Unicorns & Fairytales
adventkalender - unicorns & fairytales
cadeautips creatief DIY Duurzame DIY kerst en nieuwjaar Knutselen knutselen feestdagen

Ideetjes & inspiratie om zelf een originele adventskalender te maken

Een adventkalender maken is niet zo moeilijk. Je kan het op allerlei verschillende manieren. Sommigen maken er een pronkstuk van, anderen houden het simpel en nog anderen kopen er gewoon eentje. Wat je ook kiest: het maakt niet uit. Alles draait waar jij je bij goed voelt en dat je samen kunt aftellen naar Kerst. In ons geval dan ook meteen naar de verjaardag van Lex. Want hij is geboren op 25 december. Ik geef je graag inspiratie en ideetjes om een originele adventskalender te maken of te vullen. 

Zelf maken of zelf kopen? 

Eerste vraag die je je kan stellen als je ideetjes nodig hebt voor een originele adventskalender.: ga je hem zelf maken of ga je er eentje kopen? Wat voor doeleinde heeft hij? Gewoon aftellen of wil je er iets in kunnen stoppen? Sommigen gebruiken een simpele, aftelkalender en doen niet aan kleine cadeautjes, anderen weer wel. Waar voel jij je goed bij of wat is jouw gewoonte? Daar begint het mee. 

originele Adventskalender - unicorns & fairytales

Opdrachten en kleine surprises 

Bij ons thuis hebben we de gewoonte om zelf een originele adventskalender te maken. Het ene jaar al wat chiquer dan het andere jaar. Maar wij vullen die wel met iets. Of een opdracht, of een klein surprise. Meestal komt die inspiratie als ik iets zie wat ik kan gebruiken of tijdens het knutselen zelf. Wat wij doen zijn kleine of functionele cadeaus (en ook grote zenne) onder de kerstboom leggen met nummers op. Elke dag van de kalender zit er een opdracht in, een mini cadeautje, een snoepje of een briefje. Soms staat er dan ook op het briefje: maak cadeau 1 open. Meestal krijgen ze iets op een dag dat ze er dan ook meteen mee kunnen spelen. Daar zijn ook onze geplande uitstappen bij. 

70+ tips om de adventskalender te vullen

originele Adventskalender - unicorns & fairytales

Ideetjes om zelf een originele adventskalender te maken met doosjes

Dit jaar zag ik al ruim op voorhand doosjes in de Action. Ik dacht… ik neem het mee. Je weet nooit… . Eerst wou ik ze aan een koord hangen (wat ook kei leuk is hé), maar toen kwam er een doos aan met een stuk karton dat groot genoeg was en BAM. Daar sloeg de inspiratie weer toe. Gaandeweg kreeg hij meer vorm. Ik wou graag aanduiden naar welk doosje we gingen en ik kreeg plots een idee. Samen met Vince zochten we een geschikt Playmobil figuurtje waar we met een lijmpistool een magneet opkleefden. Langs de achterkant ook een magneet en voilà… De kinderen waren kei enthousiast. 

40 Leuke cadeautips die géén “speelgoed” zijn

originele Adventskalender - unicorns & fairytales

Vorig jaar gebruikten we onze Stoffen adventskalender die we ooit eens ergens kochten. En het jaar daarvoor maakten we een grote houten originele adventskalender met doosjes en opdrachten. Veel werk maar ik had weer de crea kriebels. 

adventskalender DIY - unicorns & fairytales

Hier kan je lezen hoe wij deze adventkalender maakten

Aftellen maakt het visueel, maar ken je kinderen 

Onze kinderen houden van aftellen en willen voor alles een kalender. Dat mag simpel zijn. Er zijn kinderen die de spanning niet aankunnen en als je merkt dat dit voor overprikkeling zorgt, opteer dan voor iets anders. Misschien gewoon een kalender waar ze vakjes kunnen kleuren. Soms merk ik ook dat de kinderen te moe zijn, dan zorg ik ervoor dat er gewoon een rustige opdracht in zit, zoals iets zeggen waar je blij om bent ofzo. 

Pin it 

Wil jij ook een originele adventskalender maken? Misschien wil je deze ideetjes bijhouden? 

originele Adventskalender - unicorns & fairytales

XOXO Nathalie

 

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply