Unicorns & Fairytales
Activiteiten & workshops creatief DIY fashion kids fashion mama My life Op stap painting uitstappen uitstappen binnen uitstappen in schoolvakanties

DIY / Drukkunst met kinderen en een museumbezoek

Vorig weekend waren we te gast in het MSK Gent (Museum Voor Schone Kunsten) om de nieuwe collectie van Trixie te ontdekken. Het werd een kunstige namiddag en veel quality time met Vince. We maakten kennis met een drukkunst, welke je makkelijk zelf kunt doen thuis (en in de klas).

Rondleiding in het museum

Drukkunst met kinderen? Zeker wel! Na onze rondleiding in het museum. Oh dit vond ik echt geweldig. We kregen al een voorproefje van hoe het er aan toe gaat wanneer je met je kind een museumbezoek gaat doen met creatieve workshop. Je kan tijdens de Krokusvakantie een bezoekje brengen aan 101 musea die tal van leuke activiteiten voorzien! Krokuskriebels heet dat. Wist je dat? We werden begeleid door twee dames van het MSK en de kinderen waren superbraaf! Ze waren verwonderd door de leuke kunst in de binnentuin. Cultuur… altijd goed. Ze moesten vooral hun ogen goed de kost geven.

drukkunst - unicorns & fairytales drukkunst - unicorns & fairytales drukkunst - unicorns & fairytales drukkunst - unicorns & fairytales drukkunst - unicorns & fairytales drukkunst - unicorns & fairytales

 

Museum met kinderen is echt top

Als je denkt dat een museum bezoeken met kinderen saai is dan ben je echt verkeerd. Je zou eens moeten meemaken hoe verwonderd ze zijn. Ben je er zelf niet zo in geïnteresseerd dan raad ik je aan om een begeleid bezoek te doen speciaal voor kinderen. In elk musea bestaat er wel iets.

drukkunst - unicorns & fairytales

drukkunst - unicorns & fairytales

drukkunst - unicorns & fairytales

Drukkunst

Wil jij ook graag met je kinderen aan drukkunst doen? Dat is niet zo moeilijk hoor. Denk maar al aan stempelen. Maar je kan het nog anders doen (eigenlijk op heel veel manieren) Vince is een echte knutselaar, dat zal hij van mij hebben. Ik ben ook altijd graag creatief bezig. Ik laat hem vaak met verschillende materialen experimenteren en duw hem niet teveel in een bepaalde richting. Zelf ben ik perfectionistisch maar ik heb het naar hem en kinderen van de klas toe losgelaten. Het resultaat is niet hét belangrijkste maar het proces ernaartoe wel. Imagination is everything… Kunst is veel meer dan een afgewerkt mooi plaatje.

drukkunst - unicorns & fairytales

DIY drukken en stempelen

Stempelen is niet zo moeilijk. Drukken evenmin. Ik vertel het je graag:

Drukken benodigdheden 

 • verfroller
 • verf
 • mica vellen
 • wit papier
 • oud potlood of staafje
 • krantenpapier, oud tafellaken, bescherming voor de tafel
 • schilderschort
 • eventueel nog materiaal om je drukkunst te versieren

Je neemt een mica vel en je neemt een kleur verf naar keuze. De verf rol je uit met een roller. Neem genoeg verf maar zorg er ook voor dat deze er niet af druipt. Met een staafje of oud potlood kan je er een tekening in maken (de verf wordt er bij wijze van spreken afgekrast). Wanneer je je tekening hebt gemaakt (indien je iets schrijft moet je het omgekeerd en in spiegelschrift schrijven) kan je het mica vel omdraaien en op je wit papier drukken. Stevig aandrukken en eraf nemen. Je kan het motief ook nog versieren als je wil. Wij mochten met krantenpapier en vetkrijt onze kunstwerkjes versieren. Maar laat gerust je fantasie werken.

drukkunst - unicorns & fairytales

drukkunst - unicorns & fairytales

 

Stempel maken benodigdheden 

 • stuk stevig karton
 • stuk yogamat of ander rubber

Knip uit de rubber jouw gekozen figuurtje, kleef het met stevige lijm op het karton en kies jouw favoriete kleur verf. Smeren maar en stempelen! Pas op wanneer je acrylverf gebruikt want dat gaat niet meer uit je kledij.

drukkunst - unicorns & fairytales drukkunst - unicorns & fairytales

drukkunst - unicorns & fairytales

het werkje van een kindje dat er ook bij was

 

De collectie van Trixie

Dit hebben we natuurlijk allemaal te danken aan de mensen achter Trixie. Ze wilden hun nieuwe collectie in samenwerking met Atelier Bingo op een originele wijze aan ons tonen. Nou, bedankt, want dit was écht leuk! Uniek! De collectie zelf is erg speels, ook gebaseerd op druktechnieken en sjablonen en zal zeker in de smaak vallen bij velen. Ze is echter wel speciaal dus er zullen ongetwijfeld ook mensen zijn wiens smaak het niet is. We kregen een leuke schort, een knutselzakje en een leuke pyjama. Hij is nog wel wat te groot maar daar groeit hij snel in.

drukkunst - unicorns & fairytales

Afsluiter: een lekker stuk taart

Het was een leuke namiddag en zeker de moeite om naar Gent te komen. Als afsluiter een lekker stuk verse appeltaart en een drankje. Bedankt, Trixie, we hebben ervan genoten!

 

Meer Trixie zien? Wij hebben in de babykamer een leuke collectie (sleep).

 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply