Unicorns & Fairytales
speelgoedtip - unicorns & fairytales
cadeautips games kids musthaves Speelgoed voor kinderen van 2 jaar verjaardag

15 Cadeautips van een 2,5 jarige peuter

De feestdagen komen eraan en zoals je wel al gemerkt hebt staan veel blogs in het teken van cadeautjes en inspiratie. Het is soms niet makkelijk om het juiste cadeautje te vinden voor kinderen en soms vind ik dan weer teveel keuze. Daarom ga ik jullie gewoon inspireren met speelgoed dat Vince heeft of graag zou hebben (denken we) en waarmee hij heel graag speelt. Want het ideale cadeau is eigenlijk gewoon iets waar ze fijn mee kunnen spelen, ongeacht de prijs. De cadeautips van een tweeënhalf jarige blonde jongeman. Benieuwd?

1. Duplo

Lange tijd heeft Vince dit aan de kant laten staan. Hij had er gewoon geen interesse in. Maar de laatste tijd doet hij niets anders dan hele grote torens bouwen met Duplo, huizen bouwen en “stevige basissen” maken zodat hij samen met opa of papa de hoogste toren kan maken die er bestaat. Geef hem dan zijn speelgoedhamertje en dan is hij helemaal vertrokken. Zoals een echte vakman gaat hij aan de slag. Superleuk om te zien. Ook zijn Duplo duwtrein valt goed in de smaak. Want ja… dat beweegt! Voorlopig zit hij in de stapelfase.

duplo - unicorns & fairytales

cadeautips - unicorns & fairytales

 

2. Platte houten bouwblokjes en stapelblokken

Hier is Vince gek op. Hij stapelt ze, legt ze naast elkaar en experimenteert of commandeert zijn papa. Ze zijn heel goedkoop te verkrijgen in speelgoedwinkels en vaak in het Kruidvat. De duurdere versie is ook wel gekend als Kapla. De stapelblokken zijn eigenlijk voor kleine broer en komen van Kids’ Concept. (via De Gele Flamingo)

speelgoedtip - unicorns & fairytales

speelgoedtip - unicorns & fairytales

3. Play Doh

Boetseren, het blijft kinderen intrigeren. Ik gaf mijn petekind de Play Doh IJsmachine cadeau en samen met zijn papa en Vince gingen ze aan de slag. Dit is echt wel heel leuk: je maakt door middel van een machine (wel hard drukken dus je zal kleine kindjes moeten helpen) leuke ijsjes in een hoorntje. Je krijgt er enkele leuke kleurtjes bij, zelfs kleurtjes met spikkels. Vince en Robin vonden het geweldig. Nadien lieten we ze maar doen. Ze hebben er toch wel zeker twee uurtjes zoet mee geweest. Niet aan één stuk maar ze gingen vaak terug naar de tafel met de Play Doh. Misschien wel even vermelden dat je bij kleinere kinderen beter bij blijft. Wij lieten ze maar doen en het resulteerde in een klomp kleurige Play Doh (alle kleurtjes door elkaar) in een flesje gepropt en door de woonkamer verspreid. Gelukkig was er Vince die al de Play Doh onderaan zijn schoenen verzamelde… 😉  Maar… ze hadden plezier en het was natuurlijk onze eigen schuld dikke bult…

Lees ook: DIY Zelf Play Dough maken op 5 verschillende manieren

play doh - unicorns & fairytales play doh - unicorns & fairytales play doh - unicorns & fairytales play doh - unicorns & fairytales

4. Treinsporen

Wij kopen geregeld een setje treinsporen als we in de IKEA komen. Die passen op sommige andere gelijkaardige modellen, zoals die van Ikonic Toys. Al moet ik zeggen dat de laatste keer de sporen van IKEA anders waren. Ze pasten niet altijd even goed. Maar goed, wij hebben een doos vol houten treinsporen en enkele treinsetjes waarmee we vaak doorheen de woonkamer een heel traject maken. Superfijn.

speelgoedtip - unicorns & fairytales

5. Keuken en werkbank

Vince kreeg voor zijn tweede verjaardag een keukentje van IKEA. Ik ging creatief aan de slag en ‘pimpte’ ons keukentje. Voordeel van een houten blanco keuken, nietwaar? We kochten wat toebehoren, zetten er lege doosjes en blikjes, wat kleine bordjes en hup, hij was vertrokken. Hij vindt het tegenwoordig heerlijk om te fantaseren en dan brengt hij ons allerlei gerechten (die heel herkenbaar zijn want dat zijn dan zijn lievelingsgerechten of diegenen die we die week gegeten hebben). De speelkamer is nog niet klaar maar binnenkort komt zijn keuken weer terug tevoorschijn. Leuk zijn ook accessoires voor de keuken. Op het lijstje enkele houten varianten van Plan Toys.

cadeautips - unicorns & fairytales

Een werkbank gaat hij krijgen van oma en opa. Hij is DOL op schroeven, boren, hamers en werkgerief. Iets in elkaar steken als Vince in de buurt is, is geen goed idee want hij neemt het gewoon van je over. Daarom denken we dat de werkbank HET cadeau gaat zijn. To be continued…

 

werkbank - unicorns & fairytales

 

 

6. Interactief speelgoed

Dit doet het natuurlijk nog steeds goed, zeker voor kinderen van die leeftijd. Welk interactief speelgoed Vince heeft kon je al in een vorige blog lezen. Klik dus maar even door om te zien. Dit ruimtestation van VTech is heel leuk. Wanneer we vriendjes over de vloer hebben is dat het eerste wat ze nemen (we hebben het natuurlijk ook in de woonkamer staan)

Vtech - unicorns & fairytales

7. Houten speelgoed

Wij hebben wel wat houten speelgoed. Zowel dure stuks als goedkope stuks. Het blijft heel mooi en naargelang het merk is het ook duurzaam. Laat je niet misleiden dan ALLE houten speelgoed duurzaam of ecologisch is want dat is het niet. Als je een gouden tip wil: het houten speelgoed van Plan Toys is enorm kwalitatief, duurzaam en ecologisch verantwoord. Echtig waar. En nee, ik ben er niet door gesponsord. Ik ben hen wél gaan bezoeken en ik heb het filmpje gezien met het verhaal achter de schermen, het distrubutieproces en wat ze allemaal doen (ook voor goede doelen). Geloof me… once you got Plan Toys, you’ll never go back. (ook te koop bij De Gele Flamingo!)

plan toys - unicorns & fairytales

cadeautips - unicorns & fairytales

 

Ook hebben we ons laten verleiden door het houten speelgoed van Lidl. Misschien kwalitatief wel minder maar voor kleine cadeautjes wel ideaal. In het Kruidvat ben ik fan van Playing Kids en in de hogere prijscategorie hebben we de regenboog van Grimms.

speelgoedtip - unicorns & fairytales

8. Boekjes

Elke avond lezen we een boek. Dat is een deel van ons avondritueel. Wanneer we zeggen dat er een nieuw boekje op Vince ligt te wachten dan wordt hij al helemaal gek. Hij is dus een even grote boekenwurm als mij. Vind ik natuurlijk goed! De favorieten en boekentips van Vince vind je allemaal op deze blog onder de categorie “boeken”. Bij PS Ik hou van Jou heb je ook hele leuke boekjes.

9. Liedjes, zingen en dansen

Vince is dol op liedjes. Hij zingt ze vlotjes mee, danst en liefst nog in een micro. Dat belooft! Hij is vooral fan van de boeken van Kapitein Winokio. Met de leuke nostalgische liedjes. Sinds kort hebben we ook de handpop van Winokio , dankzij Pand42, waar ze hele leuke boeken en kinderspullen verkopen, baby essentials, spullen om creatief aan de slag te gaan en noem maar op. Volgende week meer over deze webshop trouwens.

10. Chalkboard spullen / placemat

Dit is heel leuk en origineel! Vince vond het meteen leuk. Bij Little Mashers (Engelse Webshop) vond ik allerlei leuke spullen waar je mee krijt kan opschrijven. Vooral de placemats en sweaters zijn supercool. Wedden dat jij het origineelste cadeau gaat geven ooit?  De schrijfbare placemats zijn te verkrijgen bij Hip and Green. Ook heb je bij Little Mashers sweaters met light in the dark!

little mashers - unicorns & fairytales little mashers - unicorns & fairytales

11. Knutsel -en verfgerief + tekengerief

Iets wat Vince ook heel leuk vindt is knutselen. Vooral kleuren, verven en plakken. De knutselspullen van SES Creative zijn vaak voor jongere kinderen geschikt. Verf op waterbasis hebben we van IKEA en ook van SES.

speelgoedtip - unicorns & fairytales

img_6870speelgoedtip - unicorns & fairytales

Wij hebben ook wel enkele spullen van Crayola! Die hebben een uitgebreid assortiment met leuke stiften, stempeltjes, airbrush sets, klei en noem maar op. Ook leuke window markers.  Je vindt een uitgebreide collectie van Crayola bij De Blauwe Kapitein.

12. Poppenkast en vingerpopjes

Speelgoed prikkelt de fantasie. De poppenkast vond Vince ook heel leuk. In HEMA en IKEA kan je kleine vingerpopjes vinden. Wij testten de poppenkast van Speelbelovend uit en Vince nam zijn Bumba om toneel te spelen.

 

13. Een wip

Ja, ik weet het, misschien niet hét cadeau dat jullie zouden kiezen maar Vince is dol op een wip. Bij de onthaalmoeder was dit het eerste wat hij deed. Het staat dan ook op zijn wishlist.

14. Een draagbaar CD-spelertje

Wij hebben thuis geen CD-speler. Maar Vince houdt van liedjes. Vooral de liedjes van Kapitein Winokio. We hebben drie boeken. Het laatste boek kregen we van Pand42. Daar zat een kapitein Winokio pop bij. Elke keer we in de auto stappen zetten we Vince zijn liedjes op. Die zingt hij met volle borst mee. Maar het zou leuk zijn moest Vince zelf zijn radiootje hebben thuis zodat hij liedjes kan opzetten wanneer hij wil. Ook dit staat op zijn verlanglijstje.

15. Een ballenbad

Oké, misschien een groot cadeau maar hey, wie weet ben jij helemaal verkocht aan het monochrome ballenbad van Vince? Ik vond het bij Misioo Handmade en ik ben er zeker van dat het niet lang gaat duren voor er Belgische retailers gaan zijn. Voorlopig kan je hem dus rechtstreeks kopen maar hou dan rekening met verzendingskosten van 21 euro. Ik schat dan dat het in zijn geheel rond de 100 euro zal kosten. I know… een groot cadeau dus. Maar wie weet voor een speciale gelegenheid?

monochrome ball pit - unicorns & fairytales

Meer cadeautips?

Lees dan ook de volgende blogs:

❉ Betaalbaar speelgoed bij Lidl en Bol.com 
Buitenspeelgoed van Vince
Multifunctioneel houten speelgoed Arthur & Friends
Top 10 speelgoed van Vince
leerzame wereldbol
❉ 5 Cadeautips van VTech: waarom wij fan zijn
❉ Leuke gezelschapsspellen voor kinderen per leeftijd
❉ 40 Leuke cadeautips die géén “speelgoed” zijn
❉ Cadeautips voor een tweejarige – Presents for a two year old
❉ Leuke eigenzinnige cadeautips voor kinderen met een educatief kantje

Bij de categorie ‘spelen’ op mijn blog vind je enorm veel tips. Spelen, speelgoed, webshoptips… Kijk maar eens rond.

 

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Kirsten
  24 november 2016 at 08:47

  Wat een leuke tips allemaal! Heb het ballenbad al op je foto’s gezien en ik vind het fantastisch maar inderdaad wel redelijk duur. Daar koop ik misschien liever wat anders voor. Ik denk dat ik voor de feestdagen mij wat ga verdiepen in het houten speelgoed 😉 & uiteraard afstemmen op ons meisje, want op dat vlak is er toch echt wel veel verschil.

 • Reply
  Jamey Herben
  24 november 2016 at 10:56

  oh wat leuk allemaal! En wat een lieve fotos ook!!

  • Reply
   Nathalie
   24 november 2016 at 15:04

   bedankt!!

 • Reply
  Ellen
  27 november 2016 at 15:23

  Leuke foto’s en speelgoed!heb je ook opbergtips voor speelgoed?:-)

Leave a Reply