Unicorns & Fairytales
Op stap uitstappen binnen Winactie & Give away

Suske en Wiske Kindermuseum & win

Een hele leuke uitstap voor kinderen vanaf 5 à 6 jaar is het Suske en Wiske Kindermuseum in Kalmthout. Als leerkracht ga ik er elk jaar heen met de kinderen van mijn klas en ze zijn keer op keer verwonderd en hebben veel plezier. Je kan dus als leerkracht een leuke uitstap met de klas plannen, maar ook met je familie kan je er heen. Of wat denk je van een verjaardagsfeestje? 

Suske en Wiske Kindermuseum

Ik ben al enkele keren in het Suske en Wiske Kindermuseum geweest en het wordt eigenlijk nooit saai. Als je de verwondering op de kinderen hun gezicht afleest en de manier waarop de de activiteiten doen , dan weet je eigenlijk dat ze een leuke voor -of namiddag beleven. En als volwassene ook want kom op, wie heeft er nog nooit een Suske en Wiske strip gelezen toen hij klein was? Ik weet nog dat ik uren heb doorgebracht bij mijn bomma en bompa al lezend in de strips. Ik had ze bijna allemaal denk ik.

12773398_930437950404982_1483653066_o

Suske en Wiske Kindermuseum - Unicorns & Fairytales

Doe-activiteiten

Het Suske en Wiske Kindermuseum staat op de plek waar Willy Vandersteen zijn studio was. Nu is dit eigendom van de provincie Antwerpen en hebben ze er een museum aan gewijd. Helemaal top vind ik dit. Geen saai museum maar een interactief museum met leuke doe-opdrachten voor jong en oud. Zo kom je meer te weten over de personages van de strips en over Willy Vandersteen. Je wordt echt ondergedompeld in de strips en je maakt je eigen inspiratieblad om nadien een eigen strip te tekenen dat je ook mee naar huis mag nemen. Je komt in verschillende kamers waar je steeds een opdracht moet vervullen. Nadien ga je naar de touch screen computer en log je in met je eigen digitale potlood om je inspiratieblad te vervolledigen.

12765819_930438007071643_590559353_o

Suske en Wiske Kindermuseum - Unicorns & Fairytales

Suske en Wiske Kindermuseum - Unicorns & Fairytales

Met je familie

Je kan gerust tijdens de vakanties en op sommige zaterdag met je gezin of familie / vrienden langskomen om het Suske en Wiske kindermuseum te bezoeken. Dit kan op twee tijdstippen in de voormiddag en namiddag. Omdat er verschillende kamers zijn en je per groep moet werken is het aan te raden te reserveren op voorhand. Je gaat op bezoek bij tante Sidonia met wiens speciale potloden je in de wereld van Suske en Wiske stapt. Samen met je familie ontdek je dankzij leuke doe-opdrachten waar Willy Vandersteen de inspiratie voor zijn strips vandaan haalde.

Suske en Wiske Kindermuseum - Unicorns & Fairytales

12751660_930437960404981_546879051_o

 

Met je eigen tekenblad vol inspiratie kan je daarna zelf aan de slag gaan op de plek waar hij vroeger werkte. Ben je niet zo creatief? Geen probleem! Je kan ook rustig een strip lezen of een Sus en Wis – gezelschapsspelletje spelen met de hele familie.
Het Kindermuseum is bepaalde zaterdagen in het jaar geopend. Je kan kiezen voor de voormiddag van 10 tot 13.00 uur, of de namiddag van 14 tot 17 uur.

Iedereen vanaf 6 jaar kan een leuke tijd beleven in het Kindermuseum. De prijs is € 4,00 per kind en € 8,00 vanaf 18 jaar.

Wij gingen ook!

Ik wou toch ook eens met mijn familie aan de slag. Vince is nog een beetje te klein maar mijn nichtje vond het reuzeleuk dat ze mee mocht gaan. Samen met mijn schoonzus en schoonbroer en met vrienden van hen gingen we aan de slag. We verdeelden ons in twee groepen en hadden veel plezier. Dat kan je wel aan de foto’s zien denk ik.

Suske en Wiske Kindermuseum - Unicorns & Fairytales

Suske en Wiske Kindermuseum - Unicorns & Fairytales

Suske en Wiske Kindermuseum - Unicorns & Fairytales

Verjaardagsfeestje

Wil je origineel zijn? Vier dan een verjaardagsfeestje in het museum. Je doet dezelfde activiteiten in de verschillende kamers maar nadien krijg je een workshop en maak je een leuk aandenken aan je bezoek. Het is echt de moeite waard. Ook krijgen ze een glaasje kinderchampagne (want we vieren een verjaardag in stijl hé) en krijgen ze versnaperingen. Het zit allemaal in de prijs.

Je kan een verjaardagsfeestje vieren tijdens het schooljaar op woensdag van 14 tot 17 uur en elke weekdag in de paasvakantie en de zomervakantie van 9.30 tot 12.30 uur.  Een feestje kan gevierd worden met maximum 15 kinderen en jij en je vrienden zitten in het 3de, 4de, 5de of 6de leerjaar. Als ouder van de jarige hoor je er uiteraard bij, zo kan je delen in de feestvreugde!
De prijs voor een verjaardagsfeest is € 100,00. Snoep en drank zitten in de prijs inbegrepen, dus extra traktaties zijn overbodig.
In het Kindermuseum kunnen maar twee feestjes tegelijkertijd aan de gang zijn. Daarom is het nodig op voorhand in te schrijven. Dit doe je best telefonisch op het nummer 03 666 64 85.

Suske en Wiske Kindermuseum - Unicorns & Fairytales

Suske en Wiske Kindermuseum - Unicorns & Fairytales

Met de klas

Als leerkracht kan je gewoon tijdens het schooljaar op bezoek gaan. Je kan op voorhand reserveren. De prijs is 4 euro per kind en per groep is het voor 1 begeleider gratis. Ook zijn er aangepaste workshops tijdens bijvoorbeeld de jeugdboekenweek en de Europaweek. Meer info vind je hier.

Suske en Wiske Kindermuseum - Unicorns & Fairytales

Suske en Wiske Kindermuseum - Unicorns & Fairytales

Suske en Wiske Kindermuseum - Unicorns & Fairytales

Suske en Wiske Kindermuseum - Unicorns & Fairytales

<<<< win win win >>>>

Natuurlijk heb ik hier weer een pareltje van een winactie voor jullie. Ben je nu ook helemaal benieuwd geworden naar dit leuke museum? Heb je nog een dagje vrij in de Paasvakantie die er stilletjes aan komt? Wel, ik mag van het Suske en Wiske Kindermuseum 3 gezinnen blij maken (6 vrijkaarten per gezin!). Als dat niet leuk is!

Je kan de vrijkaarten winnen door aan mij te vertellen wat jouw ervaring is met Suske en Wiske. De winnaars worden volgende week random getrokken. Iedereen maakt dus kans. Nou, ik ben benieuwd hoor. Veel succes! Je mag dit bericht ook altijd delen, dat wordt zeker gewaardeerd.

<<<< Meedoen kan tot en met zondag 6 maart 2016 om 20u. De winnaar zal nadien op de facebookpagina van Unicorns & Fairytales te zien zijn. Hou hem goed in de gaten! Voor meer leuke blogposts en winacties te lezen kan je altijd de pagina liken, zo blijf je op de hoogte. >>>>

 

De Winnaars zijn:

 1. Katleen Van den Bergh
 2. Cindy Van Gucht
 3. Sofie Van de Vijver
 4. Natasja Vandersteen

Jullie mailadressen zijn naar het museum verstuurd.

12699214_930438170404960_179750614_o

Hopelijk hebben jullie weer veel inspiratie opgedaan voor tijdens de Paasvakantie binnenkort. 

XOXO Nathalie

Photo credits: Guy defossé

You Might Also Like...

9 Comments

 • Reply
  Rebecca
  28 februari 2016 at 21:19

  Ook ik ben al met de kids van m’n klas naar het museum geweest. Het is inderdaad erg leerrijk en verveelt niet. X

 • Reply
  Roelands Thessa
  28 februari 2016 at 22:57

  Nu ik zelf kids heb kijk ik regelmatig nostalgisch terug naar de tijd dat ik en mijn broer bij onze grootouders ging logeren en toen zij dachten dat we sliepen met de zaklamp onder de lakens toch nog verder lezen in onze Suskes en Wiskes en ‘s ochtends vroeg aan de ontbijttafel met slaapoogjes zitten ookal gingen we op tijd slapen ?. Nu heeft de oudste sinds kort ook de strips ontdekt en is ze er helemaal weg van dus het zou geweldig zijn om deze uitstap met haar te doen! Groetjes

 • Reply
  Sonja Hubregtse
  29 februari 2016 at 12:01

  Wij zijn laatst met onze 2 kids naar de musical geweest van Suske en Wiske. Ik kende ze zelf van vroeger…op tv was er toen zo’n poppenprogramma over. De kids hebben van de musical net zo genoten als wij zelf ! Ook hebben we hier thuis van die “net leren lezen boekjes” over Suske en Wiske. Vinden ze ook helemaal top ! Zou dus genieten zijn als we naar het museum mogen gaan…

 • Reply
  Sofie
  29 februari 2016 at 13:59

  Waarom? Omdat het gewoon heel leuk is om met de kinderen zoiets te gaan doen. In de paasvakantie heb ik weer de eer om op twee schattige (soms 🙂 ) meisjes te passen. Als ik aan hen vraag wat willen jullie gaan doen dan zeggen ze als antwoord verras ons maar, maar zeker geen dierentuin hé Sofie. Dus dit zou de ideale verrassing zijn voor de dames. 😉

 • Reply
  Ymke Stroombergen
  1 maart 2016 at 20:34

  Zo’n nostalgie! Wauw, die uitstap met school vroeger kan ik me nog zo voor de geest halen! 😀 ook de strips zijn bij ons thuis kapot gelezen!

 • Reply
  Natasja
  1 maart 2016 at 22:49

  Nostalgie! De Suske en Wiske sleutelhangers maken tijdens het museumbezoek in de lagere school was een Toppertje! Zou een geweldig Cadeau en uitstapje zijn!

 • Reply
  An
  5 maart 2016 at 15:07

  Hier ook Suske en Wiske fans! Bij mijn ouders hebben we een grote voorraad van vroeger: Sil gaat regelmatig naar de ‘bib van opa en oma’ om een strip te ontlenen. Sepp leert lezen met ‘klein Suske en Wiske’ en Floor oefent de tafels met het spel ‘Junior Suske en Wiske leren de tafels’. We zijn dus fan :-). Ook al winnen we niet, we brengen zeker eens een bezoekje aan het museum! Bedankt voor de tip! Ook een geweldig idee als uitstap met mijn klas :-).

 • Reply
  Cindy van Gucht
  6 maart 2016 at 14:24

  Door de Suske en Wiske strips te ontdekken heeft mijn oudste dochter de leesmicrobe te pakken gekregen. De strips werden verorberd alsof het het lekkerste snoepje was. In geen tijd behaalde ze het hoogste leesniveau! Daarvoor ben ik Willy Vandersteen en z’n team ontzettend dankbaar.
  Toen ik even les mocht geven in het zesde leerjaar maakte ik dankbaar gebruik van enkele scenes uit de albums om lessen geschiedenis of aardrijkskunde in te leiden.
  Uiteraard bezocht ik het museum al meerdere keren, maar een extra bezoekje smaakt telkens weer!
  Je zou mij en mijn gezinnetje dan ook Superblij maken met de tickets! ?
  Cindy

 • Reply
  Katleen Van den bergh
  6 maart 2016 at 22:49

  Al zo vaak eens willen doen, maar het is er nog nooit van gekomen.
  Ideaal idee voor de paasvakantie, dus zou leuk zijn om de tickets te winnen.

  Katleen

Leave a Reply