Unicorns & Fairytales
originele kerstkaarten - unicorns & fairytales
My life

5x originele en unieke kerstkaarten maken

Wil jij graag samen met je kinderen iemand verrassen met een unieke kerstkaart? Fijn! Want jij kan gezellig knutselen én iets moois en persoonlijk maken voor een dierbaar persoon. Misschien vind je inspiratie tussen deze 5 originele kerstkaarten. Kijk je mee? Oh jasje kan ook weer iets moois winnen op Instagram…

1. Een “verrassingskerstbal” met foto’s

We trappen het lijstje van originele kerstkaarten af met de verrassingskaart die ik maakte met behulp van de Instax Mini Link van vorige week. We maakten een kerstkaartje in de vorm van een kerstbal en als je die opent dan komen er foto’s tevoorschijn. Hoe je die maakt kan je hier lezen. 

originele kerstkaartjes met foto's - unicorns & fairytales

2. Een doorkijkraampje met confetti of glitters 

Je kan makkelijk een origineel kerstkaartje maken met foto en een raampje maakt waarin je confetti en glitters steekt. Hou een doorschijnend dekseltje bij van bijvoorbeeld yoghurt en lijm het goed vast aan het kaartje. Steek er natuurlijk eerst de glitters in. 

originele kerstkaarten maken - unicorns & fairytales

3. Zelf een kaartje ontwerpen en uitsnijden met de Cricut

Ik heb thuis een Cricut waar je ook leuke kerstkaarten mee kunt uitsnijden. Ik testte het eens en zie hier mijn eerste kerstkaart, gemaakt met de snijmachine. Hoera ! Ik vind dat dit zeker in het rijtje met originele kerstkaarten mag staan, don’t you think? 

Je kan de Cricut nu trouwens winnen op INSTAGRAM

originele kerstkaarten met foto's - unicorns & fairytales

4. 3D-Kerstkaart kerstboom

Het moet niet altijd een doorsnee kaartje zijn? Je kan je wensen ook op een 3D craft kerstboom zetten… Twee dezelfde sjablonen van kerstbomen uit karton geknipt. De ene onderaan een snee en de andere bovenaan en dan kan je ze in elkaar zetten. Ik lijmde ze vast met mijn lijmpistool zodat ze niet uit elkaar konden, schilderde de kerstboom, kleefde er allerlei leuke zaken op en schreef de wensen. Een koordje eraan en hopsa…

5. Kerstkaart met stokjes

Je kan ook een duurzaam kerstkaartje maken met restjes hout of restjes karton. Dat doen wij vaak. De Onderstaande originele kerstkaarten zijn gemaakt van karton en alles wat ik vond in onze knutselkasten.

knutselen met ijsstokjes - unicorns & fairytales

Nog meer ideetjes

Originele 3D nieuwjaarsbrieven met lichtjes

DIY // Nieuwjaarswensen in een bokaal

DIY / Maak een uniek kerstkaartje met foto’s

Leuke kerstbomen knutselen met kinderen

DIY | schuddebol in 10 stappen

Puffy Paint kunstwerkjes maken tijdens kerst

8x Leuke originele kerstballen maken

Pin it 

Wil je graag ook deze originele kerstkaarten maken? Pin it :))

originele kerstkaarten - unicorns & fairytales

Wat vind je van deze originele kerstkaarten? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply