Unicorns & Fairytales
fairplace - unicorns & fairytales
Fantasie Spelen Webshoptips Winactie & Give away

Webshoptip | Fairplace, duurzaam speelgoed + WIN !

Hou jij van duurzaam, fun en fair? Bij Fairplace vind je alleen maar duurzame merken die een meerwaarde kunnen bieden aan de wereld. Volgens de twee vrienden, beiden vader van 3 kids, is het Internationale Kinderrechtenverdrag hun uitgangspunt. Nou, ik vind dat wel mooi. Ze noemen zichzelf idealisten (ik kan dat begrijpen!) en ik moet zeggen: ze hebben een wondermooie leuke webshop vol met duurzaam speelgoed. Maak even kennis…

 

Let’s make this world a fair place

Fairplace is opgericht door 2 vrienden met een pak ervaring in de jeugdsector: Yves Vercruysse en Christophe Toye. Ooit oprichters van een groothandel in (stevig) speelgoed voor speelpleinen en kinderopvang en nu werken ze in duurzame Belgische bedrijven. In 2013 kwam Fairplace tot leven, een webshop voor duurzaam speelgoed.

Noem ons aanbod gerust ‘speelgoed met méérwaarde’. En in de speelgoedsector is er nog véél ruimte voor verbetering qua ecologie en duurzaamheid! – Fairplace

Yves en Christophe vertellen: “Intussen zijn we ook actief in Nederland via www.fairplace.nl en geregeld kan je ons zien op een weekendbeurs (Petit Bazaar, Vitrine, Shopfabriek, Karamblas, …). Ons speelgoed ligt ook in de Scoopstores van Antwerpen en Mechelen en we doen graag mee aan pop-up-initiatieven. Intussen gingen reeds meer dan 6000 stuks speelgoed de deur uit, en we zijn trots op onze merken zoals Green Toys, Plan Toys, Quut en Wishbone. Alles voor leuk en duurzaam speelplezier!”

 duurzaam speelgoed - unicorns & fairytales

Gekeurd op speelbaarheid en duurzaamheid

Christophe en Yves zoeken naar speelgoed gemaakt in de sociale economie, Belgisch design, extra stevig, gemaakt uit gerecycleerd materiaal, cradle-to-cradle, enz. Steeds vind je over de beiden puntjes een score en uitleg. Je kan je zoektocht hier ook op afstemmen en zelf de waarden invullen. Ook het bedrag kan je kiezen. Leuke speelideeën vind je op hun Facebook – en Pinterest-pagina. Beiden kan ik zeker aanraden! Merkjes zoals PlanToys, GreenToys, Wishbonebike, Bamboo en meer zijn hier te verkrijgen. Auto’s, puzzels, maf speelgoed, buitenspeelgoed en veel meer.

duurzaam speelgoed - unicorns & fairytales

 

Vince en zijn Green Toys wagens

Vince is dol op kranen, graafmachines, werktuigen en noem maar op. Een echte jongen blijkt. Of heeft het iets te maken met de werken die ze voor onze deur aan het doen zijn? Hij is zo gefascineerd door die voertuigen. Superleuk om te zien. Niet verwonderlijk dat mijn eigen keuze dus viel op 3 voertuigen van Green Toys (gemaakt uit 100% gerecycleerd plastic in een fantastisch ‘groen’ bedrijf) : De dumper, mixer en scooper ofwel een kiepwagen, betonmolen en bulldozer. Ze krijgen van Fairplace zelf alledrie een 8 op 10, zowel op duurzaamheid als op speelbaarheid.

fairplace - unicorns & fairytales fairplace - unicorns & fairytales fairplace - unicorns & fairytales

Win 50 euro shoptegoed en kies jouw favoriete “fair” speelgoed!

Heb je nog wel plek onder je kerstboom of in de schoen voor Sint? Of misschien wil je wel iemand heel blij maken? Ik mag van Fairplace 50 euro cadeau geven! Yes yes… leuk hé. Wat moet je daarvoor doen?

 1. Ga eens rondkijken op Fairplace en vertel mij wat jouw favoriete Fairplace speelgoed is…
 2. Dit bericht delen zou natuurlijk fantastisch lief en “fair” zijn.
 3. Mijn volgers verdienen dit natuurlijk het meest dus zorg dat je zeker de facebookpagina van Unicorns & Fairytales liked.

duurzaam speelgoed - unicorns & fairytales

 

DE WINNAAR IS ELS VAN DAELE 

 

Veel succes!

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

36 Comments

 • Reply
  Tine Vanhaevre
  24 november 2016 at 21:22

  Oh oh Kapla Kapla Kapla 😉

 • Reply
  Sofie
  24 november 2016 at 21:40

  De duikboot van Geen Toys! We zijn en blijven fan van Fairplace!

 • Reply
  Marlies
  24 november 2016 at 21:44

  Wat een leuk aanbod op die site. Ik leer hier echt toffe webshops kennen ?. Ik was nog op zoek naar origineel badspeelgoed voor mijn dochtertje Robin. De duikboot en de ferryboot gaan volgens mij echte toppers zijn voor urenlang plonsplezier! Bedankt voor de tip en hopelijk maken we kans op het shoptegoed! Groetjes, Marlies

 • Reply
  Silke Plattiau
  24 november 2016 at 21:48

  Leuk, leuk, leuk! Wij zijn helemaal gek op ‘veilig’ speelgoed. Onze favorieten zijn ook de Green Toys voertuigen voor Gilles. Wij vinden de Plan Toys vuilniswagen heel leuk. En voor de dochter zouden we gaan voor een mooie biologische knuffel! Duimen maar!!

 • Reply
  Freya Vereecken
  24 november 2016 at 21:48

  De wishbone bike! Die is én mooi én praktisch én ecologische én… We zijn fan ?

 • Reply
  Degroote Murielle
  24 november 2016 at 22:57

  Hier doe ik graag aan mee 🙂
  Mijn favoriet is de Plan Toys dansende kangoeroe.
  Ideaal voor mijn dochter Lena die deze maand 1 jaar is geworden.

 • Reply
  Jikke
  24 november 2016 at 23:12

  Best nog lastig om iets te kiezen, want alles is eigenlijk zo leuk! Ik denk dat ik mijn zoon blij zou maken met een super waterraket. Dat gaat hij echt gaaf vinden. En mijn dochter wordt blij van nagellak (en ik ook, als het verantwoord is). Maar ik zie ook leuke coöperatieve spellen en daar ben ik ook fan van! Dusse, kom maar door met die prijs 🙂

 • Reply
  Liesbet Rombaut
  24 november 2016 at 23:39

  Zo’n set om zelf tenten en kampen te bouwen vind ik superleuk.

 • Reply
  Mara
  24 november 2016 at 23:42

  Wij zijn enorm fan van fairplace. Het is daarom ook moeilijk om iets specifiek te vermelden. Want ze hebben gewoon zoveel.
  Onlangs de natuurlijke soja wasco’s gekocht en die zijn zalig. Liggen goed in de zoon zijn handje. Echt perfect. Voor zijn verjaardag kreeg hij de gieter voor groene vingers (greentoys). Man die heeft daar al plezier mee beleefd. Mee met de papa plantjes water geven.. hij geniet. En wij ook.
  En zo kan ik nog doorgaan.. er staat altijd wel wat op ons lijstje van fairplace.

 • Reply
  Anna
  25 november 2016 at 01:21

  Heey wat een gave website! Ik doe graag mee met de actie.. mij lijkt de “dansende kangeroe” heel leuk
  Facebook: An Na

 • Reply
  annemie
  25 november 2016 at 12:38

  Onze kindjes houden van fantasiespel en doen niets liever dan tenten en kampen bouwen. Momenteel moeten alle kussen van de zetel en mijn dekentjes er altijd aan geloven ;-). Dus zo’n set om tenten te bouwen zou heel welkom zijn. Deze zwangere mama heeft namelijk toch graag kussens in de zetel!

 • Reply
  Marjo
  25 november 2016 at 14:10

  Wat een prachtige webshop! Je laat veel mooie shops zien di eik anders niet had gevonden. Als wij winnen is het nog een moeilijke keus. Kapla vinden ze erg leuk! Maar ook de crayonrocks, vind ik super!

 • Reply
  Els
  25 november 2016 at 14:23

  Het badspeelgoed! Vooral omdat ik weet dat het milieuvriendelijk is en getest voor kindjes. De plastic eendjes die we nu hebben, zien er vreselijk vies uit en zijn niet gezond als ze ze in hun mondje stoppen.

 • Reply
  kempenaers
  25 november 2016 at 15:15

  doe graag mee voor het hape muuli of het hape veggiespel voor mijn kleinkinderen

 • Reply
  brants
  25 november 2016 at 15:18

  mooie webshop moeilijk kiezen , denk dat ik de behendigheidsspellen voor de kleinkinderen zou nemen

 • Reply
  Marian Zw.
  25 november 2016 at 16:19

  Kapla is leuk voor de iets groteren maar de groene vuilisauto is echt iets voor mijn jongste. Als hij de vuilisauto hoort komen rent hij al naar het raam om te gaan kijken!

 • Reply
  Julie
  25 november 2016 at 16:24

  Mijn dochtertjes zijn nu al helemaal fan van hun pluï en waskrijtjes, maar de bootjes van plantoys staan nog op het verlanglijstje (naast de andere helft van de website :’) )

 • Reply
  Sofie Dauw
  25 november 2016 at 20:40

  Broer en zus spelen samen graag “kamp”. Eén van de weinige momenten zonder gekibbel :-). Alléén blijft dat laken niet altijd hangen (zoals gewild). Daarom is de tenten kit hier wel een must! Die 2 snuiters (en de mama) zouden je zeer dankbaar zijn!

 • Reply
  Klara
  25 november 2016 at 23:39

  Hier twee grote puzzelfanaten in huis! De londjipuzzels lijken fantastisch leuk, zou ons vierjarige puzzelmonster enorm plezieren met zo’n pakje onder de boom ? voor de
  jongste ben ik fan van de tandwielpuzzel van plantoys, supermerk waarvan we al veel leuks in huis hebben !

 • Reply
  An
  26 november 2016 at 11:45

  Een van onze favoriete webshops, fan van de greentoys en de puzzels en de regenwolk, … We zouden iets van buitenspeelgoed kiezen. An

 • Reply
  Annelies Vanhaverbeke
  26 november 2016 at 15:09

  Ik ben helemaal fan van de set om tenten te bouwen.
  Als kind heb ik dit zelf zo gemist.
  Zooo benieuwd naar de oogjes van mijn kids wanneer ze dit cadeau krijgen.

 • Reply
  saskia depraetere
  26 november 2016 at 22:59

  Ik vind al het creatieve speelgoed geweldig. Nu is ons zoontje er nog wat klein voor maar als hij wat groter is krijgt hij ooit eens het kartonnen kasteel of speelhuisje om zelf vol te kladderen en in te spelen. Lijkt mij een fantastische vakantie-activiteit.

 • Reply
  elisabeth maria martina
  27 november 2016 at 10:23

  voor een ceatieve kleinzoon het ultieme kado

 • Reply
  De Letter Martine
  27 november 2016 at 16:45

  De voertuigen van Green Toys zijn een succesnummer in de klas. De vraag, wat zou ik aanschaffen voor een extra € 50 voor mijn kadees uit de 2de kleuterklas is vlug beantwoord. Eigenlijk is het makkelijker vragen, wat zou je niet aanschaffen. 😉 Het ziet er allemaal zo leuk uit. Ons budget is heel beperkt. Als ik de jonge heren 😉 van Fairplace op een beurs zie, kom ik altijd terug met speelgoed voor mijn klas. Dit is op eigen kosten. Met veel plezier gedaan, maar een extraatje zou zeker welkom zijn. Ik zou zeker ook een kijkje nemen bij de gezelschapsspelen. Heel leuk om die in de klas te gebruiken.

 • Reply
  Sanne Debruyne
  27 november 2016 at 20:39

  De wagens van Green Toys! Onze zoon is een echte auto-liefhebber maar deze ontbreken nog in zijn speelparadijs!

 • Reply
  eline
  27 november 2016 at 20:39

  De greentoys piratenboot voor een kleine stoere piraat ! Prachtig !

 • Reply
  Greet
  27 november 2016 at 21:57

  Hier ook fan van de tentenbouwset. Of van de “vliegen met je smartphone” voor de papa 🙂

 • Reply
  Inge Stroobandt
  28 november 2016 at 16:28

  Deze webshop al een paar keer op pop up marktjes gezien.
  Supervriendelijke mannen die dit uitgevonden hebben als webshop, maar ook gewoonweg allemaal supertof speelgoed!
  Iets wat ik de laatste tijd al heel veel zien passeren heb, of misschien valt mijn oog er telkens op zijn : Pl-ug tent kit
  Zou dit superleuk vinden om cadeau te schenken aan mijn metekindje die heel graag van een tafel een tent maakt. Maar zo gaat het zelfs met alles wat hij tegenkomt.

 • Reply
  Marianne V
  28 november 2016 at 17:07

  De Crayon rocks sojawaskrijtjesbox lijken mij super voor onze kleine tekenaar!

 • Reply
  trees
  28 november 2016 at 22:51

  Met de dino tattoos zouden onze jongens super blij zijn maar ook het kasteel uit karton zou door hen in een vrolijk kleurtje gestoken worden en pronken middenin de huiskamer….kaplablokjes kan je ook nooit teveelin huis hebben! Moeilijk kiezen dus!

 • Reply
  Elke S
  29 november 2016 at 16:41

  Wauw, fijne actie!
  Eén keuze doorgeven is zo aartsmoeilijk, want al het speelgoed ziet er zo leuk uit. Maar aangezien ons zoontje nu een goeie 10 maanden is, zou ik de Uilsorteerder wel naar voor willen schuiven. Wat een mooi ogend ding! Onze Nard zou er zeker úrenlang dolenthousiast mee spelen! Ook de legpuzzels van Hape zien er perfect uit voor hem. En ook de inktvis, het spiegelboekje, de hamerbal, de… Nieuwe, duurzame prikkels zijn altijd welkom!

  Stovie en Yvie, we komen op de volgende Petit Bazaar zeker ietske kopen! 🙂

 • Reply
  Femke Dekker
  30 november 2016 at 22:27

  Jaaa … dit is een leuke webshop. Wij zouden zeker de trekker van Green Toys gaan bestellen. Mijn jongens zouden we heel blij mee zijn!

 • Reply
  Annelies De Rijck
  30 november 2016 at 22:41

  Weer een moeilijke keuze … De zoon gaar uiteindelijk voor de Reuze waterraket , de dochter voor een kartonnen kasteel 🙂
  ???

 • Reply
  Els Wanders
  30 november 2016 at 23:34

  Ik zou gaan voor houten speelgoed van Plan Toys, de groente- en fruitset.

 • Reply
  Geertrui
  1 december 2016 at 15:47

  Mijn oudste zoon doet niks liever dan papieren vliegtuigjes vouwen. Het zou fantastisch zijn mocht hij die echt kunnen laten vliegen met de Powerup 3.0
  Ik zie zijn oogjes in gedachten al blinken ♥♥♥

 • Reply
  Linda Smeets
  1 december 2016 at 20:21

  Wat enorm leuk! Mijn favoriete speelgoed is de Circus domino en de Kapla bouwstenen.
  Ik doe graag mee en heb het bericht gedeeld op Facebook.

Leave a Reply