Unicorns & Fairytales
Bouwen Educatief speelgoed Houten speelgoed My life Speelgoed per leeftijd Speelgoed voor kinderen van 2 jaar Speelgoed voor kinderen van 3 jaar Speelgoed voor kinderen van 4 jaar Speelgoed voor kinderen van 5 jaar Spelen

Speelgoed waar onze 2,5 en 5 jarige goed mee (samen) spelen!

Ze zeggen altijd dat een tweede (of derde, vierde…) kind sneller met alles weg is omdat ze een (goed) voorbeeld hebben. Wel, dat is eigenlijk vaak wel zo. Ik zie Lex zijn broer zo erg imiteren. Hij wil ook altijd meespelen. Natuurlijk gaat dat niet altijd en is hij voor sommige zaken eigenlijk nog wat klein, maar eigenlijk speelt hij vaak mee met speelgoed waar hij misschien nog wat te klein voor is. Als je de leeftijd op de dozen mag vertrouwen. Dit speelgoed vinden onze beide jongens érg leuk…

Speelgoed voor een vijfjarig kind en jongere broer/zus

Ben je op zoek naar speelgoed voor een vijfjarig kind en zijn jongere broertjes of zusjes? De volgende zaken zijn bij ons erg populair en daar spelen ze beiden mee. Eigenlijk hebben wij alleen maar speelgoed waarmee ze samen spelen, zo lijkt het wel. Hahaha. Maar deze dingen blijven jaren populair bij de kinderen… Zeker ook zaken die je op de verlanglijst kunt zetten en wanneer je niet zoveel verschillend speelgoed wil hebben. Want deze dingen kan je steeds uitbreiden.

Vtech

Wij hebben speelgoed voor een vijfjarig kind, maar ook voor een jonger kind. Ons Vtech assortiment breidt nog altijd uit. Niet alleen omdat ik vaak nieuwigheden mag testen, ook omdat ze er gewoonweg heel graag mee spelen. Vooral de Toet Toet auto’s zijn bij ons een succes. Wij hebben een hele verzameling en ook het aantal sporen begint groter en groter te worden. Niets zo leuk dan heel de woonkamer vol plaatsen met sporen. Zalig! Lex wil dan altijd meedoen, wat niet altijd met volle zin is bij Vince, maar dan zeg ik altijd aan hem dat hij Lex een opdrachtje moet geven. Een ander stuk spoor aanbouwen of laten rijden met de auto’s. Geweldig vinden ze dat. Ze vragen hier vaak om de Vtech sporen. Wij hebben nu al 3 dozen vol met sporen en auto’s.

Ook de Vtech Storio en KidiCom zijn hier favoriet. Het zijn eigenlijk een soort tablets voor kinderen maar erg kindvriendelijk. Ze kunnen maar op 3 ingestelde internetpagina’s, je hebt ouderlijk toezicht en je kunt er extra spelletjes opzetten. Vooral tijdens onze autoreis en vliegreis was dit best handig. Je kan aan kleine prijsjes extra spelletjes aankopen. Ook educatief getinte spelletjes en dat is wel fijn. Ze kunnen dan hun eigen tabletje gebruiken. Wij hebben op onze toestellen spelletjes gedownload.

lees ook: Zo hou je kinderen bezig tijdens een (lange) reis

lees ook: Vliegen met kinderen: enkele tips

lees ook: Met deze tips overleef je een lange rit in de auto

speelgoed voor een vijfjarig kind - unicorns & faiytales

Grapat & Grimm’s

Ik ben ook enorm fan van antroposofisch speelgoed. Ideaal voor open-ended play waardoor de fantasie vergoot wordt. Kinderen hebben vaak geen voorgevormde stukken speelgoed nodig maar kunnen zelfs met schijfjes en pionnen allerlei dingen doen. Daarom ben ik heel erg fan van Grapat en Grimm’s. Staat ook mega mooi in een kamertje. Met de producten van Grapat enz… kunnen ze kleuren leren, werelden maken, spelen met losse stukjes en zoveel meer. Ideaal speelgoed voor een vijfjarig kind!

lees ook: Het grote houten speelgoed ABC

speelgoed voor een vijfjarig kind - unicorns & faiytales

Lego & Duplo

Tjaaaah…. ik moet er geen plaatje bijmaken zeker? Lego is sowieso een succes bij veel kinderen. Maar nu heeft Vince ook de kleinere Lego ontdekt. Lex ook. Gelukkig steekt hij niet veel in zijn mond. Maar we letten er altijd wel op. Hij is motorisch wel al zo sterkt dat hij er dingen mee kan bouwen dus hij kan meedoen met zijn broer. Toch blijft Duplo hier ook nog altijd een succes. Dit is speelgoed voor een vijfjarig kind maar ook evengoed voor hele jonge kinderen!!

lees ook: Creatieve en leerrijke speeltips met DUPLO & LEGO

speelgoed voor een vijfjarig kind - unicorns & faiytales

Treinsporen

Onze kinderen zijn dol op treinsporen. Zowel de houten variant als die van Lego. Ze kunnen heel hun kamer volzetten met sporen. Geweldig om te zien. Ik vind dit ook altijd heel dankbaar speelgoed. Ze kunnen hun eigen werelden ermee maken en hun fantasie verreiken.Het gebeurt wel eens dat onze woonkamer vol sporen van Vtech, Lego en Hape liggen.

lees ook: 3x tof houten duurzaam speelgoed van Hape

speelgoed voor een vijfjarig kind - unicorns & faiytales

Winkeltje en keukentje

Het is een tijdje veel minder geweest maar nu zijn ze weer volop aan het spelen in hun winkeltje en keukentje. Dan koken ze allerlei dingen voor ons en moeten we bij hen in de winkel gaan kopen. Vooral dan het werken met echte centjes vinden ze leuk. Geweldig! Echt fijn om te zien. Zaken waarbij ze zelf bijvoorbeeld een broodje of een pizza kunnen samenstellen zijn tof. Dat kunnen ze op verschillende manieren doen. Ik krijg erg veel hapjes.

Smart Games

Wanneer we dit samen doen speelt Vince heel graag met de Smart Games Ook al kan hij bepaalde zaken zeker alleen hoor, hij heeft altijd een beetje ruggesteun nodig. Toch nodigen deze spelletjes uit tot nadenken en wanneer het op hun niveau is, zijn ze heel erg fier dat ze de puzzel hebben opgelost. Op zoek naar educatief speelgoed voor een vijfjarig kind? Ga dan zeker eens kijken…

[bol_product_links block_id=”bol_5d63c5da513d0_selected-products” products=”9200000091828788,9200000055944559,9200000077333023,9200000043036140,1004004012352031,9200000059431562,9200000108659618,9200000068715196″ name=”smart games” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”800″ cols=”4″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Schilderen

Wij hebben ALTIJD waterverf, acrylverf en verschillende soorten kwasten ter beschikking. Meerdere keren per week vragen onze kinderen of ze mogen schilderen. Ik laat ze altijd doen. Gewoon een stuk karton, doos of blaadje geven en laten schilderen. Vinden er enorm leuk.

speelgoed voor een vijfjarig kind - unicorns & faiytales

Auto’s , vrachtwagens, vuilniswagens en brandweerwagens

Boys and their toys. Ongetwijfeld zullen meisjes hier ook kei graag mee spelen hoor, maar het cliché is waar… mijn jongens zijn dol op auto’s. Lex houdt ervan om ze op rijtjes te zetten en Vince speelt er echt mee. Ook weer leuk om te zien. We hebben een automat die ook af en toe eens bovengehaald wordt of we combineren dat met de garage, Vtech sporen enz…

lees ook: Upcycling DIY: een mega coole garage van karton maken!

Tekenen tekenen tekenen

Mijn kinderen tekenen ook heel graag. Nu is dat niet echt speelgoed natuurlijk maar toch hebben wij verschillende zaken waarmee ze kunnen tekenen: potloden, stiften, krijtjes, Washimals (diertjes waarop ze kunnen tekenen en die je kunt wassen en opnieuw kunt inkleuren van Crayola), stoepkrijt (je kan ook zelf stoepkrijt maken trouwens), vingerverf, verfstiften, textielstiften, glass markers en nog veel meer. Een erg ruime keuze. Ook beide kinderen mogen met alles kleuren, zolang ze maar op hun knutseltafelkleed blijven. Hahaha.

lees ook: 20 x Leuke spelletjes en activiteiten met stoepkrijt

speelgoed voor een vijfjarig kind - unicorns & faiytales

 

Kapla blokken

Ook de houten stokjes doen hier goed hun dienst. Er worden allerlei zaken mee gebouwd. Deze kunnen, samen met nog kei leuk houten speelgoed, bij Hema gekocht worden. Die zijn veel goedkoper als de originele KAPLA blokken en even goed. Wij hebben ze nu al heeeeel lang en er wordt intensief mee gespeeld.

 

Wat is het favoriete speelgoed van jullie kinderen? Je hebt nu gezien wat het favoriete speelgoed voor een vijfjarig kind kan zijn, maar ook evengoed een tweejarig kind als hij er klaar voor is…

XOXO Nathalie

 

 

 

You Might Also Like...

1 Comment

 • Reply
  Silke
  10 september 2019 at 07:29

  Hier een zoon van 5 en een dochter van 2,5 jaar.
  Lego is hier inderdaad een dingetje. Met een hele ninjago set voor de zoon en voor de dochter een frozen set. Elza gaat hier regelmatig buurten bij de ninja’s en dan krijgt van van sensei Wu een kopje thee.

  Wat hier ook een heel groot succes is (tot grote wanhoop van papa) is van dat binnenspeelzand. Daar zijn ze samen ook altijd heel fijn mee aan het spelen.

Leave a Reply