Unicorns & Fairytales
creatief Educatief educatieve activiteiten My life Op stap Process Art uitstappen binnen

Je eigen servies maken met een workshop keramiek

Ik was er zo benieuwd naar… keramieken. Ik ben zelf best creatief en werk graag met rustgevende materialen. Toen ik door een collega in contact kwam met Nathalie van ‘Atelier Liv’, leek het alsof het universum me zei: gewoon doen! Ik ging met enkele vriendinnen een workshop Keramiek volgen en maakte mijn eigen grote kom en enkele mooie sierbordjes!

Atelier Liv

Ben je op zoek naar een keramiek workshop in Schoten en omstreken? Dan raad ik zeker Atelier Liv aan. Een enorme lieve dame, met veel kennis en een geweldig goede smaak. Dat zal je ook herkennen in het interieur van Atelier Liv. Heel stijlvol, netjes en modern. Nathalie is heel sympathiek en stelt je zeker op je gemak. Iemand die nog nooit keramiek heeft gedaan, zal hierna sowieso buitenstappen met iets moois waar je trots op kunt zijn!

Keramiek workshop

Ik ging met enkele vriendinnen zo’n keramiek workshop volgen en we werden hartelijk verwelkomd met een hapje en een drankje. We startten met een kleine rondleiding in het atelier. Je kan trouwens kiezen tussen enkele soorten keramiek workshops. Wat wil je graag maken? Bekijk de opties op de website van ATELIER LIV. Er zijn trouwens ook heel veel mensen die een cadeausetje aan het maken waren voor de leerkracht van hun kind. Je kan namelijk een apero setje met tapasplank maken. Ik maakte een ovenschotel / grote slakom.

lees ook: Een lentefeest of communie organiseren in 10 stappen

Open atelier

Ben je helemaal verkocht na zo’n keramiek workshop? Dan kan je na de basissessies ook kiezen om te komen naar het open atelier. Je betaalt dan voor de diensten en kan je eigen stukken komen maken, met de mogelijkheid om zelf te glazuren en laten bakken door Nathalie. Je betaalt per kg en de gebruikte materialen (klei en glazuur). Op bepaalde dagen komen de mensen dan samen en maken ieder hun eigen stuk. Super gezellig!

Keramiekfeestje voor je verjaardag!

Ben je op zoek naar een origineel verjaardagsfeest voor zoon of dochter? Dan kan je ook een keramiek workshop boeken bij Atelier Liv. Hoe leuk is dat? Wij gaan dit zeker eens doen, want mijn zoon is zelf heel graag bezig met zijn handen en is heel creatief. Bovendien maken ze iets dat ze mee naar huis kunnen nemen: hun eigen ontbijtkom, een handgemaakt tasje, een bordje, een schaaltje voor juwelen, …  . Ze kunnen hier ook hun werkjes beschilderen met kleurrijke onderglazuren of andere technieken uitproberen. Nathalie glazuurt alles nadien met een (doorschijnende) glazuur zodat alles bruikbaar is! Een keramiekfeestje? Yes! Zet het maar al op je bucketlist.

lees ook: Een verjaardagsfeest voor kinderen organiseren: tips en ideetjes

Cadeaubon & workshop keramiek op maat

Hoe leuk is het om iemand een cadeaubon te geven? Misschien wel voor de leerkracht van je kinderen? Of voor iemand die je graag ziet? Creatievelingen zullen dit zeker appreciëren. Ook kan je een workshop op maat aanvragen. Ben je met een aantal vriendinnen en wil je toch liever nog een andere formule? Nathalie staat sowieso klaar om mee na te denken ! Hoe origineel is deze activiteit?

In de zomervakantie biedt Atelier Liv ook workshop aan voor (groot)ouder en kind! Hoe leuk is dat? Ben je een dagje op zoek naar een originele activiteit? Ik zou niet twijfelen…

Ben jij ook zo benieuwd geworden of wil je eens een keramiek workshop volgen of iemand cadeau geven? Ga dan eens een kijkje nemen op de website van Atelier Liv.

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply