Unicorns & Fairytales
verkleedkoffer tips - unicorns & fairytales
Buiten spelen Fantasie kids musthaves My life Spelen

Tips bij het aanleggen van een verkleedkoffer + WIN een pakje naar keuze!

Carnaval is weer in aantocht. Of misschien is het al geweest bij jullie? Voor vele kinderen een superleuk moment. Ze mogen zich verkleden én zo naar school gaan. Maar wist je dat verkleden ook goed is voor de ontwikkeling van kinderen? Daarom is het zeker een goed idee om een verkleedkoffer te hebben thuis. Gooi je pakjes niet weg, maar bewaar ze in de koffer en laat je kinderen zich zoveel verkleden als ze zelf willen. Of organiseer eens eens een verjaardagsfeestje waarbij ze verkleed mogen komen!

Verkleden is goed voor de ontwikkeling

Ik vertelde het al eerder: verkleden en rollenspelen zijn goed voor de ontwikkeling van kinderen. Ze bouwen sociale vaardigheden op als ze in interactie gaan met anderen, het versterkt de fantasie van kinderen en ze verwerken ook ervaringen. Bepaalde situaties worden nagespeeld. Ook is het goed voor de taalontwikkeling van kinderen. Je ziet, laat ze zich maar verkleden en leg meteen ook een verkleedkoffer aan!

Het is voor kinderen vaak een belangrijke uitlaatklep. Ze verwerken bepaalde gebeurtenissen en kunnen er hun eigen draai aan geven. Het stimuleert de creativiteit en de fantasie. Het helpt kinderen om met bepaalde dingen om te gaan. Hoera voor de rollenspelen. Dat wordt niet voor niets nog steeds in het zesde leerjaar gedaan!

verkleedkoffer - unicorns & fairytales

 

Tips bij het aanleggen van een verkleedkoffer

1. Hoe begin je nu aan een verkleedkoffer? Wel… allereerst heb je een leuk plekje nodig waar je de verkleedkleding bewaart. Dat kan gewoon een doos zijn, een kast of echt een leuke koffer of kist die je in het zicht zet. In hun kamer bijvoorbeeld.

2. Na de carnavalsperiode zijn er vaak leuke koopjes en kan je verkleedkleding aan korting krijgen. Sla zeker een voorraadje in. Zit je in met de maat? Capes en bepaalde pakjes zijn one size.

3. Accessoires zijn ook altijd leuk. Een pruik, hoeden, jouw oude schoenen of bepaalde kledij. Maskers, nep tattoos, toverstokjes, badges, doktersspullen…

4. Je kan ook een verkleedkoffer huren tijdens een kinderfeestje.

5. Maak zelf leuke verkleedkledij met oude lappen stof. Of heb je misschien een kennis of familielid die goed kan naaien?

6. Ga eens naar de Kringloopwinkel, daar vind je misschien ook verkleedkleding.

7. Is je kind écht fan van verkleden? Vraag dan eens als verjaardagscadeau een item voor in de verkleedkoffer?

8. Samen maskers knutselen is ook altijd leuk én makkelijk!

9. Oude T-shirts kan je onderaan afknippen in reepjes en versieren met kralen of beschilderen. Ideaal om indiaantje mee te spelen!

10. Zorg er voor dat de verkleedkoffer op een droge plek staat en hang de kleding in de zomer eens buiten of was ze indien mogelijk…

 

lees ook: tips om te knutselen tijdens de krokusvakantie

binnenactiviteiten kinderen - unicorns & fairytales

 

Leuke verkleedkledij voor kinderen bij De Kleine Zebra

Wij vonden in ieder geval heel leuke carnavalsoutfits voor onze kids bij De Kleine Zebra. Daar hebben ze enkele leuke merkjes die gespecialiseerd zijn in verkleedkledij. Vince wou absoluut een politieman zijn en Lex vindt het fijn om te grommen dus daar bestelden we een draken cape voor. Maar ze hebben ook gewoon maskers en accessoires en leuke tattoos! Zo fijn om je verkleedkoffer hiermee aan te vullen. Zowel voor jongens als voor meisjes.

verkleedkoffer - unicorns & fairytales

 

Win win win

indianen hoofdtooi nahale zwart wit.jpg? ga=2.209512850.1880447425.1550605394 663762878.1470891778& gac=1.115067509.1550605394 - Tips bij het aanleggen van een verkleedkoffer + WIN een pakje naar keuze!

Wil jij ook een verkleedkoffer aanleggen of is het binnenkort nog Carnaval bij jullie? Misschien wil je wel graag tijdens de krokusvakantie een verkleedpartijtje houden? Ik mag van De Kleine Zebra een kostuum naar keuze wegschenken! Wilt je kind een astronaut zijn, politie, een draak, een unicorn, zebra, prinses, indiaan of iets anders? Ga even een kijkje nemen in de ruime keuze verkleedkleding en laat het in de comments weten…

 1. Volg Unicorns & Fairytales + De Kleine Zebra op Facebook
 2. Je kan vanaf donderdag ook meedoen via Instagram om je kansen te vergroten!
 3. Laat ons weten welk kostuum jij in gedachten had

 

Meedoen kan tot en met dinsdag 26 februari 2019.  Hebben jullie thuis een verkleedkoffer? Houden jullie kinderen van verkleden en rollenspel? 

XOXO Nathalie

pinit fg en rect red 28 - Tips bij het aanleggen van een verkleedkoffer + WIN een pakje naar keuze!

You Might Also Like...

32 Comments

 • Reply
  Hanneke
  20 februari 2019 at 06:43

  Zo leuk! Er gaat hier geen weekend voorbij zonder mijn eigen hulk / star wars rebel/ spiderman in huis. Een piratenpak (die met houten been!) of een tyrannosaurus pak vind hij zeker erg gaaf!

 • Reply
  Stephanie
  20 februari 2019 at 06:47

  Als ze kon zou ze de hele tijd in een prinsessenjurk rondlopen. Dus zo eentje kan er zeker nog bij. De omkeerbare cape van Belle/Sneeuwwitje is ook super leuk! Fingers crossed! Xoxo

 • Reply
  Betti Scheringa
  20 februari 2019 at 06:47

  Een dokterspakje zou leuk zijn voor dochters en gastkinderen
  Ze spelen op moment veel doktertje maar nog geen kleren daarvoor
  Verkleden doen ze verder heel graag maar jurkjes en rokjes hebben ze al heel veel dokter zou leuke aanvulling zijn

 • Reply
  Kristel Gubbels-daemen
  20 februari 2019 at 06:52

  Onze 2 dochters houden beide erg van verkleden. Prinses is hier altijd groot favoriet en ze beginnen er uit te groeien. Tijd voor een nieuwe prinsessen jurk

 • Reply
  Tami
  20 februari 2019 at 07:09

  Carnaval!
  Het feest waarbij ik mij verkleden zal!
  Mama verkleed zich elk jaar
  Voor haar werk samen met de bewoners van soms wel bijna 100 jaar!
  Voor carnaval ben je nood te jong of te oud
  Ik wil graag de tutu met vleugels in romantisch goud.
  Mijn mama is soms een aardbei
  Misschien voor mij ook zo een, dan horen we er samen bij!
  Mama zal dit jaar piraat zijn…
  Misschien ga ik dan als kapitein ?!
  Of een fee, een prinses of vlinder zo knap
  Ik hoop dat ik win, jullie leuk carnavalspak !

 • Reply
  nathalie
  20 februari 2019 at 07:31

  Wat een geweldig mooie verkleedkleren!
  We hebben nog geen verkleedkoffer. Ellis is 18 maanden en heeft enkel het Bumbajurkje om te verkleden.
  Het kostuum indianenmeisje leoti is echt prachtig.. een mooie start van een verkleedkoffer!

 • Reply
  Marian zw
  20 februari 2019 at 07:31

  Verkleden doen we hier heel vaak. De kist staat dan ook voor het grijpen. Zoonlief heeft tijden gehad dat hij als mega mindy mee ging boodschappen doen. Maar nu hij 6 is wordt het toch een stoer pak. https://www.kleinezebra.com/heldhaftig-verkleedpak-prince–5825.html#/7005-size-9_11_jaar

 • Reply
  Kizzy Van Velthoven
  20 februari 2019 at 07:34

  Ik doe graag mee voor mijn 2 jongens. Het tovenaarspak met hoed van machtige tovenaar Daniël ziet er kei leuk uit. Ook een dinosauruspak zouden ze geweldig vinden.

 • Reply
  elisabeth maria martina
  20 februari 2019 at 07:48

  voor de allergrootste dinofan lex wil ik graag een kansje wagen
  #duimenmaar dat het mag slagen

 • Reply
  Anna wienen
  20 februari 2019 at 08:14

  Ik ben heel erg fan van dierenkostuums en mijn dochter vind een pinguin wel gaaf..

  Het aanleggen van een verkleedkoffer lijkt me ook wel leuk, alleen ze is nog in een fase waar ze snel uit de maatjes groeit en is dus jammer als ze de verkleedkleding niet lang kan dragen..

 • Reply
  Marianne V
  20 februari 2019 at 08:23

  Er zit zó veel moois tussen: het bijenjurkje, superheldenjurkje, drakencape, de leeuw om “op te zitten”… allemaal dingen die de 4jarige zou kiezen. Als ze niet nog een prinsessenjurk zou nemen. Een blauwe 😉

 • Reply
  Jennifer
  20 februari 2019 at 09:06

  Ik volg je tip i.v.m. de maat en zou gaan voor de leeuwencape. Die zou dan zowel Bazel als Boris passen. Super leuke winactie!

 • Reply
  Liesje
  20 februari 2019 at 09:11

  We hebben een uitgebreide verkleedkoffer, de jongste vindt het heerlijk om zich te verkleden. Dit jaar wil hij een draak zijn en laat dat nou net iets zijn dat er niet in zit. Zou heel fijn zijn als we deze winnen, dan hoeft kleine broer eens niet in de afdankertjes van zijn grote broer 😂

 • Reply
  Misty Dg
  20 februari 2019 at 09:34

  Heel leuk voor de dochter, prinsessen kleedjes, vleugels, toverstafgenomen en kroontjes heeft ze al genoeg 😂
  De omkeerbare cape sneeuwwitje en Belle lijkt me wel tof.

 • Reply
  Depraetere Saskia
  20 februari 2019 at 10:00

  Het Buitenaards cool verkleedpak zou mijn zoontje van 3 geweldig vinden. Hij vindt verkleden geweldig en veel verkleedkleding hebben we nog niet, dus dit zou een leuke aanvulling zijn. Hij is heel groot dus de maat is perfect.

 • Reply
  Delphine Collie
  20 februari 2019 at 11:42

  Ik moet eerlijk bekennen dat wij nog helemaal geen verkleedkoffer hebben! Carnaval staat voor de deur en de juf heeft al een berichtje nagelaten dat carnaval op de school gevierd wordt. Panic in the disco! Ik denk dat mijn dochtertje het supercool zou vinden om een poes te zijn!

 • Reply
  glenn herssens
  20 februari 2019 at 12:25

  Een verpleegsterpakje zou ons dochtertje geweldig vinden !

 • Reply
  marleen prinsen
  20 februari 2019 at 13:12

  Een prinsesekleedje voor m’n kleine prinses het kroontje heeft ze al
  nu het jurkje nog en het feest kan begingen hé

 • Reply
  Marian B
  20 februari 2019 at 15:41

  Mijn dochtertje houdt wel van verkleden. Ze is nu helemaal weg van de eenhoorns dus ik ga voor die leuke Dromerige Eenhoorn Jumpsuit. Wat zal ze hier van opkijken!

 • Reply
  Sanne Cludts
  20 februari 2019 at 16:36

  Ooh wauw hier staat verkleden dagelijks op de planning. Zowel in onze dochter van 16 maand als onze zoon van bijna 4. Maar aangezien we al veel spullen hebben van grote broer zou ik heel graag het fee setje ‘red admiral’ winnen. Daar zal ze heel blij mee zijn !

 • Reply
  Tine
  20 februari 2019 at 20:22

  Oh mijn zoontje verkleedt zich zo graag. Ik had als kind ook een mega verkleedkoffer en heel fijne herinneringen aan. Voor hem zou het brandweermanpak winnen maar ik vind het monster ook wel tof of zo’n pak dat je precies op een paard of dino zit. Ik kan echt niet kiezen

 • Reply
  Annelies
  20 februari 2019 at 22:31

  Weer een hele mooie blog gekoppeld aan een leuke actie. Wij gaan voor het Alice kostuum … zoooo mooi! Onze duimpjes staan omhoog 🍀

 • Reply
  Iris van Bijsterveldt-Broers
  21 februari 2019 at 00:16

  O hoe super leuk is dit dan!! Wij gaan carnavallen hier en sowieso is verkleden altijd leuk! Mijn 2 jongens zouden heel gelukkig worden van dit toffe pak;
  https://www.kleinezebra.com/tyrannosaurus-jumpsuit-14946.html

 • Reply
  Katrien van den Heuvel
  21 februari 2019 at 03:11

  Wauw wat een leuke actie! We willen heel graag gaan beginnen aan een verkleedkoffer want we merken dat Lucas steeds vaker onze kleding aan begint te trekken. Haha natuurlijk veel te groot en lang niet zo spannend als deze kostuums! We vinden de magische hoed en de drakencape ontzettend gaaf van de kleine zebra! Hopelijk mag onze kleine vent hier veel plezier mee beleven!

 • Reply
  Sheila hoekstra
  21 februari 2019 at 06:46

  Hele coole sets. Het piratenpak met houten been lijkt mijn zoontje supergaaf!

 • Reply
  nicole mommaerts
  21 februari 2019 at 08:39

  Wow die dino-cape is zo leuk ! Ik had, in een creatieve poging al eens geprobeerd om zoiets te maken,, maar ik ben toch niet zo handig, het zal me wel lukken om met oude schoenen en teenslippers, dino voeten te maken. Maar dit is zoveel beter dan alle commerciële pakjes van populaire tv-programma’s

 • Reply
  Liesbeth
  21 februari 2019 at 13:37

  Oooohhh leukkk!!!! Wij hebben ook een kleintje dat van Grommen houdt in huis. Het Timmy Tiger pak is helemaal super!!!

 • Reply
  Sofie D.
  21 februari 2019 at 21:48

  Er kan geen vriendenboek passeren of mijn dochter wil later mama of “prinses” worden. Wat zou een leuk prinsessenkleed tof inleefmateriaal zijn. En voor de zoon zou het ridder- of prinsenkostuum ook een droom zijn, zo kan hij zijn prinses gaan “redden”…

 • Reply
  Helena
  23 februari 2019 at 14:29

  een indianenpak voor onze Leon dan kan hij zoals alle indiaantjes schieten met banaantjes

 • Reply
  Lauwers Michelle
  25 februari 2019 at 07:50

  Het drakenpak vind ik super mooi. Ons dochtertje is soms nogal wild dus het zou haar perfect staan 😉😍

 • Reply
  Femke Dekker
  26 februari 2019 at 11:19

  Wat een leuke verkleedkleren zijn hier te koop. Mijn jongens zijn het er over eens dat dit https://www.kleinezebra.com/tyrannosaurus-jumpsuit-14946.html de leukste is! Wij hebben een bak met allerlei verkleedkleren en spullen. Wij hebben er ook simpele sjaals, doeken in … daar kunnen de kinderen ook echt van alles mee bedenken!

 • Reply
  Ingrid
  26 februari 2019 at 11:49

  Wat een leuke site…!
  Verkleden daar zijn de jongste 2 hier gek op. Ze spelen vader en moedertje, boeven en politie, crechejuf, schooljuf etc. Maar het allerleukste vinden zij roodkapje en de boze wolf…ook papa mag soms de wolf zijn en dan gillen ze het uit! De roodkapjecape zouden ze superblij mee zijn!

Leave a Reply

Lees vorig bericht:
Tips om duurzaam te kiezen voor transport

Sinds ik enkele maanden geleden besloot om me meer te informeren over die hele klimaatkwestie wist ik niet dat ik...

Sluiten