Unicorns & Fairytales
QR winteropdrachten voor kinderen -unicorns & fairytales
Activiteiten & workshops Digitaal Educatief educatieve activiteiten My life Onderwijs

QR winteropdrachten voor kinderen

Binnenkort is het weer vakantie en dan zoeken we massaal dingen om onze kinderen bezig te houden. Je kan natuurlijk heel veel naar buiten gaan, minstens 1 keertje per dag even een frisse neus halen. Als je activiteiten zoekt om thuis te doen, of om in de klas te doen, dan heb ik leuke QR kerstopdrachten voor de kinderen. Benieuwd? Kijk maar even mee dan…

Winterse opdrachten voor kinderen

Deze QR winteropdrachten of QR kerstopdrachten voor kinderen zijn in te zetten zowel thuis als op school in bijvoorbeeld een hoekenwerk of aan een instructiemuur. Ik verzamelde ze van leuke websites of maakte zelf filmpjes met gesproken instructies. Handig voor kinderen die opdrachten nog niet kunnen lezen. Thuis kan je ze ook aanbieden. In spelvorm of op een andere manier. 

Dat is het verschil met de QR Spiekpietjesopdrachten die ik net maakte. Die waren voor de grotere kinderen niet ingesproken, maar wanneer ze de codes scanden, kregen ze een geschreven boodschap. De kleuters kregen een filmpje te zien. Superleuk.  Dit zijn iets andere opdrachten en kunnen los gebruikt worden. Ze zijn minder geschikt om een echte tocht mee te doen omdat sommige opdrachten lang kunnen duren. Het zijn in feite opdrachten op zich…

lees ook: Programmeren met kinderen: tips en ideetjes

nieuwjaarsbrieven knutselen - unicorns & fairytales

QR winteropdrachten voor kinderen 

Hoe je deze QR codes gebruikt, mag je zelf kiezen. Je kan bijvoorbeeld op bepaalde dagen een nieuwe code hangen thuis, in een werkhoekje, of in de klas in hoeken hangen, zodat de kinderen de opdracht zelf kunnen scannen en maken. Voorzie op voorhand het materiaal. Je maakt dus je hoek klaar zodat de leerlingen meteen aan de slag kunnen. Grotere kinderen kunnen het materiaal zelf nemen. Er zitten zowel wiskundige, als talige, als creatieve STEAM opdrachten bij. 

lees ook: Proefjes en lessen rond wetenschap en techniek, ook voor thuis! Voor echte STEM-kids!

QR winteropdrachten voor kinderen -unicorns & fairytales

Verschillende niveaus 

Ik heb de QR winteropdrachten voor kinderen ingedeeld in niveaus. Sommige opdrachten zijn voor elke leeftijd, maar daar kan je het materiaal aanpassen bijvoorbeeld. Maar… jij kent je kinderen het beste dus je kan zelf inschatten.

* = kleuters 

** = 1e leerjaar tot 3e leerjaar 

*** = 4e tot 6e leerjaar 

QR kerstopdrachten voor kinderen -unicorns & fairytales

 

Gratis QR kerstopdrachten voor kinderen downloaden 

Ik heb deze QR winteropdrachten gemaakt met eigen ideetjes maar ook door bepaalde websites en filmpjes te gebruiken van onder andere de computermeester, LadyLemonade, juf Leontine, Youtube en Pinterest. De bronnen staan erbij. Je mag deze QR kaarten zeker downloaden voor eigen gebruik, maar niet gebruiken voor commerciële doeleinden. 

QR opdrachten kerst

QR opdrachten kerst uitleg en benodigdheden

Pin it 

Vind je deze QR kerstopdrachten of QR winteropdrachten wel leuk? Pin ze dan :))

QR kerstopdrachten voor kinderen -unicorns & fairytales

Wat vind je van deze QR kerstopdrachten? 

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Mykidsmycity
  14 december 2020 at 10:20

  Oh, dankjewel! Als opvoedster kan ik dit zowel in de leefgroep als thuis gebruiken. Ideaal voor inspiratieloze momenten!

  • Reply
   Nathalie
   16 december 2020 at 08:19

   Super!!

Leave a Reply