Unicorns & Fairytales
woorden oefenen met kinderen en pool noodles - unicorns & fairytales
Back to school DIY Educatief speelgoed Knutselen My life Onderwijs Spelen

Woordjes oefenen met pool noodles? Of rekensommen? Jazeker!

Thuis oefenen voor school kan zéker op een leuke, aangename manier. Je kan altijd een beetje creatief zijn. Gaat je kind naar het eerste leerjaar? Of heeft het interesse in letters en woordjes? Op deze toffe wijze kan je woorden oefenen met kinderen. Ga even een pool noodle halen en je kan beginnen. Kijk je even mee?

Woorden oefenen met kinderen

Grote kans dat jij thuis de opdracht krijgt om woorden te oefenen met kinderen. Zeker wanneer ze in het eerste en tweede leerjaar zitten. Aan de hand van deze leuke hack met pool noodles kan jij op een toffe manier samen met je kinderen woordjes oefenen. Je kan verschillende reeksen maken:  M-K-M woorden  (medeklinker-klinker-medeklinker) om te beginnen en zo uitbreiden naar moeilijkere reeksen. Begin eenvoudig. Je kan de woorden gebruiken die ze leren. Vinden ze het makkelijk? Dan kan je het altijd moeilijker maken. Have fun hahaha.

Hoe maak je dat? 

Men neme een pool noodle…. Daar begint het allemaal mee hahaha. Je kan er vinden in Decathlon.  Je snijdt hem in allemaal stukjes. Je neemt dan een stokje, buisje, papieren rietje (of whatever) en rijgt de stukjes pool noodle eraan. Op de buitenste ringen schrijf je medeklinkers en de middelste ringen gebruik je voor klinkers. Die kan je eventueel ook in een ander kleurtje zetten zodat ze kinderen al leren dat dit klinkers zijn. Laat ze nu woordjes maken en lezen. Of jij maakt woordjes en zij lezen. Ze kunnen er ook zelfstandig mee aan de slag. Speel er een beetje mee. Je kan het altijd moeilijker maken en later ook met ‘oe’, ‘eu’, enz…

woorden oefenen met kinderen - unicorns & fairytales

Rekenoefeningen maken

Je kan niet alleen woorden oefenen met kinderen maar ook rekenoefeningen maken. De tafels bijvoorbeeld. Of sommen… Kies. Ik zou wel niet hoger gaan dan 10 want anders ga je veel verschillende noodles nodig hebben. Bedenk hoe je het gaat doen. Leg je allerlei oplossingen klaar of rijgen ze het juiste cijfer eraan? Of neem je een ring en zet je er verschillende kleuren op? Als die bij elkaar passen klopt het?

Hoe maak je dat? 

Hetzelfde als bij de woordjes maar je schrijft cijfers van 0 tot 9 op twee reeksen en op een andere reeks de symbolen  X, +, – en : ! Zo kan je de tafels en sommen oefenen. De uitkomsten schrijf je ook op stukjes. Je gaat wel rekening moeten houden met allerlei uitkomsten. Maar als je je beperkt tot de tafels gaat dit wel lukken!

lees ook: Hoe kan je je kind thuis (spelenderwijs) helpen met schoolwerk?

Pin it

Leuk idee om woorden te oefenen? Pin het dan op Pinterest :))

woorden oefenen met kinderen - unicorns & fairytales

Wat vind jij van dit idee om rekensommen en woorden te oefenen met je kinderen? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply