Unicorns & Fairytales
http://www.gezondedrukte.be/?s=fish+burger
avondmaal duurzaam kopen Duurzaam leven Duurzaamheid Food Koken met kinderen lunch My life

Heerlijke creatieve receptjes met vis waar je kids van smullen

Gisteren begon de Bewuste Visweek weer. Voldoende vis in zee en gezonde oceanen, meren en rivieren – dat is het doel. En jij kan daarbij helpen door te kiezen voor vis met het groene ASC- of blauwe MSC-keurmerk. Let jij daar al op? Wij wel. Vandaag laat ik je graag enkele leuke creatieve recepten met vis voor kinderen zien. Wedden dat je kinderen dit superleuk gaan vinden? 

Duurzaam vissen

Voor we beginnen aan de recepten met vis voor kinderen wil ik wel even uitleggen wat de bedoeling is van de Bewuste Visweek. Ook vorig jaar werkten we samen met Maison Slash en MSC en gingen toen mosselen vangen op een boot. Duurzaam vissen betekent dat men voldoende vis in de oceaan overlaat, respect heeft voor de natuurwereld onder water en ervoor zorgt dat mensen die afhankelijk zijn van visserij, in hun levensonderhoud kunnen blijven voorzien.

msc logo - unicorns & fairytales

Creatieve recepten met vis voor kinderen die in de smaak gaan vallen

1. Mister Crab

recepten met vis voor kinderen - unicorns & fairytales

Dit leuke krabbetje is niets meer dan een toast zonder korstjes, oogjes van bolletjes mozarella, een mondje van komkommer en poten van paprika. De restjes en korstjes van de toast dienen als ‘zand’. Op de krab heb ik surimi opengerold en de toast belegt. Een gezonde lunch zou ik zeggen…

Variant: Je kan ook twee helften toast maken en tussen de krab smeer je heerlijk tonijnsla, vissla of zalm (of jouw heerlijk receptje met vis).

 

2. Meet mr. Kwal

recepten met vis voor kinderen - unicorns & fairytales

Deze lekkere kwal is gemaakt van een half pitabroodje, een lekkere vulling van vis en wokgroenten, warm. Je kan natuurlijk ook een andere vulling voorzien met vis. De poten zijn gemaakt van slierten wokmie/pasta. Als ondergrond een mix van boontjes, maïs en wortels.

3. Blub de vis

recepten met vis voor kinderen - unicorns & fairytales

Een toast met surimi in de vorm van een vis.Ik sneed de surimi in reepjes zodat het op Nemo leek.  De staart is gemaakt van trostomaatjes en de belletjes water van erwtjes. De planten zijn van komkommer en de belletjes water zijn erwtjes.

4. De vistolet

recepten met vis voor kinderen - unicorns & fairytales

Een ideetje van Maison Slash: de vistolet. Heerlijke vissticks (welk kind lust dit niet?) als graat van de vis. Hoofd en staart zijn gesneden van een broodje/pistolet en daartussen steek je met een satéstok de vissticks vast. Werk af met randversiering. Zo kan je de vis laten zwemmen in een oceaan. Hun favo groentjes mogen niet ontbreken! Wat vind je van onze versie?

 

5. FishKeKrab

recepten met vis voor kinderen - unicorns & fairytales

Wij maakten zelf een visburger volgens het recept van Mamabaas en zorgden dat de broodjes leken op krabben. Eten is gewoon veel leuker op deze manier. Vince en Lex (en stiekem wij ook) vonden dit mega leuk.

[bol_product_links block_id=”bol_5d87a74f3b141_selected-products” products=”9200000051581561″ name=”relax mama kookboek” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Kei leuk voor kids

Onze kinderen vonden deze recepten met vis voor kinderen superleuk. Ze bleven er maar over praten en vroegen zich af wat alles was. Er werd geproefd en met interesse gegeten. We hadden meteen ook een leuk gesprek aan tafel over zeedieren.

Pin it please

Vind jij deze gerechten met vis voor kinderen leuk? Pin ze dan of deel dit artikel.

http://www.gezondedrukte.be/?s=fish+burger

 

Meer info over de Bewuste Visweek

 

Welke creatieve recepten met vis voor kinderen vind jij de leukste? 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply