Unicorns & Fairytales
DIY garage uit karton maken - unicorns & fairytales
creatief DIY Knutselen knutselen rond een thema My life

Upcycling DIY: een mega coole garage van karton maken!

Wij hebben altijd superveel karton in de garage staan. Van pakketjes die binnenkomen, wanneer we gaan winkelen enz… Ideaal voor oud papier maar vervelend als er meer karton binnenkomt dan nodig. Als je kinderen ziet spelen met kartonnen dozen dan weet je eigenlijk dat het ideale speelpartners zijn. Je kan er ook leuk mee knutselen. Wij maakten een coole garage uit karton! Ready for this DIY?

Upcycling project

Er is niet zoveel nodig om al een heel toffe garage uit karton te maken hoor. Stevige dozen, wat lege wc-rolletjes en keukenrollen of kartonen buizen en een stevig mesje + lijmpistool en/of dubbelzijdige plakband. Laat je fantasie even werken. Als je een doos op de zijkant legt kan je door een rechthoek te tekenen al een baantje naar boven creëren: maak drie kanten los en druk naar beneden. Je krijgt dan een oprit!  Een verdieping maken kan met stevige buizen of keukenrollen.Je kan ook twee dozen op elkaar kleven om een grotere garage te maken. Versieren kan met stickers maar ook met stiften en verf.

DIY garage uit karton maken - unicorns & fairytales

DIY garage uit karton maken - unicorns & fairytales

Garage uit karton

Ik liet manlief eerst de kartonnen dozen op maat snijden en nadien deed ik de details. De stickers en inspiratie haalden we uit het leuke boekje ‘Mijn stoere garage’: een stickerboek met handleiding om je eigen garage uit karton te maken van Van Halewyck. Daar staan ideeën en instructies in, je kan er stickers vinden om je garage te versieren en om verkeersborden te maken. Er zijn ook stickers om een tankstation, een elektrisch laadstation (lekker milieubewust) en wegen te maken en je vindt er ook sjablonen om ze te maken uit karton.

Je hoeft geen dure garage te kopen, maak er gewoon zelf één. Ecologisch en fun!

 

DIY garage uit karton maken - unicorns & fairytales  DIY garage uit karton maken - unicorns & fairytales DIY garage uit karton maken - unicorns & fairytales

Uit deze serie zijn er ook nog stickerboeken om een poppenhuis, keuken en raket te maken. Maar dat is voor een andere keer. Wij hadden veel plezier om ze te maken. De jongens hebben er leuk mee gespeeld en wanneer de fun voorbij is of de garage uit karton stuk is… geven we hem mee met het oud papier en karton.

 

Wij gaan voor minder speelgoed, meer quality time

Ik heb dit jaar ook al tegen mijn familie gezegd dat we willen gaan voor minder speelgoed. Leuke uitstapjes en kleren of schoenen, pyjama’s, … zijn ook een mooi cadeau. Ook al is het binnenkort nog even moeilijk met de verjaardag van Vince. Hij gaat dan een eerste keer een feestje doen. Hoe we dat gaan doen weet ik nog niet, want het is natuurlijk niet fijn dat hij geen enkel cadeau zou krijgen. Maar dit boekje bijvoorbeeld vind ik dan weer een heel fijn cadeau voor kinderen die graag knutselen. Je bent samen met hen bezig en ze hebben een upcycling garage uit karton waarmee ze fijn kunnen spelen. Win win!

lees ook: DIY // Een verrekijker van restmaterialen

DIY garage uit karton maken - unicorns & fairytales DIY garage uit karton maken - unicorns & fairytales DIY garage uit karton maken - unicorns & fairytales

Pin it

Wil jij dit artikel bewaren voor een volgende keer of delen? Leuk! Kan je het even pinnen op Pinterest?

DIY garage uit karton maken - unicorns & fairytales

 

Nog meer leuke DIY met kids

Ben je op zoek naar leuke DIY met kids? Neem dan eens een kijkje bij de CREATIEF categorie op deze blog. Er staan veel leuke ideetjes die je samen met de kinderen of alleen (voor je kids) kunt doen. Veel plezier met knutselen.

 

 

 

Wat vinden jullie uit onze zelfgemaakte garage uit karton? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply