Unicorns & Fairytales
activiteiten in de tuin met kinderen - unicorns & fairytales
creatief DIY Knutselen knutselen rond een thema My life

Zelf stoepkrijtverf maken, leuke vormpjes kneden met clay chalk en meer!

Tijdens het mooie weer konden we superleuke buitenactiviteiten doen. Eentje daarvan was zelf stoepkrijtverf maken. Dat is heel makkelijk en een leuk alternatief voor gewoon krijten. Samen maakten we verschillende kleurtjes en gingen we aan de slag. 

Zelf stoepkrijtverf maken

Om zelf je stoepkrijtverf te maken heb je maar enkele ingrediënten nodig. Het is leuk, gemakkelijk en je kan het ook snel weer wegvegen met water en zeep. Dit receptje maakten we met stukken stoepkrijt. Je zou het ook met waterverf of voedingskleurstof kunnen doen maar dan kan je het moeilijker van je tegels vegen… Ik raad dan ook stukken stoepkrijt aan.

Dit heb je nodig:

  • 2el maïzena (maïszetmeel)
  • 2el water
  • een half stuk stoepkrijt in een bepaalde kleur
  • muffin blik of potjes
  • verfborstels

Zo maak je het:

Om een muffinvormpje vol te maken gebruik je de bovenstaande verhoudingen. Je moet voor elke kleur dit receptje opnieuw maken. Zo maakten wij 5 verschillende kleurtjes. Gebruik het mensel meteen want het maïszetmeel gaan anders harder worden op de bodem. Daarom legde ik er een lepel bij zodat ze af en toe eens konden roeren. Zelf stoepkrijtverf maken is wel erg leuk. Lex vond het fijn en gebruikte ook de sjablonen. Deze kan je eventueel zelf maken met karton. Je tekent er een silhouette op en je snijdt het uit.

stoepkrijtverf maken en krijt klei - unicorns & fairytales

stoepkrijtverf maken en krijt klei - unicorns & fairytales stoepkrijtverf maken en krijt klei - unicorns & fairytales

Je kan ook zelf stoepkrijt maken, wist ge dat?!

Enkele maanden geleden maakten we ook zelf stoepkrijt. Dat is wederom niet moeilijk, je hebt er alleen wel extra materiaal voor nodig en gips, wat niet iedereen in huis heeft. Maar dan nog, het blijft leuk. Wil jij het ook maken? Ga dan naar dit artikel >>  Zelf stoepkrijt maken: maak leuke vormpjes!

zelf stoepkrijt maken - unicorns & fairytales

Plezier met stoepkrijt

Ik werk wel heel graag met stoepkrijt en nu ook met stoepkrijtverf omdat er veel mogelijkheden zijn. Gewoon freestylen of gerichte opdrachten laten doen. Ik ga ook met de kinderen van de klas vaak naar buiten en laat ze bijvoorbeeld moeilijke cijferdelingen maken met stoepkrijt. Dat motiveert hen dan weer.

Lees: 20 x Leuke spelletjes en activiteiten met stoepkrijt

activiteiten met stoepkrijt - unicorns & fairytales

Leuke stoepkrijtvormpjes kneden met Chalk Clay

Nog iets leuks is stoepkrijt maken in leuke vormpjes door Chalk Clay te gebruiken. Die kan je vinden bij DE BANIER onder andere. Na het maken van de leuke vormen kan je het goed laten drogen. Eens droog, is het gewoon te gebruiken zoals krijt. Ze geven iets minder kleur af dan “gewoon” stoepkrijt maar het blijft leuk om te maken!!!!

[bol_product_links block_id=”bol_5ea6a92595189_selected-products” products=”9200000107427455″ name=”chalk clay” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

stoepkrijtverf maken en krijt klei - unicorns & fairytales stoepkrijtverf maken en krijt klei - unicorns & fairytales stoepkrijtverf maken en krijt klei - unicorns & fairytales

 

Stoepkrijtverf, spray en andere leuke dingen die je kunt kopen

Nou, je kan natuurlijk ook stoepkrijtverf en andere leuke dingen met stoepkrijt kopen. Een springtouw en zo van die dingen. Er bestaan tegenwoordig ontzettend veel mogelijkheden. Kijk maar eens hier

 

Pin it

Leuke ideetjes? Pin het allemaal op Pinterest zou ik zeggen. THANX!

stoepkrijtverf maken en krijt klei - unicorns & fairytales

 

Spelen jouw kinderen graag met stoepkrijt? Ga jij je ook eens wagen aan stoepkrijtverf? 

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply