Unicorns & Fairytales
instagram - unicorns & fairytales
moederschap My life Personal

Achter de perfecte Instagram en Pinterest plaatjes

Achter die perfecte Instagram en Pinterest plaatsjes schuilt er meer dan enkel maar perfectie. Want dat bestaat toch niet. Er heerst soms verdriet en ruzie maar ook vrolijkheid en liefde. Achter die plaatjes schuilt ons leven. Een echt leven.

 

Instagram, altijd mooie plaatjes?

Op mijn Instagram feed vind je bijna enkel mooie plaatjes. Natuurlijk post ik liever mooie plaatjes dan lelijke. Of van vrolijke momenten. Ik hou van die mooie plaatjes, die mooie vrolijke momenten. Ik zie dat graag. En ja, ik durf wel eens een bloem naast Lex gooien en dan vlug een foto nemen, gewoon omdat het mooi is. Mijn vriend verklaart me gek en wanneer mensen mij zouden bezig zien… hilarisch! Maar ach, who cares? Het is trouwens Instagram maar. Maar achter die mooie plaatjes schuilt ook soms verdriet hoor. Na een ruzie of na een woedemoment van onze welbespraakte kleuter. Het is ook niet altijd zo netjes. Natuurlijk niet. Kinderen mogen spelen. Moeten spelen! Maar voor of na een speelmoment, wanneer dat de kust veilig is, ruim ik op en sta ik daar met mijn iPhone, om een leuk moment vast te leggen. Daar word ik rustig van. Ik heb geen behoefte om foto’s te trekken van de rommel bij ons thuis. Waarom? Ik weet het niet. Maar al die mooie plaatjes zijn momentopnamen en natuurlijk is het niet altijd zo netjes. De realiteit 😉 Zo heeft ieder huisje zijn kruisje.

DIY baby mobiel - unicorns & fairytales

Rommel

Ligt het er altijd zo netjes bij? Nee natuurlijk niet. Verre van zelfs. Maar het geeft me wel energie om steeds weer de boel wat op orde te houden want ik word soms moedeloos van dat voortdurend opruimen. Toch probeer ik het. Hoe komt dat toch dat er altijd wel iets van rommel ligt? En nee, niet altijd van de kinderen. Meestal een verloren haarspeldje, vakjes in de kast waar eigenlijk flessen wijn in moeten staan ,maar waar alles wat ik vind ingepropt wordt. In onze andere woning hadden we zo’n rommelschuif. Een schuif waar je alles en niets in terug kon vinden. Momenteel hebben we dat nog niet. Wel een hele bovenste verdieping, dat wel…

Pinterest proof

Ik ben graag Pinterest Proof. Ja! Maar ik kan ook best de ommekeer laten zien. Wanneer ik ‘s morgens met panda ogen en mijn haar naar alle kanten binnenstap in de badkamer waar de ravage van het badmoment van de vorige dag nog ligt. Respect voor mijn moeder die wél een huis heeft waar je ALTIJD kan binnenlopen en waar het ALTIJD netjes is. Nee, zo zal ik nooit zijn. Maar ik probeer wel. Ik probéér mama. Echt waar. Het lukt gewoon niet. Maar soms wel! En dan neem ik een foto. Nah. Leuk!

Ik vind het gewoon ook mooi

En dan nog eens iets… ik kijk gewoon graag naar mooie plaatjes. Plaatjes van rommel interesseren mij minder. Waarom? Omdat ik ze bij mij thuis genoeg zie. Daarvoor hoef ik Instagram niet te openen. Dus … no worries, wanneer je nog eens naar mijn Instagram kijkt en denkt: hoe doet die dat toch? Is dat allemaal altijd zo netjes? (want die vraag krijg ik wel soms) Realiseer je dan dat ik ook kinderen heb dus nee… het is niet altijd zo netjes en perfect met de plaid over de leuning van de zetel en de dino die toevallig op de juiste plek staat. Maar vaak wel hoor, soms, af en toe…

Zijn jullie altijd Instagram proof? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Nicole
  19 mei 2017 at 06:40

  Bij mij zul je juist niet zo snel perfecte plaatjes zien haha. Zou het wel willen hoor, ben altijd jaloers op die perfecte plaatjes. Maar ons huis is sowieso niet mooi. Heel donker ook. Dus van die mooie witte plaatjes heb je dan amper. Wel probeer ik dat nu in de kinderkamers een beetje beter te doen. En ja natuurlijk vind ik het dan leuker om zo’n opgeruimd plaatje te schieten en die te plaatsen. Maar vaak zijn het toch foto’s die ik tussendoor schiet omdat mn dochter weer een gekke bek trekt of graag op de foto wil. En tsjah dan zie je de troep etc wel gewoon liggen.

 • Reply
  Michelle Fatima
  19 mei 2017 at 07:06

  Hahahaha nou je weet wel dat ik never instagran proof ben maar omdat ik dat op instagran zet, is dat niet erg. Ik heb echt overal wel wat liggen. Enja ik zou wel wat meer opgeruimd willen zijn maar helaas, it’s not in the genes. Maar daarom zijn er verschillende mensen natuurlijk. En ik geniet wel van je foto’s. Vooral van de kinderen. ❤

 • Reply
  Kool Family
  19 mei 2017 at 12:25

  Bij mij is het alleen Instagram proof na 8u s avonds als de kindjes in bed liggen of als er bezoek komt. En bij dat laatste ligt het er nog aan wie op bezoek komt, want meesten kennen ons goed genoeg om te weten dat mijn huis zelden Instagram proof is.

 • Reply
  Sofie Lambrecht - Mama ABC
  3 maart 2018 at 09:57

  Haha mijn huis en kinderen niet maar mijn Instagram tegenwoordig wel

Leave a Reply