Unicorns & Fairytales
cadeautips voor kinderen van 5 jaar - unicorns & fairytales
Boeken cadeautips Educatief Educatief speelgoed kerst en nieuwjaar Leesboeken My life Spelen verjaardag

Leuke eigenzinnige cadeautips voor kinderen met een educatief kantje & WIN

De zomer is er weer bijna en we zitten in ons kot door de corona crisis. Waarschijnlijk gaan we massaal aan staycations doen en kunnen we wel wat hulpmiddelen gebruiken als het om educatieve speeltips gaat… niet?  Ik verzamel graag leuke cadeautips en heb ik daarom enkele leuke cadeautips voor kinderen vanaf 5 jaar (bijvoorbeeld) met dat eigenzinnig kantje en een educatieve toets. 

1. Timio

De Timio educatieve muziekspeler werkt met magnetische schijven en is in te stellen in verschillende talen, waardoor deze muziekspeler ingezet kan worden tijdens het oefenen van andere talen. TIMIO is een interactieve en educatieve audio- en muziekspeler zonder beeldscherm dat de fantasie stimuleert en de woordenschat vergroot. Hij is geschikt voor kinderen van 2 tot 7 jaar. De magnetische discs zijn gemakkelijk te verwisselen. Ideaal om te leren en naar muziek of verhaaltjes te luisteren. Er zijn allerlei thema´s om je kind nieuwe woorden te leren. Bijvoorbeeld dieren, groente, fruit en voertuigen. Of om het alfabet te leren en om klok te kijken of om de cijfers te ontdekken en kleuren te onderscheiden. De interactieve en educatieve audio- en muziekspeler laat je kind beter leren luisteren. Dat komt omdat er geen bewegend beeld is, waardoor het stemgeluid alle aandacht krijgt. De LED-lichtjes en illustraties bevorderen de visuele ervaring. Bovendien stimuleert het verwisselen van de schijven de motorische vaardigheden. Alle leerelementen zijn beschikbaar in maar liefst zes talen. Je kind begint bijvoorbeeld met het onderscheiden van dieren in het Nederlands. De dieren maken geluid en je kind drukt op het bijbehorende plaatje. Zo heeft je kind ook de mogelijkheid om in vijf andere talen de diersoorten te leren. Bijvoorbeeld in Mandarijn Chinees, Duits, Frans, Spaans en Engels. Kinderen in de basisschoolleeftijd leren ook gemakkelijk het alfabet of klokkijken. Hier vind je de TIMIO  

 

2. Biobuddi blokken

cadeautips voor kinderen van 5 jaar - unicorns & fairytales

Deze blokken zien er hetzelfde uit als DUPLO maar ze zijn duurzaam en biologisch. Ze voelen een klein beetje anders aan, passen wel op alle blokken van Duplo maar zijn gewoon wat vriendelijker voor onze samenleving! Je hebt verschillende sets, ook XL-sets! Ideaal om hun bouw -en constructieskills op te voeren. Ook zijn hier stappenplannen bij die de kinderen kunnen volgen om zo tot hun bouwsel te komen. Het is een succesverhaal bij ons thuis. Niet alleen cadeautips voor kinderen van 5 jaar maar eigenlijk voor ALLE kinderen (en volwassenen).

lees ook: Speelgoed waar onze 2,5 en 5 jarige goed mee (samen) spelen!

 

3. AVI-leesboekjes van Jommeke

cadeautips voor kinderen van 5 jaar - unicorns & fairytales

Ja hallo! Wie kent er Jommeke niet? Misschien moeten je kinderen er nog kennis mee maken maar wij kennen allemaal dit “blonde manneke”. Niet? Er zijn dus ook AVI-boekjes van Jommeke en dat is maar al te leuk om te leren lezen. Lees samen afwisselend met je kind of laat hen zelf genieten in een leuk boekenhoekje thuis. Deze boekjes zijn wel om het leren lezen in te oefenen dus leuke cadeautips voor kinderen van 5 à 6 jaar en ouder.

lees ook: AVI-lezen, niveaulezen, aanvankelijk lezen?

 

4. Het magisch bureau van Vtech

Dit magisch bureau is er eentje om in de speelkamer van je kinderen te hebben of misschien in de klas. Het bureaublad bevat interactieve zones waar je op kunt tikken zodat je met behulp van de 9 activiteitenkaarten héél veel kunt leren en ontdekken. Er zijn heel leuke zoekspelletjes, ze kunnen muziek maken en zingen mee met de liedjes. De kinderen leren meer over de klok door de wijzers te bewegen. Wanneer ze op de kloktoets drukken horen ze de gekozen tijd en welke activiteiten er in het dagelijks leven plaatsvinden rond die tijd. Ze kunnen luisteren naar vrolijke melodietjes met de muziekspeler of gebruiken het tekenbord en het krijtbord om een mooie tekening te maken. Het bord is gemakkelijk te transformeren en er zit een krukje bij!

lees ook: 5 Cadeautips van VTech: waarom wij fan zijn  

 

5. Quut toys badspeelgoed

Ik ben fan van speelgoed dat op verschillende manieren kan gebruikt worden. Zowel het outdoor speelgoed als het badspeelgoed van Quut Toys speelt in op de fantasie van de kinderen en zijn een kei leuk cadeau!!! Laat hen maar badderen en experimenteren met het schuim enzovoort. Gieten, sproeien en kleven aan het bad op verschillende manieren. Je kinderen gaan zit leuk vinden, ongeacht hoe oud ze zijn 😉

lees ook: Play Dough zeep voor in het bad op twee verschillende manieren  

 

6. Legpuzzel Grimm’s

Het speelgoed van Grimm’s is sowieso heel mooi en leerrijk. Het prikkelt het open ended play bij kinderen. Dat wil zeggen dat ze er oneindig veel mee kunnen fantaseren. Je vindt alles bij Houtspel.nl waar ik al veel vandaan heb. Je hebt de keuze tussen verschillende soorten puzzels. Magneetpuzzels, stapelpuzzels en blokpuzzels. Een item van Grimm is eigenlijk gewoon een verzamelitem. Maar wel heel duurzaam en leuk om mee te spelen! lees ook: Het grote houten speelgoed ABC

7. Soja Wasco’s

Mijn kinderen zijn dol op tekenen. Ik laat ze dan ook graag kennis maken met allerlei verschillende materialen, waaronder deze soja wasco’s. Niet alleen duurzaam maar ook goed voor de motoriek. Ze lijken op kleine parels waardoor ze hun vingertjes op de juiste manier moeten lezen gebruiken. Je vindt ze onder andere bij de webshop Fairplace.

lees ook: De fijne motoriek stimuleren bij kinderen    

 

8. Tandwielpuzzel Plan Toys

Met inzichten in techniek kan je al van kleins af aan beginnen met bijvoorbeeld deze tandwielpuzzel van Plan Toys. Met de tandwielpuzzel bouw je via puzzelstukken een parcours en daarop bevestig je tandwielen op een manier zodanig dat je als je aan het ene tandwiel draait, alle andere in beweging zet. Alle onderdelen zijn gemaakt uit 100% gerecycleerd rubberhout.

lees ook: 10x STEM speelgoed voor kleine onderzoekers

 

9. Natuurherbarium Moulin Roty

Ga heel veel naar buiten en leer meer over de bloemen, planten en vruchten van de bomen. Schrijf, teken en plak de bevindingen in dit mooie Herbarium dat je bij webshop De Kleine Zebra kan vinden van het merk Moulin Roty. Van datzelfde merk hebben ze ook een bloemenpers en veel meer leuke spullen voor kinderen die graag spelen, ontdekken en onderzoeken!

lees ook: 10 x herfstactiviteiten voor buiten en ook: 60 tips & activiteiten tijdens buitenlesdag, ook voor thuis, want leren doen we overal en altijd!  

 

10. Schaduwspel

Een kasteel, hofdame, stoere ridder, zijn paard en veel meer. Met dit schaduwspel kan je pas echt verhalen vertellen, aan je kinderen en andersom! Met dit schaduwspel kan je een gezellig speelmoment hebben samen met je kinderen waarbij de hun fantasie kunnen gebruiken. Kijk met zijn allen naar het schouwspel dat jullie zelf verzinnen. Als dat geen leuke cadeautips voor kinderen van 5 jaar zijn dan weet ik het niet hahaha. Ook bij De Kleine Zebra te koop van het merk Moulin Roty.

Lees ook: / Upcycling / Poppenkast of schaduwtheater en hoe met je kinderen rond schaduwen kan werken

 

11. Poppik sticker posters

cadeautips voor kinderen van 5 jaar - unicorns & fairytales

We eindigen onze cadeautips voor kinderen van 5 jaar af met deze leuke sticker posters kunnen je kinderen zelf vervolledigen. Bovendien zijn ze leerrijk en heeft het een rustgevend effect. Je kan het samen met je gezin doen. Er zijn verschillende soorten posters: mozaïek posters waarbij je kleine stickers moet kleven en waarna een kunstwerk tot leven komt. Maar er zijn ook posters voor kleintjes die op zoek moeten gaan naar de juiste plek en leerrijke posters waarbij ze  het geheel compleet maken. Nadien kan je de poster inkaderen en ergens ophangen. Er zijn al posters vanaf 3 jaar! lees ook: 5x de leukste online adresjes voor posters  

 1.  
 
Schrijf je VRIJBLIJVEND in op de kei toffe nieuwsbrief om altijd op de hoogte te blijven van leuke acties en artikels
* indicates required

 

Pin it

Vind je deze cadeautips voor kinderen van 5 jaar (en sommigen ook jonger en ouder natuurlijk) leuk? Pin het dan op Pinterest.

cadeautips voor kinderen van 5 jaar - unicorns & fairytales  

 

Wat vind je van deze cadeautips voor kinderen van 5 jaar? 

 

XOXO Nathalie      

You Might Also Like...

29 Comments

 • Reply
  Loes Wevers
  28 mei 2020 at 07:07

  Wat een leuke tips! Ons zoontje is pas 3.5, maar het lijstje heb ik al opgeslagen. Timio zou geweldig zijn voor hem! Hij is een echte boekenwurm en we lezen heel veel, maar zo kan hij ook zelf meer verhaaltjes ontdekken en met zijn fantasie aan de slag gaan. Daarnaast natuurlijk super om dat in meerdere talen te kunnen doen en onbewust al heel veel te leren. Fingers crossed!

 • Reply
  Elke van de put
  28 mei 2020 at 07:51

  Oh, super leuke ideetjes. Mijn twee dochters (4 en 2j) zijn dol op muziek. Dus ik zou het voor hen super fijn vinden om de muziekspeler te winnen en zo leren ze nog iets bij! De oudste wilt al graag tellen in het Engels, dus kan een goed hulpmiddel zijn.

 • Reply
  Sara
  28 mei 2020 at 08:09

  Alweer een hele fijne lijst met inspiratie! Ik zou zo’n Timio graag willen winnen voor mijn zoontje van 3,5. Hij wordt héél binnenkort (is voor elke dag nu…) grote broer en dit lijkt me ideaal om even samen een rustpauze in te lassen, als ik bv zijn baby-broertje aan het voeden ben! Ik ben er zeker van dat hij dit helemaal super zou vinden!

 • Reply
  sandrien van averbeke
  28 mei 2020 at 08:47

  Dit zou ideaal zijn voor onze dochter die gek is op verhaaltjes en liedjes! Goed voor uren speelplezier en dan nog educatief ook! Ik vind het altijd geweldig wanneer speelgoed hun fantasie prikkelt! En het leuke is dat ze dit allemaal zelf kunnen ontdekken. Dus duimen maar voor deze geweldige prijs!!

 • Reply
  Anneleen De Visscher
  28 mei 2020 at 08:57

  Oh dit kende ik nog niet! Maar wat een leuk idee en mooie uitvoering! Hier doe ik graag aan mee voor de kindjes!

 • Reply
  Emma
  28 mei 2020 at 09:23

  Wat leuke ideetjes! Je bent echt een inspiratiebron. Ik doe graag mee voor mijn zoontje en voor al mijn kleutertjes. Taal is zo ontzettend belangrijk en dit is ideaal om hen daarbij te helpen.

 • Reply
  Julie Glorieux
  28 mei 2020 at 09:37

  OH ik doe mee voor m’n dochtertjes, zouden ze fantastisch vinden! De oudste is ook erg geïnteresseerd in andere talen, zal ze haar hartje aan ophalen!

 • Reply
  Marian B
  28 mei 2020 at 10:33

  Er zitten mooie tips bij! De Timio-speler maakt mij wel nieuwsgierig. Ik denk dat onze peuter die dol is muziek, geluidjes en verhaaltjes hier wel plezier aan kan beleven. Mooi meegenomen dat het door alle verschillende thema’s ook nog eens leerzaam is. Mocht ze er te oud voor worden dan gaat deze vast door naar ons nichtje dat onderweg is. Dus ik doe graag mee 😉

 • Reply
  Jasmien Van Gestel
  28 mei 2020 at 12:08

  Wat een leuke speelgoedtips zie ik hier! Die timio speler lijkt me wel een toppertje! Ideaal voor ons heeel leergierig mannetje van 4,5jaar! Hier zou hij zich wel een tijdje mee kunnen bezighouden denk ik! En zijn kleine broer van 2,5 is een echte danser, dus ook hij zou er veel plezier aan beleven denk ik! 🤩🍀

 • Reply
  Tine
  28 mei 2020 at 13:07

  Wij doen heel graag mee. Onze dochter is gek op liedjes, verhalen en dansen. En onze zoon is heel nieuwsgierig naar andere talen. Een cadeau voor beiden dus: ideale combinatie.

 • Reply
  Els
  28 mei 2020 at 17:35

  Ik doe graag mee voor m’n zoontje. Hij is leergierig en is fan van alles die muziek en licht maakt.
  Mama is ook wel nieuwsgierig hoe dit apparaatje werkt 🙈😅. Zou leuk zijn om te gebruiken in de zomervakantie 🤞🏼

 • Reply
  Sara J
  28 mei 2020 at 21:24

  Superleuke en educatieve tips! Ik doe graag mee voor mijn zoontje die een leuke uitdaging wel kan gebruiken 😊

 • Reply
  Degroote Murielle
  28 mei 2020 at 22:43

  Lijkt me een tof cadeau voor mijn dochter van 4 jaar

 • Reply
  Tine
  29 mei 2020 at 06:40

  Voor mijn muziekgekke zoontje zou dit een fantastisch cadeau zijn!

 • Reply
  lynn mahieu
  29 mei 2020 at 08:36

  Daar zitten toffe dingen bij, danku voor de tips! 😁 Zo’n apparaat heb ik nog nooit gezien maar lijkt me inderdaad voor vele leeftijdscategorieën geschikt. Wij winnen het graag zodat ons 2 en half jarig meisje er alvast mee kan beginnen te oefenen. 😁

 • Reply
  Karolien S.
  29 mei 2020 at 17:21

  Hier twee grote muziekfans in huis! En die liefde voor muziek willen we heel graag delen met ons dochtertje Olivia. Duimen dus dat we haar via de Timio kennis kunnen laten maken met haar eerste muziekdeuntjes!

 • Reply
  Diederik De Bruyn
  29 mei 2020 at 20:34

  Waauw, met 2 kleuters in huis is na 2 maanden lockdown de inspiratie op, en lopen de frustraties aan beide kanten verder op. Met dit opvoedend speelgoed zijn ze hopelijk zo onder de indruk dat ze papa en mama een tijdje met rust laten 😀

 • Reply
  Laura Asscherickx
  29 mei 2020 at 20:36

  We hebben een educatieve maya de bij-computer, maar daar maken mijn 2 dochters steeds ruzie over, zodat geen van beide het nog kan gebruiken. Jammer, want ze leren er echt wel door bij. Met een 2e toestel laten ze elkaar misschien wat met rust, en kunnen ze beide nog wat bijleren nu ze al zo’n lange periode thuis zitten…

 • Reply
  Liz
  29 mei 2020 at 21:01

  Ik zou de Timio willen winnen voor Charlie die door haar autisme moeite heeft met praten in de hoop dat het haar gaat motiveren en weer wat vooruit helpt. Ik duim dubbel en dik!

 • Reply
  charles nuyts
  30 mei 2020 at 08:31

  super leuke actie ik doe mee voor m’n lieve active kleindochter die houdt van muziek
  samen met haar mama is muziek hun leven als alleenstaande op een klein appartementje is muziek iets
  wat leven brengt hé

 • Reply
  Fleur
  30 mei 2020 at 09:09

  Ik wil meedoen voor mijn bijna jarige zoon van 5
  Tijdens de hele Corona crisis zijn ze eigenlijk toch wel heel flink geweest. Al was dat niet altijd gemakkelijk voor zowel hen als wij.
  Vind het super hoe de kinderen zich zo snel aangepast hebben aan de situatie en al hun vriendjes moesten missen.

 • Reply
  Kim
  30 mei 2020 at 11:12

  Wij zouden ook graag willen meedoen om deze Timio te winnen… Kleine pruts is bijna 2,5 jaar. Ze is verzot op verhaaltjes lezen en van dansen op allerlei muziek. De laatste weken zit ze ook regelmatig eens op de tablet. Ze kijkt dan filmpjes op Youtube Kids. Dit is een beetje zo gekomen door het thuiswerken tijdens de Corona. Als mama een telefoontje of meeting heeft, kan ze zich zo heel goed bezighouden. Nu beginnen we stilaan terug naar ons normale patroon terug te keren, maar de tablet is (helaas) nog steeds haar grote vriend. Dus met deze Timio zouden we de schermen misschien wat kunnen bannen 😉 en zo weer wat fantasie creëren met het auditieve in plaats van het visuele.

 • Reply
  De Breuker Greet
  30 mei 2020 at 20:53

  Ik doe mee voor onze kleinzoon Max .
  Hij is zo leergierig en dit spel zou voor hem een echte uitdaging zijn

 • Reply
  Oma Will
  31 mei 2020 at 00:06

  Wat een grappige muziekspeler.
  Mijn jongste kleinkinderen zijn altijd aan het zingenen houden van muziek.
  Ze zijn ook erg leergierig en kunnen hiermee ook veel leren.
  Ze krijgen al een beetje Engels op school en kunnen met deze muziekspeler ook veel Engelse woordjes leren.Ik volg Bloglovin en doe graag mee.

 • Reply
  Kim
  31 mei 2020 at 14:03

  Heel fijn om te lezen! doe graag me voor zoontje van mijn man! zal hij veel plezier aan beleven en zijn nichtje speelt graag mee!

 • Reply
  Helena
  31 mei 2020 at 20:01

  Dat ziet er leuk en praktisch uit. Ik waag mijn kans want zo kunnen de kindjes, al spelend, alvast Frans leren zodat ze hun nichtjes en neefjes uit Wallonië kunnen begrijpen en ermee kunnen converseren. Andere talen komen later wel aan bod

 • Reply
  Greet De Smet
  31 mei 2020 at 22:42

  Dit zou geweldig zijn voor mijn neefje. Samen spelen en toch bijleren. Het ziet er nog eens leuk en stevig uit 🙂

  De laatste dagen spelen we iets teveel waterspelletjes. Daar leert hij niet veel mee.

 • Reply
  Amelie
  2 juni 2020 at 11:07

  Mooie tips hierboven. De inspiratie voor leerrijke cadeautjes is soms ver zoek. De Timio lijkt mij ook geweldig voor onze jongste dochter van 3. In het Frans zou het dan weer ideaal zijn voor onze 2 oudste van 6 en 8 jaar om spelenderwijs (en vooral zonder dat ze het door hebben :-)) Frans te leren.
  Dankjewel voor de tips!

 • Reply
  Stef Nagels
  3 juni 2020 at 20:29

  Ziet er superleuk uit! 😀
  waag héél graag m’n kansje voor ons zoontje!

Leave a Reply