Unicorns & Fairytales
wol knippen - unicorns & fairytales
creatief DIY Educatief educatieve activiteiten Knutselen My life upcycling (kosteloos materiaal)

/ DIY / Kapper spelen en haar knippen van craft popjes, goed voor de motoriek!

Ik kwam op Pinterest een idee tegen waarbij men wol knipte om de fijne motoriek te oefenen. Het leek me leuk zelf popjes te maken met haar aan en ging aan de slag. Ik nam stevig craft papier bij de hand, een zwarte fineliner en wat waterverf en begon te tekenen. Er zijn veel manieren om aan de slag te gaan om de fijne motoriek te oefenen bij kinderen. 

Wol knippen

Eigenlijk moet je helemaal niet kunnen tekenen om dit idee te kunnen maken. Je kan ook gewoon een rond figuurtje knippen met twee oogjes en een mond. Of zonnen met zonnestralen. Eigenlijk zijn er veel mogelijkheden. Je hebt alleen een naald, wol en stevig stuk papier nodig. Wil je toch de popjes die ik gebruikte dan mag je ze gratis DOWNLOADEN.

Ik tekende twee popjes en naaide er met wol zogezegd haar aan. Je kan dat op twee manieren doen: haartje per haartje en toeknopen of in een keer, maar dan moet je een hele lange draad nemen. Je kan ook het popje eerst lamineren en dan kan je het meermaals gebruiken zonder dat het meteen stukgaat hahahaha.

lees ook: De fijne motoriek stimuleren bij kinderen

wol knippen - unicorns & fairytales lekkernijen voor Pasen - unicorns & fairytales

Motorische vaardigheden

Knippen is iets wat de kinderen in de kleuterschool leren en wat ze ook moeten oefenen. Door verschillende soorten papier aan te bieden en een kinderschaar, kan je dit al oefenen. Maar met behulp van deze popjes maak je het nog leuker. Print ze uit, lamineer ze, neem naald en draad en geef de popjes haar. Je kan het ook vlechten! Superleuk. Geef kinderen een schaar en laat ze knippen. Je kan zoveel haar aan de popjes geven als je wil.

lees ook: Tellen, kleuren en motoriek oefenen bij kinderen

wol knippen - unicorns & fairytales

wol knippen - unicorns & fairytales

lees ook: Speelgoed dat de motoriek, inzicht en zintuigen stimuleert

Pin it 

Vind je deze oefening leuk? Wol knippen is tof! Pin it…

wol knippen - unicorns & fairytales

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply