Unicorns & Fairytales
cadeautips voor haar - unicorns & fairytales
cadeautips My life Personal

Cadeautjes onder de kerstboom, het hoort erbij, niet?

December is een dure maand… feestdagen, cadeautjes, vele verjaardagen van vrienden en natuurlijk de tweede verjaardag van Lex en het is ook nog eens vakantie. Maar het hoeft natuurlijk niet allemaal zo duur te zijn. Je maakt het zo duur en goedkoop als je zelf wil. Sommige mensen geven ook geen cadeautjes met kerst, maar ik vind dat dit erbij hoort. Niets zo leuk als pakjes onder de boom zien liggen en wachten tot je ze mag openen.

Cadeautjes onder de kerstboom

Ja, kinderen krijgen al zoveel, dat is een feit. Het is dan ook een beetje dubbel maar ik heb besloten dat de cadeautjes onder de kerstboom voor de kinderen géén speelgoed zijn, tenzij een uitbreiding op iets dat ze al hebben (zoals sporen voor de Vtech auto’s of houten sporen voor hun trein, puzzels, verzamelitems enz…), kledij zoals winterjassen of pyjama’s, boeken, uitjes enz…of speelgoed dat uitdaagt tot pretend play zoals de houten knijpers van Speelbelovend die ons helpen met kampen bouwen. Sinterklaas vieren wij ook en we gaan nieuwjaarsbrieven voorlezen aan de meters en peters dus daar krijgen ze dan ook altijd wel iets. Het is natuurlijk even afkicken na de feestdagen en je zou ook kunnen denken…hoeft dit allemaal wel? Maar weet je, gezelligheid, liefde en plezier heb je nooit genoeg. Cadeautjes horen daar bij ons bij. Het moet wel nog gezond blijven.

Een nieuwe jas, altijd een goed idee!

Wat ook altijd een fijn cadeau is, is een nieuwe winterjas. Dat zou ik dan weer dringend nodig hebben. Voor Vince hadden we zijn jas van vorig jaar nog de toen nog wat te groot was en voor Lex hebben we een nieuwe jas gekocht. Maar ik vind een jas een heel dankbaar cadeau. Zelf ben ik ook nog op zoek naar een goede warme jas die tegelijk ook mooi is. De winterjassen bij Esprit vind ik wel mooi, ik weet alleen nog niet zo goed welk model ik zou kiezen. Handig is wel dat ze op de site de warmte aangeven van de jas. Zo kan je online toch een die krijgen van hoe warm hij is. Ook kan je onderaan dan zien welke schoenen en andere kledingstuks bij de jas zouden passen. Ik vind een jas altijd zo moeilijk te combineren dus dat is een leuke extra. Wist je dat Esprit een van de weinige webshops is waar je ook nog met factuur kan bestellen? Graag zou ik een geklede jas willen in bruintint. Ook een lange want ik draag wel vaak tuniekjes en dan staat een korte jas er niet zo goed op.  Binnenkort zijn het ook weer solden en dat kan je leuke koopjes doen. Sommige jassen zijn echt tijdloos en dan kan je altijd een maat groter kopen voor volgende winter bijvoorbeeld. Of voor de koude maanden die er nog aankomen.

Besparen: enkele tips

Bij ons is het een beetje traditie dat er pakjes onder de kerstboom liggen en voor mij dus een evidentie. Ik zeg niet dat die pakjes iets heel duurs moeten zijn, absoluut niet. Maar gewoon, cadeautjes openen is toch iets leuks? En ja, er zijn mensen die zich dat niet kunnen veroorloven en daarvoor doen wij ook jaarlijks mee aan goede doelen. Zelf bespaar ik ook graag hoor. Vaak heb ik in de loop van het jaar gespaard voor iets of iets gekregen en houd ik dat bij tot de feestdagen er zijn. Wanneer ik iets in solden zie dat echt tof is of een promotie, dan durf ik dat ook wel eens op voorhand te kopen, zo bespaar je toch wel een hoop. Zeker als het om dingen gaat die nooit uit de mode raken. Niets mis met tweedehands kopen of eens een kijkje gaan nemen in de kringloopwinkel. Ik ga binnenkort zelfs eens een kijkje nemen bij het kerstgerief.

lees ook: leuke cadeautips onder de 15 euro

Upcycling

Dit jaar heb ik best wel wat aan upcycling gedaan, tenminste als het om het inpakken gaat. Wij knutselen graag en ik gebruik vaak spullen die anderen weggooien. Ik hou tegenwoordig leuke dingen bij in een doos. Zo had ik toffe dozen om cadeautjes in te pakken, overschot van lint dat ik herbruikte als Vince een cadeautje opende van de adventskalender en maakten we leuke nieuwjaarsbrieven met spullen die we bijhielden van verpakkingen.

Dit lag er onder onze boom

Vince en Lex mochten 4 keer (elk weekend een keertje) een cadeau nemen. Dat hoorde allemaal bij de adventskalender die ik zelf maakte. In elk vakje zat een opdracht en/of een houten diertje die ze konden sparen. (bekijk ook de 70 andere ideetjes). Daarin zat een boekje, een uitbreiding voor de VTech MagiBook, een oefenposter met leuke wiskundeopdrachten voor Vince (hij begint te tellen) en een knuffel voor Lex. Verder ook een koffiezetje uit hout (van het houten speelgoed van Lidl) om in hun speelkeukentje te gebruiken, informatieve boeken over de maan en planeten en nieuwe onderbroeken en onderhemdjes. Dat waren allemaal cadeautjes onder de 10 euro en zelfs onder de 5 euro! Als dat niet fijn is? Of wat vind je van de nieuwe boekentas van Affenzahn voor Vince?

pakjes onder de kerstboom - unicorns & fairytales

 

Telefoon gadgets voor mijn nieuwe smartphone

Ik kreeg ook een leuk cadeau als blogger. Ik wist niet dat ik het miste tot ik een nieuwe telefoon had, maar ik had dringend een nieuw telefoonhoesje nodig (sinds twee weken heb ik een andere gsm). Ook moet ik vaak aan mijn passagiers in de auto vragen om mijn gsm vast te houden als ik de navigatie opzet. Ik gebruik nogal veel de app Waze. Gelukkig kreeg ik een pakje onder de Kerstboom dat als geroepen kwam: een doos vol gadgets: een telefoonhouder voor in de auto zodat ik hem erin kan klemmen, telefoonhoesjes voor mijn gsm (een gewone en een flip), een audio kabel voor in de auto, een USB autolader, een fit band en nog een hoesje voor mijn laptop en wat nog het meest van pas kwam waren handschoenen die ik kon aandoen waarmee in nog altijd mijn scherm kon bedienen. Ik had er al gekocht die hetzelfde beloofden maar die deden hun werk niet. Deze wél! En ze waren nog mooi ook! De leukste ontdekking waren de Pop Sockets. Ken je dat? Mega handig. Zo kan je je gsm met 1 hand vasthouden en bijvoorbeeld handig op tafel zetten.

pop socket - unicorns & fairytales

De peter van Lex gaat trouwens ook een nieuwe GSM kopen want de zijne is stuk en hij wil graag een Huawei dus misschien kunnen we voor hem dan een Huawei P Smart Plus hoesje vinden. Voor oma heb ik een Alcatel 5 hoesje besteld want ook zij kreeg van ons een nieuwe gsm.

 

Ook voor vrienden en familie

Niet te vergeten oma, opa en bomma… Ze verdienen echt wel cadeautjes. Wat ze allemaal voor ons doen is veel meer waard dan cadeaus maar toch… Daar hebben we iets meer geld aan gegeven omdat ze in de loop van het jaar zoveel geven aan ons en het zijn dan ook dingen die ze écht nodig hebben. Voor opa, oma en bomma hebben we parfum gekocht. Maar voor opa nog een speciaal tintje: we lieten het flesje personaliseren met een foto van Vince en Lex (wie ook benieuwd is naar deze flesjes kan me altijd een mailtje sturen…) en voor oma een nieuwe gsm. We kozen de Alcatel 5 omdat die toch budgetvriendelijk is en tegelijk wel mooi en moderner is dan de smartphone die ze nu heeft. De telefoon die ze nu heeft was ook een cadeau van ons en  is ondertussen wel verouderd. Dus hopelijk is ze blij met deze telefoon.

Pyjama’s

Een terugkerend item bij ons zijn pyjama’s. Daar doe je mij zelf een enorm groot plezier mee. Ik gaf onze kinderen en manlief alvast onze pyjama’s (ik kon niet wachten) en de kinderen gierden het uit van plezier. Het waren weer twinning pyjama’s van Woody (die zijn altijd mega leuk). Ze hebben trouwens nu supermooie versies. Vooral de Boyzzz en de Girlzzz collectie zijn superleuk! Wij hebben die met muizen en ook de gele met blauwe.

pakjes onder de kerstboom - unicorns & fairytales

 

 

Wat lag er allemaal onder jullie kerstboom? Leggen jullie veel pakjes onder de kerstboom?

XOXO Nathalie

 

 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Jess
  30 december 2018 at 18:31

  Welkom to the popsocket club 😂😂

  • Reply
   Nathalie
   31 december 2018 at 12:40

   Oh heb jij dat ook? Zalig he!!!!

Leave a Reply