Unicorns & Fairytales
kinderkamer inspiratie
Get inspired Interieur kidsroom My life

Dingen die niet mogen ontbreken in de ideale kinderkamer

De kinderkamer is dé plek om je creativiteit de vrije loop te laten. Eventjes terug naar de tijd waar je zelf wat minder zorgen had. Dat moet toch heerlijk zijn! Bij het (her)inrichten van de kinderkamer komt heel wat kijken. Jij hebt natuurlijk zelf je wensen, maar die heeft je kind ook. Ik verander vaak wel eens spulletjes of kleuren in de kinderkamer. Ook moet je wel een beetje letten bepaalde zaken. Kinderen die snel bang zijn, kunnen schrikken van al die spullen ‘s nachts. Kijk dus ook zeker naar je kind en hou rekening met de volgende zaken. Een beetje kinderkamer inspiratie voor jou…

Neutrale basis

We weten allemaal hoe snel kinderen van gedachten kunnen veranderen. En wij ook… Het ene moment zijn ze ervan overtuigd dat ze later brandweerman worden en het volgende moment moet alles ineens in dierentuinstijl. Zorg er daarom voor dat er een neutrale basis is, zodat je makkelijker verandering aanbrengt. Zo hoef je niet al het behang telkens van de muur te trekken, maar doe je kleine aanpassingen! Wij kozen momenteel voor overwegend witte muren, een bruine muur en 1 accentmuur die we kunnen veranderen als we er zin in hebben. Denk eraan: schilderen is vaak eenvoudiger dan steeds van behang wisselen, maar werken met een accentmuur kan heel fijn zijn.

kinderkamer

Accessoires in thema

Een neutrale kinderkamer is natuurlijk vrij saai, dus je kan makkelijk leuke accessoires toevoegen in een bepaald thema. Een thema dat tegenwoordig heel populair is, in de slaapkamers van meisjes én in een stoere jongenskamer, is de urban jungle trend. Om dit thema tot leven te laten komen in de kinderkamer voeg je planten toe, decoratie in de vorm van bladeren en knuffeldieren! Wie is er nou meer thuis in zo’n kamer dan de King/Queen of the Jungle? 😉 Wij kozen momenteel voor een ‘natuurlijke’ uitstraling met veel bruintinten en hout. Erg rustgevend voor Vince.

uitschuifbaar poppenhuis van PlanToys - unicorns & fairytales

Voldoende opbergruimte

In een kinderkamer wordt niet alleen geslapen, maar ook gespeeld. Dit kan ervoor zorgen dat het soms een bende is in de ruimte. Daarom is het belangrijk om voldoende opbergruimte te hebben, zodat al het speelgoed uit het zicht bewaard kan worden. Om zo min mogelijk ruimte verloren te laten gaan, kan je kiezen voor dozen die onder het bed passen. Op deze manier zijn de dozen niet alleen uit het zicht, maar kunnen je kinderen er zelf ook makkelijk bij.  Wij hebben ook een vakjeskast met manden onderaan. Zo wordt het speelgoed op een mooie manier opgeborgen en hebben we in de bovenste vakjes ruimte om boeken of andere stukken speelgoed uit te stallen. Maar ook met andere leuke eye catchers kan je zorgen dat je spullen op een nette manier opgeborgen worden:

  • een mooie kledingkast met veel opbergruimte waar je ook andere spullen kan opbergen
  • schuiven onder het bed voor bijvoorbeeld je lakens
  • een speelgoedkist
  • leuke en mooie manden in verschillende groottes
  • een toffe opbergzak
  • wandrekjes
  • vakjeskast

lees ook: 5 manieren hoe ik onze boeken opberg

dollhouse PlanToys - unicorns & fairytales

Verduisterende raambekleding

Met een beetje geluk slaapt je kind de hele nacht door. Heb je dat geluk niet? Geen zorgen, want er zijn genoeg manieren om ervoor te zorgen dat je kind een betere nachtrust heeft. Denk bijvoorbeeld aan verduisterende gordijnen, waarmee de kamer ’s nachts én vroeg in de ochtend volledig donker is. Gelukkig zijn er genoeg verschillende soorten kindergordijnen met leuke motiefjes en in leuke kleuren!  Vind je kind het toch niet heel fijn om volledig in de duisternis te slapen dan kan je een kinderlampje voorzien met een zacht licht. Onze kinderen hebben beiden verduisterde gordijnen én rolluiken. 

 

Verwijderbare foto’s

Onze kinderen vinden het superleuk om foto’s te hebben hangen van ons. Daarom kiezen wij voor Shacolla van Instax. Zo kunnen we makkelijk zonder schade foto’s aan de muur kleven zonder te hoeven boren. Wanneer we er andere willen kleven dan doen we dat gewoon…. Echt leuk! Vince heeft ze hangen naast zijn bed aan de muur.

lees ook: Tips voor een gezonde en veilige kinderkamer

 

Heb je wat nieuwe kinderkamer inspiratie? 

 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply