Unicorns & Fairytales
moederschap My life Op stap op vakantie TIPS om te reizen met kinderen Travel uitstappen

Op vakantie in Luxemburg met Vacansoleil

Wij gingen een weekje op vakantie in Luxemburg met Vacansoleil. Samen met oma en opa, Lex en Vince, trokken we naar het oosten van Luxemburg, Larochette. Een mooie, groene omgeving, op camping Birkelt, lid van Irisparc.

 

Luxemburg

Waarom Luxemburg? Wel, we wilden er een weekje tussenuit maar we durfden eerlijk gezegd niet te ver weg van huis. Met Lex die niet altijd even makkelijk is… al moet ik zeggen dat ze het beiden voortreffelijk gedaan hebben. Misschien hadden we best kunnen kiezen voor een verdere (zonnigere) bestemming. Ach, we hebben een heerlijke week gehad in Luxemburg. Ik wist niet dat het zo’n prachtig land was. Vriendelijke mensen, mooie omgeving en ook heel netjes allemaal. Wij willen zeker nog een keertje terug.

Vacansoleil

Vacansoleil biedt campingvakanties aan op allerlei bestemmingen. Je hebt er luxe stacaravans maar ook (safari)tenten als je wil. Wij gingen voor een Waikiki stacaravan met 3 slaapkamers. We hebben er ter plekke wel eentje bijgeboekt want om met twee gezinnen te verblijven in 1 stacaravan was misschien iets verkeerd ingeschat. We hadden geluk dat we in het laagseizoen gingen want eigenlijk was er heel weinig volk op de camping. Normaal zit hij helemaal vol! Maar voor wie dus op vakantie wil maar liever geen hotel of huisje verkiest kan dus ook kiezen voor een camping! Wij hadden een vijfsterren camping. Camping Birkelt.  Pas op, het is en blijft een camping en geen vijfsterren hotel, daar moet je natuurlijk rekening mee houden. Maar ik ben opgegroeid op een camping dus voor mij was het geen probleem.Er zijn superveel faciliteiten en er is veel te doen. Zeker in het hoogseizoen.

Camping Birkelt in Larochette

Wij verbleven een weekje op Camping Birkelt. Het ligt bovenop een berg in het mooie Larochette. Normaal is dit een camping waar honderd gezinnen naartoe komen maar omdat wij net in een periode gingen tussen twee vakantiemomenten door, was het er erg rustig. Misschien een beetje té rustig. Maar… ook wij konden tot rust komen want we moesten ons geen zorgen maken over naaste buren die ‘last’ zouden ondervinden van Lex die huilt. Uiteindelijk viel dat wenen best mee. Ik zeg het… is het de lucht, geen idee, maar hij heeft het supergoed gedaan. Vince ook! Lex sliep mee met ons in een stacaravan en Vince sliep bij oma en opa naast ons. De Waikiki is eigenlijk voor 4 volwassenen en 3 kinderen maar ik adviseer toch om even goed te plannen want als je een babybed moet zetten dan kan dat enkel in het woongedeelte. Wij waren dus blij dat we er twee hadden.

We keken enorm uit naar het kinderbad en zwembad maar we hadden een beetje pech omdat we net in een periode kwamen dat ze het badje dichtgedaan hadden. We wisten dat natuurlijk niet. Volgend jaar komt er een heel nieuw zwembadgedeelte en ik heb de plannen mogen inkijken en ik moet zeggen: wauw! Daar wil ik zeker voor terugkomen. Het is de moeite waard. Dat gaat de camping ook een héél stuk aantrekkelijker maken voor kleine kindjes denk ik!

Ze hadden er een leuke speeltuin waar Vince uren heeft vertoeft. Samen met opa en papa natuurlijk, zijn helden. Ik zat met oma en Lex aan het restaurantje, dat naast de speeltuin ligt. Handig! Hun winkeltje is eerder aan de kleine kant dus gingen we naar het stadje om inkopen te doen. In de stacaravan heb je een ijskast met diepvries, een microgolf en kookvuur dus eigenlijk is het heel makkelijk om gewoon zoals thuis te koken. Heb je eens geen zin, dan kan je in hun restaurant eten.

Op Camping Birkelt is er ook kinderanimatie, zowel in het hoogseizoen als in het laagseizoen. Heel fijn! De mensen van de miniclub zijn ook allemaal opgeleid en moeten daarvoor zelfs 3 jaar studeren en stage lopen! Je kinderen zijn dus in goede handen. Elke morgen gingen we en stonden ze klaar voor 3 kindjes die kwamen knutselen, waaronder Vince. Mijn welbespraakte kleuter veranderde daar in een verlegenscheetje… Nou ja. Ook eens iets anders. Dit vind ik echt een pluspunt aan de camping want als het regent kan je de dag toch een beetje breken. In de loop van de dag en ook ‘s avonds zet de animatie zich verder. Ik ben wel kei benieuwd hoe dat eraan toe gaat als de camping vol zit ! You’ll hate it or love it denk ik.

Ontspannende momentjes

Wij gingen dus met oma en opa en dat viel supergoed mee. Zo konden we ook eens Lex en Vince even uit handen geven en de aandacht verdelen. Dat hadden we wel nodig want in het begin is een baby en een driejarig monster niet altijd even eenvoudig, as you know. Gelukkig hadden we enkele dagen héél goed weer, 1 dag ook héél slecht weer maar over het algemeen was het goed! We leefden buiten en dat weet iedereen goed. Bedankt Vacansoleil en camping Birkelt om ons een weekje te laten ontspannen.Binnenkort doe ik onze uitstapjes uit de doeken, die ook de moeite waard zijn!

 

Hoe was jullie week? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply