Unicorns & Fairytales
educatieve kinderprogramma's televisie - unicorns & fairytales
Educatief Educatieve tips moederschap must see My life

Educatieve kinderprogramma’s op televisie zodat je je niet schuldig hoeft te voelen…

Ik kan niet ontkennen dat mijn kinderen televisie kijken. Of op de iPad en smartphone spelen. Geen hele dag uiteraard, maar kleine momentjes. Soms omdat ze het zelf vragen en andere momenten omdat het gewoon handig is. Welkom to real life. Ik ben dan ook mega blij dat er ook educatieve kinderprogramma’s zijn op televisie. Deze kinderseries zorgen ervoor dat je je niet zo schuldig hoeft te voelen én ze leren er nog iets van.

Educatieve kinderprogramma’s

Wanneer ik mijn kinderen voor de televisie laat zitten, dan is het natuurlijk leuk dat er ook educatieve kinderprogramma’s zijn waarvan ze iets leren, zonder geweld. Ook op Youtube bijvoorbeeld. Daarom ben ik heel blij met initiatieven zoals Youtube Kids, Disney Junior en anderen. Bovendien leren ze er echt wel van. Zo hoor ik vaak uit mijn kinderen hun mond zo van die leuke weetjes, kunnen ze veel verder tellen (zelfs in andere talen) en weten ze wat middelpuntvliedende kracht is… Nou moe! hahaha. Anyway, ideaal tijdens de drukke ochtenden én avonden of momentjes waarop je écht even tijd nodig hebt. Ik voel me dan veel geruster als ze naar iets leerrijk zien. Hoera voor de educatieve kinderprogramma’s! Laat maar komen.

lees ook: Leuke eigenzinnige cadeautips voor kinderen met een educatief kantje

educatieve kinderprogramma's televisie - unicorns & fairytales

Verkleden zoals Mickey Mouse

Grote kans dat jouw kinderen zich graag willen verkleden als Mickey Mouse of andere Disney figuren. Onze kinderen hebben twee Mickey pakjes. Zo schattig! Voor al je Disney figuren kostuums kan je terecht bij carnavalskleding.nl ! Een aanrader en top service. Wist je dat rollenspelen enorm goed zijn voor kinderen? Wij hebben een verkleedkoffer thuis zodat kinderen en vriendjes zich altijd kunnen amuseren! 

Lees ook: Tips bij het aanleggen van een verkleedkoffer

Disney Junior

Disney Junior is het preschool tv-kanaal van Disney voor alle 2- tot 7-jarigen en hun familie. Het is de plek waar alle verhalen tot leven komen, educatieve kinderseries te vinden zijn, waar vriendjes spelen en waar het elke dag een feest is om kind te zijn. Het is een magische plek met personages waar kids van houden, verhalen die ouders vertrouwen en de kwaliteit waar Disney om bekend staat. Bovendien leren kinderen terwijl ze naar Disney Junior kijken. Rekenen, taal, sociale vaardigheden, gezonde voeding en dito levensstijl: alles komt aan bod. Met andere woorden: educatieve kinderprogramma’s! Joepie! De zender zendt 18 uur per dag uit (van 0 tot 6.00 uur gaat de zender uit de ether). Pluspunt: geen reclame! YES!

Check ook het Youtube kanaal van Disney Junior!

educatieve kinderprogramma's televisie - unicorns & fairytales

Mickey Mouse Doldwaze avonturen

Vanaf maandag 3 februari kan je op Disney Junior iedere weekdag om 16u30 kijken naar ‘Mickey Mouse Dol Dwaze Avonturen’. Ideaal om rustig aan je avondeten te beginnen werken. Om het nieuwe seizoen van de reeks goed te beginnen kan je een een korte quiz doen om te weten welk personage jij bent. Via deze korte test ontdek je het.

In ‘Mickey Mouse Dol Dwaze Avonturen’ trekt Mickey opnieuw op avontuur met zijn vriendjes Donald, Goofy, Minnie, Daisy en Pluto. Centraal staan dan ook de thema’s vriendschap, samenwerken en avontuur. Bovendien zit het programma boordevol interactieve elementen en is het leerrijk. De ideale manier voor jonge kinderen om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen! En om het extra leuk te maken is er tussen de afleveringen door een doldwaze Hot Dog Dance Break. Gaat dit een hit worden in de scholen?

lees ook: Nostalgie en inspiratie door de 101 dalmatiërs op Disney Channel

educatieve kinderprogramma's televisie - unicorns & fairytales

 

Van welke educatieve kinderprogramma’s ben jij fan? Zijn jouw kinderen ook dol op Mickey Mouse? 

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply