Unicorns & Fairytales
cadeautips voor kinderen van 5 jaar - unicorns & fairytales
Boeken cadeautips Educatief Educatief speelgoed kerst en nieuwjaar Leesboeken My life Spelen verjaardag

Leuke eigenzinnige cadeautips voor kinderen met een educatief kantje

De zomer is weer helemaal voorbij en we zitten in de herfstperiode en voor we het weten staan al die feestdagen weer voor de deur. Oh jeetje. Wat gaat de tijd snel. Vind je niet? Ik verzamel graag leuke cadeautips en aangezien het nog maar even is tot aan de feestdagen geef ik jullie graag enkele leuke cadeautips voor kinderen van 5 jaar (bijvoorbeeld) met dat eigenzinnig kantje en een educatieve toets. 

1. Poppik sticker posters

cadeautips voor kinderen van 5 jaar - unicorns & fairytales

We trappen onze cadeautips voor kinderen van 5 jaar af met deze leuke sticker posters kunnen je kinderen zelf vervolledigen. Bovendien zijn ze leerrijk en heeft het een rustgevend effect. Je kan het samen met je gezin doen. Er zijn verschillende soorten posters: mozaïek posters waarbij je kleine stickers moet kleven en waarna een kunstwerk tot leven komt. Maar er zijn ook posters voor kleintjes die op zoek moeten gaan naar de juiste plek en leerrijke posters waarbij ze  het geheel compleet maken. Nadien kan je de poster inkaderen en ergens ophangen. Er zijn al posters vanaf 3 jaar!

lees ook: 5x de leukste online adresjes voor posters

 

2. Biobuddi blokken

cadeautips voor kinderen van 5 jaar - unicorns & fairytales

Deze blokken zien er hetzelfde uit als DUPLO maar ze zijn duurzaam en biologisch. Ze voelen een klein beetje anders aan, passen wel op alle blokken van Duplo maar zijn gewoon wat vriendelijker voor onze samenleving! Je hebt verschillende sets, ook XL-sets! Ideaal om hun bouw -en constructieskills op te voeren. Ook zijn hier stappenplannen bij die de kinderen kunnen volgen om zo tot hun bouwsel te komen. Het is een succesverhaal bij ons thuis. Niet alleen cadeautips voor kinderen van 5 jaar maar eigenlijk voor ALLE kinderen (en volwassenen).

lees ook: Speelgoed waar onze 2,5 en 5 jarige goed mee (samen) spelen!

3. AVI-leesboekjes van Jommeke

cadeautips voor kinderen van 5 jaar - unicorns & fairytales

Ja hallo! Wie kent er Jommeke niet? Misschien moeten je kinderen er nog kennis mee maken maar wij kennen allemaal dit “blonde manneke”. Niet? Er zijn dus ook AVI-boekjes van Jommeke en dat is maar al te leuk om te leren lezen. Lees samen afwisselend met je kind of laat hen zelf genieten in een leuk boekenhoekje thuis. Deze boekjes zijn wel om het leren lezen in te oefenen dus leuke cadeautips voor kinderen van 5 à 6 jaar en ouder.

lees ook: AVI-lezen, niveaulezen, aanvankelijk lezen?

4. Het magisch bureau van Vtech

cadeautips voor kinderen van 5 jaar - unicorns & fairytales

Dit bureautje is er eentje om in de speelkamer van je kinderen te hebben of misschien in de klas. Het bureaublad bevat interactieve zones waar je op kunt tikken zodat je met behulp van de 9 activiteitenkaarten héél veel kunt leren en ontdekken. Er zijn heel leuke zoekspelletjes, ze kunnen muziek maken en zingen mee met de liedjes. De kinderen leren meer over de klok door de wijzers te bewegen. Wanneer ze op de kloktoets drukken horen ze de gekozen tijd en welke activiteiten er in het dagelijks leven plaatsvinden rond die tijd. Ze kunnen luisteren naar vrolijke melodietjes met de muziekspeler of gebruiken het tekenbord en het krijtbord om een mooie tekening te maken. Het bord is gemakkelijk te transformeren en er zit een krukje bij!

lees ook: 5 Cadeautips van VTech: waarom wij fan zijn

 

5. Quut toys badspeelgoed

Quut CANA S 05L Sweet Pink 01 - Leuke eigenzinnige cadeautips voor kinderen met een educatief kantje

Ik ben fan van speelgoed dat op verschillende manieren kan gebruikt worden. Zowel het outdoor speelgoed als het badspeelgoed van Quut Toys speelt in op de fantasie van de kinderen en zijn een kei leuk cadeau!!! Laat hen maar badderen en experimenteren met het schuim enzovoort. Gieten, sproeien en kleven aan het bad op verschillende manieren. Je kinderen gaan zit leuk vinden, ongeacht hoe oud ze zijn 😉

lees ook: Play Dough zeep voor in het bad op twee verschillende manieren

 

6. Legpuzzel Grimm’s

legmozaiek cirkels - Leuke eigenzinnige cadeautips voor kinderen met een educatief kantje

Het speelgoed van Grimm’s is sowieso heel mooi en leerrijk. Het prikkelt het open ended play bij kinderen. Dat wil zeggen dat ze er oneindig veel mee kunnen fantaseren. Je vindt alles bij Houtspel.nl waar ik al veel vandaan heb. Je hebt de keuze tussen verschillende soorten puzzels. Magneetpuzzels, stapelpuzzels en blokpuzzels. Een item van Grimm is eigenlijk gewoon een verzamelitem. Maar wel heel duurzaam en leuk om mee te spelen!

lees ook: Het grote houten speelgoed ABC

7. Soja Wasco’s

crayon rocks crayon rocks sojawaskrijtjes in een b - Leuke eigenzinnige cadeautips voor kinderen met een educatief kantje

Mijn kinderen zijn dol op tekenen. Ik laat ze dan ook graag kennis maken met allerlei verschillende materialen, waaronder deze soja wasco’s. Niet alleen duurzaam maar ook goed voor de motoriek. Ze lijken op kleine parels waardoor ze hun vingertjes op de juiste manier moeten lezen gebruiken. Je vindt ze onder andere bij de webshop Fairplace.

lees ook: De fijne motoriek stimuleren bij kinderen

 

 

8. Tandwielpuzzel Plan Toys

unieke tandwiel puzzel deluxe - Leuke eigenzinnige cadeautips voor kinderen met een educatief kantje

Met inzichten in techniek kan je al van kleins af aan beginnen met bijvoorbeeld deze tandwielpuzzel van Plan Toys. Met de tandwielpuzzel bouw je via puzzelstukken een parcours en daarop bevestig je tandwielen op een manier zodanig dat je als je aan het ene tandwiel draait, alle andere in beweging zet. Alle onderdelen zijn gemaakt uit 100% gerecycleerd rubberhout.

lees ook: 10x STEM speelgoed voor kleine onderzoekers

9. Natuurherbarium Moulin Roty

prachtig natuur herbarium - Leuke eigenzinnige cadeautips voor kinderen met een educatief kantje

Ga heel veel naar buiten en leer meer over de bloemen, planten en vruchten van de bomen. Schrijf, teken en plak de bevindingen in dit mooie Herbarium dat je bij webshop De Kleine Zebra kan vinden van het merk Moulin Roty. Van datzelfde merk hebben ze ook een bloemenpers en veel meer leuke spullen voor kinderen die graag spelen, ontdekken en onderzoeken!

lees ook: 10 x herfstactiviteiten voor buiten

 

10. Schaduwspel

fantastisch ridders schaduwspel set van 11 figuren - Leuke eigenzinnige cadeautips voor kinderen met een educatief kantje

Een kasteel, hofdame, stoere ridder, zijn paard en veel meer. Met dit schaduwspel kan je pas echt verhalen vertellen, aan je kinderen en andersom! Met dit schaduwspel kan je een gezellig speelmoment hebben samen met je kinderen waarbij de hun fantasie kunnen gebruiken. Kijk met zijn allen naar het schouwspel dat jullie zelf verzinnen. Als dat geen leuke cadeautips voor kinderen van 5 jaar zijn dan weet ik het niet hahaha. Ook bij De Kleine Zebra te koop van het merk Moulin Roty.

Kopen?

Pin it

Vind je deze cadeautips voor kinderen van 5 jaar (en sommigen ook jonger en ouder natuurlijk) leuk? Pin het dan op Pinterest.

cadeautips voor kinderen van 5 jaar - unicorns & fairytales

 

Wat vind je van deze cadeautips voor kinderen van 5 jaar? 

XOXO Nathalie

 

 

 

pinit fg en rect red 28 - Leuke eigenzinnige cadeautips voor kinderen met een educatief kantje

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Lees vorig bericht:
    Leerrijke en toffe tijdschriften voor kleuters: Doremi en Doremi MINI

    Als leerkracht ken ik natuurlijk al wel veel leuke tijdschriften en boeken voor kinderen. Zo ben ik al jaren trouwe...

    Sluiten