Unicorns & Fairytales
brief aan lex - unicorns & fairytales
Brieven aan Lex moederschap My life Personal

Brief aan Lex | 3 maanden

Mijn lieve Lex,

Ofwel ‘Broerie’. Want Vince is dol op jou. We hadden het niet beter kunnen dromen. Vince is écht heel erg gesteld op jou. Gisteren zaten we in de auto en was je voor de eerste keer bij oma en opa. Eerst had Vince niet door dat je er niet bij was. Want normaal ben je er altijd bij. Plots vroeg hij zich af waarom jij niet mee in de auto zat. We vertelden Vince dat we naar de sportwinkel gingen en dat jij al bij oma en opa was. Vince vond dat echt niet kunnen. Jij MOEST mee naar de sportwinkel. Zo lief. Ook zijn favoriete knuffel geeft hij vaak aan jou als je weent. Oh, hij is zo lief voor jou…

Jij bent ook een heel ander ventje dan de eerste weken. Al zo gegroeid! 59cm en meer dan 5 kilogram. Je zit een ietsiepietsie verwaarloosbaar beetje onder de curve zegt Kind & Gezin. Maar voor ons ben je al een grote ventie. Wat gaat het snel. Ik moet al een hele lading kledij wegdoen. Deze keer met pijn in het hart. De kleertjes van Vince kon ik bewaren maar nu… Snik. Nee ik denk niet dat we nog een broertje of zusje gaan bijmaken hahaha.

Lachen… lachen is iets wat jij in 80% van de gevallen doet. Wat een verschil met de eerste weken. Het maakt niet veel uit wie er boven jou hangt, je lacht echt naar iedereen. Dan krijg ja van die blinkende oogjes en kuiltjes in je wangen en wordt plots iedereen verliefd op je. Je mama natuurlijk het meest. Smelt.

brief aan lex - unicorns & fairytales

Volgens de dokter ben je een overgevoelig ventje en dat klopt wel. (Is blijkbaar ook erfelijk…) Jij ligt liever te relaxen in je wipper en naar alles te kijken in plaats van dat mensen je in hun armen mogen nemen. Je hebt dat niet zo graag. Ook in de draagzak zit je liever niet te lang. Lang leve de wipper. Ook speel je de laatste tijd graag met de babygym (die ik zelf maakte!).

Eten is niet zo jouw ding. Nog steeds gaat dit niet van een leien dakje. Maar volgens de dokter gaat het goed en moeten we ons geen zorgen maken. Toch is het elke keer weer een strijd om je melk naar binnen te werken. Je laat altijd te veel staan. Is het nou je maagje of omdat die pap goed vullend is (of niet lekker want je moet die hypo-allergene naar katteneten-ruikende pap eten). I don’t know. Maar jij en eten… Geen goede combinatie.

brief aan lex - unicorns & fairytales

Maar goed, wat je wél al goed doet is het dag en nachtritme. Je slaapt langere stukken ‘s nachts (behalve deze nacht natuurlijk, wanneer het mama’s beurt was…). Overdag doe je kleine powernapjes. Héél af en toe slaap je een lang stuk. Meestal als we gaan wandelen en na een voeding.

We zitten nu natuurlijk aan de 3 maanden. Er komt weer een ontwikkelingssprong aan en meestal merk je dat heel erg. Ik ben zo benieuwd wat je deze keer geleerd hebt. Ik kijk er ook zo naar uit om al die mooie momenten nog eens een keertje mee te maken… Bij Vince was dit al zo speciaal. Ik ga de brieven aan Vince ook nog eens een keertje lezen.

Lieve Lex, wij houden zielsveel van je en we zijn blij dat je erbij bent gekomen.

 

X0X0 mama

 

You Might Also Like...

9 Comments

 • Reply
  Christin@
  25 maart 2017 at 21:32

  Lief manneke .

  • Reply
   Nathalie
   26 maart 2017 at 12:01

   oh thanx!

 • Reply
  Jeanine
  25 maart 2017 at 21:38

  Wat lief!! Fijn dat hij zo goed doorslaapt. Dat is echt zo heerlijk, mijn dochtertje slaapt gelukkig ook door. Hopelijk gaat het in de toekomst ook beter met eten. Misschien vind hij fruit en groente straks geweldig.

  • Reply
   Nathalie
   26 maart 2017 at 12:01

   Ik hoop het! De laatste twee nachten heeft hij niet zo goed doorgeslapen, ik ben te vlug geweest hahaha

 • Reply
  bouke
  25 maart 2017 at 23:01

  Hey Nathalie
  Ik lees dat Lex een moeilijke drinker is. Wij hebben hier ook zo eentje. Wat heb jij zoal geprobeerd. Max drinkt nooit zijn flesjes leeg, krijgt 120cc met 4 schepjes maar laat heel vaak tot 40cc staan. Welke flesjes gebruiken jullie? Ik heb hier de flesjes van Avent. Misschien ligt het daaraan.
  Max vraagt overdag om de 3-4u eten. Hoeveel tijd laat Lex ertussen?
  Grtjes
  Bouke

  • Reply
   Nathalie
   26 maart 2017 at 12:03

   Hoi! Hier ook hetzelfde probleem. Laat ook 60cc of 30cc staan… Om de 3 uur meestal, soms zelfs nog vlugger. Behalve ‘s nachts. Maar dan drinkt hij vaak wél zijn fles leeg. Heel raar. Wij hebben een lange zoektocht met flesjes gehad en gebruiken nu die van MAM. Avent ging niet bij Lex, hij hapte teveel lucht. Enkel brede teuten helpen. Raar…

 • Reply
  Nele van MamaExpert
  26 maart 2017 at 11:07

  Zulk een mooie foto’s en wat een leuk ventje. Have a nice sunday dear x

  • Reply
   Nathalie
   26 maart 2017 at 12:03

   Oh merci lieverd! Jij ook fijne zondag.

 • Reply
  Miryam
  27 maart 2017 at 20:24

  Wat lief om te lezen en wat leuk dat je dit doet. Prachtige herinnering voor later! Prachtige foto’s van je mooie kindjes. Klinkt cliché maar heerlijk genieten van je mooi kinderen, voor je weet zijn ze groot?

Leave a Reply