Unicorns & Fairytales
duurzamer worden - unicorns & fairytales
duurzaam kopen Duurzaam leven Duurzaamheid My life

Koop je verse groentjes en ga met je potjes naar de nieuwe bio versmarkt!

Vorige week was ik uitgenodigd bij BE O, een nieuwe bio versmarkt in hartje Antwerpen. Er zijn er al twee: in Gent en Nevele. Ik ging van bij mijn ouders met de tram, die enkele meters van de bio versmarkt vandaan stopte. Handig. Omdat ik probeer duurzamer te worden leek het me enorm tof om eens een kijkje te gaan nemen. Het was zeker de moeite. Kijk je mee?

Wat is BE O en waarom is het duurzaam?

BE O is een biologische versmarkt in Gent, Nevele en nu dus ook in Antwerpen. Al de producten komen rechtstreeks van bij de boer of de mensen die de producten telen en dat maakt de producten veel goedkoper dan in sommige andere (bio)winkels. Ze werken met seizoensgroenten en -fruit en ze staan uitgestald zoals men ze meeneemt van bij de boer. Dat maakt dat er minder afval is, de producten vers zijn en ook gewoon veel goedkoper omdat er geen tussenpersonen aan te pas komen. Pas op, het blijft bio. Dit zal dus duurder zijn dan sommige goedkopere warenhuizen.

Hun missie: BIO betaalbaar maken

 

Biologische versmarkt

Je gaat er best heen met een grote mand en veel lege potjes. Want ja hoor, in deze biologische versmarkt staan heel veel tonnen. Je vindt er allerlei noten, zaden, gedroogd fruit, pasta enz… in bulk. Jouw potten worden eerst gewogen en het gewicht wordt nadien van het totale gewicht afgetrokken zodat je enkel je producten betaalt. Jij neemt zelf de verpakking mee. Geweldig. Je kan er ook glazen potten kopen indien je ze niet bij hebt. Die kosten 1,15 euro. Ook olie en honing kan je gewoon tappen! Nice. Good job van deze biologische versmarkt.

In Antwerpen hebben ze, zoals in Gent, ook nog verdere plannen. Die zijn ze nog aan het uitdenken. Je kan er binnenkort dus broodjes bestellen en aankopen geloof ik!

biologische versmarkt - unicorns & fairytales

biologische versmarkt - unicorns & fairytales

biologische versmarkt - unicorns & fairytales

biologische versmarkt - unicorns & fairytales

De versbar

In Gent heeft deze biologische versmarkt ‘De Versbar‘, onder de stralende koepel van de Bourdon Arcade. Dagelijks verwerken ze seizoensgebonden ingrediënten die ze zelf in de Versmarkt uitkiezen. Op hun verskaart staan koudgeperste sapjes, verse salades en tussendoortjes vrij van geraffineerde suikers en gluten. Samen met BE O verwerken ze onverkochte groenten en fruit in hun gerechten. Zelfs de pulp verwerken ze in sausen. Hun strijd tegen voedselverspilling is een voorbeeld voor anderen.

biologische versmarkt - unicorns & fairytales

biologische versmarkt - unicorns & fairytales

biologische versmarkt - unicorns & fairytales

 

Ik zou dus zeggen: meer van dat! Ik mis deze vorm van inkopen doen wel in de randgemeenten. Dus Sint-Job, je weet wat je te doen staat. Ik ga sowieso nog eens terug of ga op zijn minst op zoek naar deze vorm van inkopen doen. Het is veel duurzamer, je zit niet met al dat plastieken afval en het is verser én gezonder.

Meer weten? –> BE O

 

Wat vind jij van deze nieuwe biologische versmarkt in Antwerpen? Ga je eens langs? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  leen
  16 januari 2019 at 08:22

  Leuk initiatief. Helaas te ver voor mij, ‘t zou niet meer duurzaam zijn om speciaal daar naartoe te rijden.
  Ik zag bij de groenten papieren zakjes liggen. Zelf gebruik ik om naar de zelfoogsttuin te gaan zakjes die ik naaide uit restjes katoen. Ik maakte ze in verschillende grootte’s. Heel handig! Ik vermoed dat dit voor granen, pasta e.d. ook kan werken.

  • Reply
   Nathalie
   20 januari 2019 at 19:18

   Oh dat is wel een erg leuk idee!!!

 • Reply
  donna
  21 januari 2019 at 09:40

  Ik ga zeker eens langs! Het ziet er eigenlijk heel gezellig uit zo.

 • Reply
  Liesbeth
  24 januari 2019 at 19:56

  Wat gaaafffff! En heerlijk winkelen lijkt mij!

Leave a Reply