Unicorns & Fairytales
kidsproof adventskalender maken - unicorns & fairytales
cadeautips creatief DIY kerst en nieuwjaar knutselen feestdagen knutselen seizoenen My life

Kindvriendelijke adventskalender met gratis printable en vulideetjes

Kinderen tellen zo graag af. Nou ja, mijn kinderen althans wel. Wij maakten samen een kindvriendelijke aftelkalender voor Kerst met craftdoosjes, een printable die ik zelf maakte en mijn 70+ vulideetjes. Met deze kidsproof adventskalender zit je dus wel goed. Lex had de eer om deze kalender in zijn kamer te mogen hangen want daar hebben we een mooie tak hangen. Ideaal voor deze kalender! 

Kidsproof adventskalender

Wil je graag zelf een kindvriendelijke aftelkalender voor kerst maken? Wat denk je dan van deze adventskalender? Ik gebruikte de craftdoosjes van Action, maar je kan ze online overal wel vinden. Ideaal om te versieren en iets in te stoppen. Elk jaar zijn ze beschikbaar dus sla ze tijdig in. De printable met afbeeldingen en data zijn op maar gemaakt van de doosjes en kunnen dus geknipt en geplakt worden. Je kan kiezen tussen 2 verschillende prints en er is ook een lege bij, zodat je kinderen ze zelf kunnen versieren. Ideaal om in een klas te doen bijvoorbeeld. Iedereen draagt zijn steentje bij door de aftelkalender voor Kerst te versieren.

kidsproof adventskalender maken - unicorns & fairytales

We kleefden de afbeeldingen op de doosjes, staken ze vol met kleine dingen. Geen cadeautjes, wél fijne zaken zoals samen praten over iets, een boek lezen, iets bakken, iets knutselen, een bruisbal om in bad te gaan enz… Heb je nog inspiratie nodig? Ik heb 70+ tips om de adventskalender te vullen! Hier kan je wel wat ideetjes uithalen denk ik. 

kidsproof adventskalender maken - unicorns & fairytales

We bevestigden koordjes aan de doosjes en hingen ze aan een tak. Je kan het natuurlijk ook ergens opkleven zoals onze andere Ideetjes & inspiratie om zelf een originele adventskalender te maken. Nou ja, eigenlijk kan het op zoveel manieren. Je kan de doosjes ook opstapelen zoals een huis, of in een toffe mand leggen. Think out of the box 😉 

kidsproof adventskalender maken - unicorns & fairytales

Maak zelf je kindvriendelijke aftelkalender voor Kerst 

Je kan dus deze printables gebruiken om je eigen kindvriendelijke aftelkalender voor Kerst of adventskalender te maken. Je kan kiezen welke afbeeldingen, of er zelf tekenen. Ik ben wel benieuwd dus moest je ze gebruiken en een leuke foto van posten, tag me dan! Ik deel de resultaten graag.

Wist je dat ik nog meer printables heb? Je kan ze vinden op de website van IN A FLASHCARD

DOWNLOAD DE Adventkalender printable

kidsproof adventskalender maken - unicorns & fairytales

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply