Unicorns & Fairytales
duurzamer worden - unicorns & fairytales
Duurzaam leven Duurzaamheid klimaatacties die werken Winactie & Give away

Mei plastic vrij: mijn actieplan update ! En jij? Doe jij ook mee?

Mei en je zou het bijna vergeten wegens die corona toestanden… maar… de sensibiliseringsactie MEI PLASTIC VRIJ is er weer!  Je wist wel al dat ik duurzamer wou zijn maar helemaal goed bezig zijn we niet natuurlijk. Je moet ergens beginnen en dat gaat niet op alle gebied van de ene op de andere dag. Toch ben ik al beter bezig. Ik zeg bijvoorbeeld nee tegen plastic zakjes, heb al enkele herbruikbare zakjes klaarhangen, ben bezig met ontspullen en  ben overgestapt op glazen bewaardozen en ben in mijn klas een project gestart dat de kinderen zou moeten wakker schudden en een goed voorbeeld zou moeten geven. Maar het kan nog zoveel beter. Tijd voor een update van mijn actieplan. Jij ook? 

Mei Plastic Vrij

Ik doe weer mee met mei plastic vrij omdat ik gewoon graag wat duwtjes in de rug heb. Uiteraard proberen we dit dan gewoon permanent te doen. Het zou zot zijn om dit enkel in mei te doen om ‘erbij te horen’. Not! Er Zijn 10 acties waarmee je kan beginnen en die op zich niet al te ingrijpend zijn. Jij kiest natuurlijk zelf waarmee je wil beginnen. En euh… je zult op deze blog genoeg artikels te zien krijgen over de vorderingen van mijn poging om duurzamer en milieuvriendelijker te zijn. Download zelf deze 10 punten in een handig plan! Die kan je aan de koelkast kleven.

 • Winkel met een herbruikbare tas of ga voor een kartonnen doos. (CHECK)
 • Koop droge voeding in bulk. (IK WIL ER EEN IN DE BUUUURT)
 • Gebruik geen plastic tasjes voor je fruit en groenten; leg ze los in je tas. (CHECK)
 • Koop vis en vlees aan de versafdeling waar ze in papier inpakken of neem je eigen doosjes mee. (MOEILIJK)
 • Drink kraantjeswater en neem steeds je herbruikbare drinkfles mee. (CHECK)
 • Neem altijd een herbruikbare koffiebeker mee. (CHECK, SOMS VERGEET IK HET)
 • Weiger plastic rietjes. Drink uit het glas of breng je herbruikbare rietje mee. (CHECK)
 • Weiger plastic bestek. Ga altijd op stap met je eigen metalen of houten bestek of eet ter plaatse. (CHECK)
 • Vervang plastic folie door een herbruikbare lunchdoos, bewaardozen en -bokalen of wraps van bijenwas. (CHECK, MEESTAL)
 • Drink minder frisdrank (beter voor je gezondheid!) of maak je eigen limonade. Ga voor glazen flessen. (CHECK)
 • Kies glazen melkflessen of maak je eigen melk van noten. (IK GA PLANTAARIDGE MELK DINKEN, IS DAT OOK GOED?)
 • Koop schoonmaakproducten in kartonnen of navulbare verpakking. Of maak ze zelf. (HELAF CHECK…)
 • Mijd verzorgingsproducten met ‘microbeads’ (polyethyleen, polypropyleen, nylon). Check beatthemicrobead.org
 • Gooi je peuken bij het afval (ook peuken zijn plastic en belanden vaak in de oceaan. (NVT)
 • Laat geen ballonnen in de lucht los (ook zij komen ooit weer neer). (CHECK)
 • Raap plastic afval op straat en in de natuur op. (CHECK)

mei plastic vrij - unicorns & fairytales

Waarom eigenlijk?

Ik ben voortdurend aan het lezen over plastic, de klimaatverandering en al deze dingen. Hoe meer ik lees, hoe meer ik weet en hoe meer het duidelijk wordt dat er toch wel dringend iets aan gedaan moet worden. Uiteindelijk schaadt het ons… We vragen ons soms dingen af. Waarom zijn er zoveel zieke mensen, waarom zijn er tegenwoordig zoveel allergieën en waarom dit, waarom dat… Je wil echt niet weten wat er allemaal in ons lichaam terecht komt door zaken waaraan wij (maar vooral de grote spelers zoals industrie, maatschappij, oliefabrieken en producenten…)

Ik doe mee aan MEI PLASTIC VRIJ. Ik doe het voor mijn kinderen, mezelf en anderen. Doe ik alles juist? Ga jij mij kunnen ‘pakken’ op fouten? Ja zeker. Maar iedereen gaat klein moeten beginnen. Je kan niet meteen je leven compleet overhoop gooien.

 

Wat doe ik al?

 • Ik gebruik meer en meer de fiets. Weliswaar mijn elektrische bakfiets
 • Ik heb een BRITA in huis en koop geen grote pastic flessen meer
 • Wij hebben een SODASTREAM voor bruiswater
 • Wij nemen altijd een herbruikbare drinkfles mee voor de kinderen en onszelf
 • Ik kies (meestal) voor producten waar geen microbeats inzetten
 • Ik haal geen oorstokjes meer in huis, ik heb net bamboe oorstokjes besteld
 • Geen plastic tasjes meer, enkel herbruikbare!
 • Ik vermijd producten die ingepakt zijn in plastic maar dat kan zeker beter!!
 • Ik sensibiliseer anderen (op school, ik praat er veel over)
 • Ik informeer me enorm veel, nog steeds!
 • Ik probeer zoveel mogelijk aan upcycling te doen, ook upcycling knutselen is hier hip!
 • Ik gebruik nu glazen bewaarpotten, dat is zeer verslavend…
 • Ik denk twee keer na voor ik weer buitensporige aankopen doe (al moet ik hier wel mee oppassen…ik herval snel)
 • Ik heb net een heleboel spullen een tweede leven gegeven
 • Ik gebruik de kledij van Vince voor Lex
 • Bewuster meedoen aan acties zoals MEI PLASTIC VRIJ
 • Speelgoed van plastic dat waarschijnlijk snel stuk is vermijden

Wat wil ik nu doen, wat staat er op het plan?

Wel, na het lezen van het boek van Sustainable Family, een echte aanrader trouwens, ben ik getriggerd om eens te experimenteren met VEGAN. Kleine stapjes. Gewoon, omdat ik me er goed bij voel, omdat ik ben terug gaan denken naar vroeger. Ik wou toen ook al weinig tot geen vlees. Momenteel zijn er zoveel vervangers, dat je eigenlijk helemaal geen vlees(producten) meer nodig hebt. Ik wil vooral ook eens testen wat het doet met mijn lichaam en geest. Kleine stapjes en nadien pakken we andere dingen aan. In hun boek staat mooi uitgelegd wat vegan allemaal inhoud, hoe je makkelijk kan beginnen en welke alternatieven er zijn. Ook Elfi De Bruyn is daar mijn goeroe een beetje in. Haar boek is in de maak, maar die gaat zeker in mijn boekenkast komen, daar ben ik zeker van. Net zoals haar upcycling boek. Lees ook: Upcycling is dikke fun: Originele & toffe ideetjes én boekentips!

 

Begin gewoon

Refuse (Weiger): Mijd de producten die overmatig verpakt zijn. Koekjes blijven ook lekker in een brooddoos in plaat van in een zakje per stuk. Kijk ook na of je scrubs, tandpasta en allerhande cosmetica geen plastics bevatten, er zijn genoeg alternatieven.
Reduce (Verminder): Uiteraard neem je liever je rugzak mee naar de winkel dan dat je 4 plastic zakjes moet kopen, ook al de tassen in de supermarkt gemaakt van bioplastic.
Re-use (Hergebruik): Een drinkfles opvullen uit een grote fles spaart naast plastic trouwens ook nog eens geld uit. Helemaal fantastisch is grote glazen flessen gebruiken.
Recycle: (Recycleer): Neem eens de tijd om voor eens en altijd na te gaan welk afval in welke zak moet. Alleen zo kan maximaal, efficiënt en degelijk gerecycleerd worden.

duurzamer worden - unicorns & fairytales

duurzamer worden - unicorns & fairytales

Voor scholen

Kinderen zijn de toekomst. Als zij een goed voorbeeld krijgen dan gaan ze dat doorgeven. Gewoontes worden gemaakt en geef je door. Dus laat ons dan zeker stilstaan bij dit onderwerp. April en mei zijn daarom in onze klas / school zeker al maanden waar we extra lessen plannen over plasticsoep en klimaatveranderingen.

Hier vind je lessen voor de kleuterschool, lagere school en eerste graad secundair!

Ook op de Plastic Soup Foundation vind je lessen

De website Planeet Zee biedt ook lesmodules en filmpjes aan

lees ook: Plastic soep is troep! Zeedieren maken uit plastic afval

 

Interessante artikels over duurzamer zijn

Tips om duurzaam te kiezen voor transport

Reiger en de Raaf, een webshop met duurzaam & leerzaam speelgoed

Webshoptip | Fairplace, duurzaam speelgoed

Tips om energie te besparen thuis (en dus ook minder CO2 uitstoot!)

Al eens gedacht aan een hippe tweedehands geboortelijst?

Koop je verse groentjes en ga met je potjes naar de nieuwe bio versmarkt!

 

Duwtje in de rug: WIN EEN SODASTREAM SPIRIT

Kinderen meer water laten drinken - unicorns & fairytales

Wil jij ook plastic flessen bannen uit je leven en gaan voor een Sodastream zodat zelf bruiswater maken in een handomdraai lukt? Doe dan mee met deze winactie. Vertel mij waarom jij een Sodastream wil aanschaffen en laat het ook meteen aan anderen weten.

 1. Volg Unicorns & Fairytales via Facebook en/of Instagram (om altijd op de hoogte te zijn van leuke tips en winacties)
 2. Laat me weten waarom je hem wil winnen
 3. Deel het artikel als je wil (niet verplicht om te winnen) op je eigen sociale media

 

Meedoen kan tot en met 26 mei 2020. 

Zou jij ook zelf bruiswater of limonade willen maken? 

En jij, doe jij ook mee aan MEI PLASTIC VRIJ? Wat zijn jouw tips? 

XOXO Nathalie

 

 

 

You Might Also Like...

32 Comments

 • Reply
  Elke
  19 mei 2020 at 08:17

  Wat een leuke actie!Ik doe heel graag mee aan deze wedstrijd want een sodastream staat hier op het verlanglijstje!! Wij proberen bewust te leven(metalen rietjes,stoffen doekjes ipv natte doekjes, alles met de fiets doen, wasbare fruitzakjes id winkel,enz),dus ook deze willen wij heel graag proberen met onze kids. Wij duimen 🍀🤞

  • Reply
   Julia Van Empel Stamate
   19 mei 2020 at 16:06

   Lijkt me gezonder en lekkerder dan allerlei flessen drank uit supermarkt. Ik maak graag kans

 • Reply
  Nathalie Jaspers
  19 mei 2020 at 08:19

  Wat een geweldige winactie!
  We hebben het al enkele keren gehad over de sodastream , maar dan toch nog niet overgegaan tot actie.
  Zelf hebben we kleine stapjes gedaan naar minder plastic/afval.
  Mijn man is bijna Koffieverslaafd en neemt nu zijn eigen verse gemalen koffie mee van thuis in een grote herbruikbare thermos.
  Ik en de dochter drinken steeds uit een herbruikbare fles kraantjeswater.
  Zo hebben we ook herbruikbare zakjes voor naar de winkel te gaan , want eerlijk… Hoeveel plastic zit er steeds rond al die groenten en fruit!?
  De frisdrank en bruiswater zorgt nog voor heel wat wegwerpflesjes.. dit willen we graag verminderen met een sodastream.
  We beginnen met kleine dingen, die we ons eigen maken in het dagdagelijkse leven, zo kunnen we dit ook volhouden 😊

 • Reply
  Cobi
  19 mei 2020 at 08:22

  Er gaat behoorlijk veel spa rood doorheen in ons gezin en waar ik bij heel veel dingen al op verpakking let gebeurt dat niet bij de Spa 😉

 • Reply
  Cindylucky
  19 mei 2020 at 08:27

  ⚠️sodastream⚠️ uitstekend beter voor de natuur. Bespaard hoop en ik drink graag spa rood, en mijn gezin met 7 kinderen. Zou 🥳 feestelijke aanvulling zijn bij ons, waarom …. we hebben straks ook nog is speciaal moment in ons leven. Komt het dubbel.goed van.pas.

  Geweldige blog weer en topper van een actie!🤩🤩 geliked je bericht en je pagina volg ik al zeer lange tijd. ACTIE en gedeeld op mijn Tijdslijn

  • Reply
   Annelies
   19 mei 2020 at 09:01

   Een Sodastream staat hier al lang op het verlanglijstje. Zo kunnen we onze plastic waterflesjes beperken. Als we op stap gaan gebruiken we kraantjeswater in herbruikbare flessen. Prikwater uit de sodastream zou dus dan ook een meerwaarde kunnen zijn. Wat doen we al?
   Afwasbare en dus herbruikbare diepvrieszakjes. We gebruiken geen inpakfolie maar een brooddoos. Rietjes hebben we gedeeltelijk uit ons leven geband. Sinds vorige week hebben we papieren rietjes : even leuk én milieuvriendelijk. De kids doen enkele keren per jaar een spontane opruimactie in onze straat , vooral de berm nemen ze dan onder handen.
   Naar de winkel gaan we steeds met herbruikbare tassen en extra tasjes voor groenten en fruit.
   Wij zouden supergraag deze Sodastream in onze keuken willen zetten.
   🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🙂 ( Annelies, Warre en Josje)

 • Reply
  Lotte
  19 mei 2020 at 08:38

  Ik wil hier héél graag aan meedoen. Binnenkort ga ik het huis uit en ga ik samenwonen met mijn vriend. Dat lijkt mij de ideale moment om sommige omschakelingen te doen en zo dus ook een soda stream. Al is dit wel eventjes een investering aangezien we nog veel dingen moeten aankopen, en dus zouden we deze niet meteen al bij de verhuis kunnen aanschaffen. Op die manier heb ik dan ook weer schrik dat ik het ga uitstellen en het er niet van komt. Dus dit winnen zou echt ideaal zijn. Wij zouden om die manier geen bruiswater meer moeten kopen. Frisdrank drinken wij zowiezo niet veel, maar zouden we op deze manier ook helemaal kunnen vermijden.

 • Reply
  Kim Van Nieuwenhuyze
  19 mei 2020 at 09:05

  Hey Nathalie!
  Wij proberen al een tijdje zo weinig mogelijk plastic te gebruiken, maar het is zo moeilijk! Shampooflessen, opvulplastic bij pakjes en nog steeds zoveel plastic verpakkingen in de supermarkt 😱. Ik probeer mij dus ook zoveel mogelijk in te lezen want er komt toch veel bij kijken.
  Ik vind je tips en upcycling knutselideeën echt interessant en tof!
  Een Sodastream staat al zo lang op mijn verlanglijstje, want thuis drinken ze hier zoveel spuitwater dus het zo alweer een stap zijn in de goede richting!
  Blijkbaar zijn de smaakjes ook écht goed.
  Dikke kussen
  Kim

 • Reply
  elisabeth maria martina
  19 mei 2020 at 09:05

  de hitte komt eraan en dan zou deze sodastream op het aanrecht niet misstaan
  ideaal voor jonneke met haar 3 kids, die kunnen als het warm is echt wel een hoop drinken aan

 • Reply
  Sylvia pelicaen
  19 mei 2020 at 09:10

  Ik zou deze graag willen winnen. Het staat al een tijdje op mijn verlanglijstkeen ik drink nu al veel bruiswater. Zoontje lucas zou het geweldig vinden, man kristof moet voor mij niet meer met flessen bruiswater sleuren en ik ben zelf erg benieuwd naar smaak en hoe het juist werkt. 😁😜👍👏Ik probeer wel uit te kijken om niet teveel plastic te kopen of te verzamelen, maar ik geef eerlijk toe dat het moeilijker is dan het lijkt. Geen plastic rietje, dat is een makkelijke, maar plastic verpakkingen mijden vind ik toch al een moeilijkere. Als we allemaal een beetje moeite doen en ons gedrag al wat aanpassen, komen we al een heel eindje! 👍👏

 • Reply
  Freya
  19 mei 2020 at 11:00

  Ik ben al even aan het twijfelen om een sodastram aan te schaffen. De dochter drinkt graag bruiswater. Het zou haar alvast helpen om meer water te drinken. Zeker als ze het zelf kan maken.
  Wij drinken nu al water van de kraan, nemen onze herbruikbare zakjes mee naar de winkel, en ik heb voor mezelf herbruibare watjes gemaakt. Ook de plastic rietjes hebben we al een tijdje uit huis weten te houden.
  Al blijft het in de winkel moeilijk om geen plastic mee te brengen. Een verpakkingsloze winkel in de buurt zou handig zijn!

 • Reply
  Marloes de Vetten
  19 mei 2020 at 11:33

  Wat een topactie. Sowieso om meer bruiswater te gaan drinken. Maar ook om een van alle plastic flessen af te komen. Voor het milieu doe ik al heel veel. De beste investeringen waren toch wel onze zonnepanelen. Zelf de energie opwekken, zo zijn we zelfvoorzienend.

 • Reply
  Marjo
  19 mei 2020 at 11:45

  Wat een gave actie! Ben al lang aan het twijfelen over een soda stream. Dit omdat ik graag bruiswater(Spa rood) drink en nu heb ik dan veel plastic flessen.

  Zelf minder plastic ben ik wel mee bezig. Probeer altijd mijn zakjes van gerecycled plastic mee te nemen naar de supermarkt en daar losse groente en fruit in te doen zodat het niet los op de loopband van de kassa moet.

  Ook heb ik stoffen brood zakken dus scheelt ook weer.

  Voor groente hebben wij een groente tuin en daar staan ook appel/peer en kiwi boom in.

  Bij de slager neem ik meestal mijn eigen bakjes mee, maar dat vinden ze niet zo fijn dus dat is jammer.

  Ik hoop dat er bij ons in de buurt een winkel komt waar ik los mijn pasta en rijst kan kopen.

  Als ik met de kinderen ga fietsen en wij komen langs een boomgaard nemen wij daar gelijk fruit mee in onze fietstassen.

  Met vlees probeer ik te minderen door vleesvervangers en 1 x in de week echt geen vlees/vis/kip/ei te eten.

  Kleine beetjes helpen zeg maar.

  Op de school van onze kinderen wordt gevraagd om gewone bekers (Dopper) mee te geven en geen pakjes. Ook brood in trommel of herbruikbare verpakking. Ze willen zo min mogelijk afval hebben. Dat is erg fijn.

  Ik zou wel graag tips willen voor hoe om te gaan met snoep. Zit vaak in plastic en dan nog in een plastic zak

 • Reply
  Marjo
  19 mei 2020 at 11:48

  Nog een aanvulling ik gebruik wasbare wattenschijfjes om mijn gezicht te reinigen.

  En twijfel of ik aan de shampoobar ga dan heb je geen plastic fles meer

 • Reply
  Anna wienen
  19 mei 2020 at 12:40

  Ik doe heel graag mee. Wij drinken heel veel prikwater en dit is veel duurzamer..

 • Reply
  Anna wienen
  19 mei 2020 at 12:43

  Ik doe heel graag mee. Wij drinken heel veel prikwater en dit is veel duurzamer..
  Dus zou super zijn 😊

 • Reply
  Rebecca
  19 mei 2020 at 13:41

  Wauw, dat kunnen we zeker gebruiken aangezien manlief elke dag water meeneemt naar het werk. Op die manier kunnen we ons steentje bijdragen aan een plasticvrije wereld!!! 💪🏻💪🏻💪🏻

 • Reply
  Cindy vandael
  19 mei 2020 at 14:35

  Wij gebruiken de stoffen zakjes voor groenten en fruit te kopen , 5 liter waterflessen en vullen zo onze drinkbussen en hebben Herbruikbare rietjes . 😍😍😍

 • Reply
  Edith
  19 mei 2020 at 14:47

  Hier drinken we kraantjeswater , zou heel leuk zijn om deze eens kunnen te pimpen met smaakje, herbruikbare zakjes voor groenten & fruit, kids gebruiken herbruikbare drinkbus en papieren rietjes
  Daarom waag ik voor ons allen dit super kansje , en wie weet volgt er een heus unicornsandfairytales soda stream dansje 🍀💕

 • Reply
  Anneleen De Visscher
  19 mei 2020 at 20:37

  Wij drinken al een tijdje enkel kraantjeswater,maar water is natuurlijk water. Geen bubbels in, geen smaakje in. Dus heel graag een sodastream, dat zou hier voor een festijn zorgen!

 • Reply
  Evi
  20 mei 2020 at 08:45

  Hele fijne actie waar ik graag aan deelneem want een Sodastream staat hier al eventjes op het verlanglijstje! Wij drinken namelijk al een hele poos kraantjeswater maar daar zitten geen bubbels in 🙂 En af en toe zo eens een glaasje spuitwater of een frisdrank smaakt wel. Dus mochten we ook die plasticflessen kunnen schrappen dan zou onze PMD zak nog langer kunnen meegaan. Fingers crossed dus 🙂

 • Reply
  Kelly Callemeijn
  20 mei 2020 at 11:08

  Ik doe heel graag weer mee! We zijn altijd bewust bezig met het milieu. Altijd sorteren en wegbrengen en we hebben ook een waterzuiveringskraan zodat we geen plastic flesjes meer hoeven te kopen. Dit zou een fantastisch verjaardagkado voor mij en mijn gezin zijn! (28 Mei🎈) gedeeld 🍀

 • Reply
  Nadine
  20 mei 2020 at 22:13

  Ik doe graag mee! Ik wil dit al zo lang hebben, omdat ik veel te weinig drink. Dit zou me een steuntje in de rug geven om meer te drinken en zeker met dit warme weer is dit heel belangrijk!

 • Reply
  Katrien
  22 mei 2020 at 13:06

  hoi hoi, een sodastream staat al een tijdje op mijn twijfelllijstje omdat het vooral mezelf van pas zou komen, als fervent spa-bruis-drinker. Een stuk minder verpakking en een heel stuk minder zeulen met bakken, dat zou ik eigenlijk wel fijn vinden. Om over de kostprijs maar te zwijgen. En af en toe eens een lekker smaakje toevoegen, waarom niet?

 • Reply
  Ingrid L
  23 mei 2020 at 07:46

  Wat gaaf! Wij proberen zo bewust mogelijk met alles om te gaan. De kinderen krijgen altijd hun eigen waterfles mee naar school etc. De oudste wil wel steeds vaker eens frisdrank dus dan wordt dat lastig. Dit zou dan geweldig zijn. Heeft hij toch priklimonade zonder aanschaf van plastic flesjes of blikjes!

 • Reply
  Sofie V
  24 mei 2020 at 18:29

  Ik wil graag meedoen omdat ik de grote hoeveelheid blikjes en plastic flessen beu ben. Eerst ze uit de winkel sleuren en daarna terug in een blauwe zak proppen. Dit is zeker nog een pijnpuntje in ons huishouden. Voorts doen we eigenlijk wel al veel om duurzamer te leven, maar dit… hopelijk kan ik hiermee mijn man toch overtuigen, zou top zijn! En de kids zouden dit sowieso geweldig vinden.

 • Reply
  Goele H
  24 mei 2020 at 21:28

  Wij proberen al zoveel mogelijk herbruikbare spullen te gebruiken, maar we kunnen ook nog veel leren. We doen niet bewust mee aan mei-plasticvrij, maar doen elke dag hiervoor ons best. Ik wil zelf al lang een Sodastream, maar mijn man vindt dat niet nodig. Maar helaas komt spuitwater bij ons niet uit de kraan, dus ik zou dolblij zijn met eentje. Ik denk dat mijn man ook snel om zal zijn dan!

 • Reply
  Andy E
  25 mei 2020 at 14:43

  Ik ben geen systematische bruiswaterdrinker, maar heb op de meest gekke momenten hier zin in. Helaas is het dan vaak niet in huis, of kopen we flessen maar is de helft al uitgebruisd tegen dat ze leeg zijn. Water met een smaakje of limonade vind ik wel erg lekker, zeker in de zomer. Maar vaak ook te zoet, te bruisend of net niet bruisend genoeg. Een Sodastream zou een goede tegemoetkoming zijn vooral deze dingen. Dan kan ik het allemaal net zo maken als ik zelf lekker vind en moeten er geen flessenmeer gekocht en verspild worden. Kan ieder gezinslid zelf bepalen hoe hij zijn drankje wil.

 • Reply
  Ine VH
  25 mei 2020 at 14:44

  Wij zijn al een hele tijd aan het twijfelen om er eentje aan te schaffen, eentje winnen zou natuurlijk nog beter zijn 🙂
  Vee kleine stapjes maken groot, die strategie proberen we hier thuis ook toe te passen met het verminderen van ons plastic-, water- en energieverbruik. Het kan altijd nog beter maar we doen toch al goed ons best 🙂

 • Reply
  bé vermeiren
  25 mei 2020 at 15:00

  Wat een leuke actie!
  Wat doen we al: de kids en ik nemen waterdrinkbussen mee naar school/werk, een brooddoos en koekjesdoos: dus geen plasticafval wat dit betreft.
  De sodastream zou me ook afhelpen van mijn platicafval die uit mijn colaverslaving voortkomt. We drinken al kraanwater, dus leve de sodabubbels, en ik zou dan ook nog voor een colalight-smaakje zorgen.

 • Reply
  Stef Nagels
  26 mei 2020 at 19:04

  we hebben allemaal een mooie dopper besteld, en we drinken kraantjeswater! alle beetjes helpen! 😉

 • Reply
  Mirja
  26 mei 2020 at 22:04

  ik waag heel graag een kansje, we proberen onze ecologische voetafdruk zo klein als mogelijk te houden en een sodastream is perfect hiervoor

Leave a Reply