Unicorns & Fairytales
Vingerverven met je peuter
moederschap Ontwikkeling Spelen

Vingerverven met je peuter

Vingerverven met je peuter. Ja het is mogelijk! De meeste verven zijn pas vanaf 3 jaar maar deze verf kan al gebruikt worden vanaf 1 jaar. SES Creative heeft een lijn ontwikkeld (My first) met producten speciaal voor kinderen vanaf 1 jaar. Dat moesten we testen!

Voor alles is een eerste keer en dit was voor Vince de eerste keer dat hij ging vingerverven. Dat stond al lang op de planning. Mama doet dit ook graag dus wou ik Vince hier snel mee laten experimenteren. SES Creative stuurde ons vingerverf, klei en een colorball toe, allemaal geschikt vanaf 1 jaar.

unicorns & fairytales - SES creative IMG_9083

Omdat we niet wilden dat onze vloer vol vingerverf ging hangen besloten we om het aan tafel te doen. We legden een laken ter bescherming van de tafel en vulden enkele schaaltjes met de 4 hoofdkleuren. Ik had nog enkele canvasjes liggen (die je goedkoop bij de Action of andere winkels kunt krijgen) en we begonnen eraan. Spannend! Vince heeft nog nooit verf gezien of gevoeld. Hij leek enthousiast te zijn want hij wou meteen beginnen! Ik deed even voor hoe hij zijn vinger in de verf moest stoppen en dan op het canvas moest smeren.

unicorns & fairytales - SES creative

Alsof hij nog nooit iets anders had gedaan begon hij te schilderen. Hij vond het spannend en leuk en hij was heel geconcentreerd.

IMG_9589 unicorns & fairytales - SES creative

Na een tijdje begonnen zijn handjes vol te hangen met verf en dan kwam mijn karakter boven… Hij wou zijn handjes proper en stak ze naar ons uit. Meestal vegen we zijn handjes af als er eten aan hangt maar met verf is dit natuurlijk moeilijker.  Je kan al wel raden wat er dan gebeurde….

unicorns & fairytales - SES creative

unicorns & fairytales - SES creative

Eigenlijk meteen een goede test om te zien of de verf echt wel geschikt is voor kleine kids. Hij veegde wat verf in zijn oog en stak een beetje in zijn mond. Buiten een beetje kokhalzen (waarschijnlijk is het niet zo lekker) had hij er verder geen last van. De verf is ook veilig, bevat geen schadelijke stoffen en is hypo-allergeen.

unicorns & fairytales - SES creative

We gingen meteen in de douche en spoelden alle kleurtjes weg! Dat was ook zeer makkelijk. Je moest niet schrobben, een washandje met milde zeep (of geen zeep) was voldoende. Wij hebben toch twee mooie schilderijen gemaakt waar we allemaal heel trots op zijn. Cadeautje voor mama en papa en oma en opa! Van Vince, onze Picasso!

verven met je peuter - unicorns & fairytales IMG_9646

SES Creative biedt producten aan die niet enkel gericht zijn op plezier maar ook op ontwikkeling, creativiteit en veiligheid. Ze hebben allerlei verschillende producten voor de allerkleinsten, jongen en meisjes. Niet enkel verf en klei maar ook knutselsets, dino’s maken, scharen, strijkkralen en veel meer!

We kregen van SES Creative vingerverf, klei en een kleurenbal om uit te proberen. Ik had de producten al gespot in de Delhaize maar je kan ze ook verkrijgen bij andere winkels zoals Bart Smith, Fun, Blokker, Bol.com enz…

TIP

Wil je verven maar niet met alle opruimwerk en afwas? Laat je kind experimenteren met verf door eerst een groot wit blad vast te kleven op tafel. Spuit er enkel verf op en kleef er een doorzichtige folie over. Kleef ook dat goed vast aan het witte blad zodat de verf er zeker niet uit kan lopen. Nu kan je kind vingerverven en tekeningen maken op het blad zonder vuile handen te krijgen. Klaar? Dan haal je de folie weg, laat je het blad drogen en dan heb je ook een mooi kunstwerk.

Wat vinden jullie van het resultaat? Kennen jullie SES Creative al? 

X0X0 Nathalie

 

You Might Also Like...

8 Comments

 • Reply
  CreAnka
  1 augustus 2015 at 08:13

  wel, dat lijkt me een heel leuk initiatief. Die kleinsten willen toch ook eens lekker vuil worden, en creatief zijn tegelijkertijd.
  Heel goed dat het echt geschikt is voor de kleinsten.
  En niet te vergeten zeer handig dat de verf zo gemakkelijk af gaat!
  Goed idee dat ik zeker niet mag vergeten.
  Grtjs

 • Reply
  Judith
  1 augustus 2015 at 10:09

  Hier geen ervaring met vingerverf, dat mag hij gerust op de peuterspeelzaal uit gaan proberen :D. Het lijkt me wel erg leuk om zo’n mini schilderijtje in huis te hebben. Ik zal dit merk zeker in m’n achterhoofd houden als ik Noah iets nieuws wil laten proberen :-). X, Judith

 • Reply
  rafaelle
  2 augustus 2015 at 21:39

  Yay, ga ik zeker ook eens proberen! Al verwacht ik dat Remi na vijf minuten de potjes verf in het rond gaat beginnen gooien ?

  • Reply
   Nathalie
   3 augustus 2015 at 18:45

   Je kan ook de verf in druppels al op een groot blad spuiten, dan komen er geen potjes aan te pas. Veel plezier!!!

 • Reply
  Roelina
  4 augustus 2015 at 11:17

  Ja, ervaring met vingerverf maar nog niet met de SES Creative verf. Maar het is inderdaad erg leuk om te doen. Lekker kliederen, het spul is allemaal prima uitwasbaar. En een bad erna doet ook wonderen 🙂

  • Reply
   Nathalie
   4 augustus 2015 at 15:01

   Ja inderdaad heel fijn en gemakkelijk uitwisbaar, heel belangrijk hé 🙂

 • Reply
  Karen Brusselmans
  21 januari 2019 at 13:38

  Nadat ik jouw blog-post had gelezen over de vingerverf, ben ik meteen aan de slag gegaan, samen met de 15-maanden oude dochter. Een schot in de roos! Olivia heeft zich helemaal uitgeleefd en heeft talrijke kunstwerkjes gemaakt, en ik was een blije mama met een enorm grote glimlach op mijn gezicht! Meer moet dat niet zijn, toch? ;o)

  Bedankt voor de tips!

  • Reply
   Nathalie
   2 februari 2019 at 18:44

   Zooooooo graag gedaan !!

Leave a Reply