Unicorns & Fairytales
kinderkamer - unicorns & fairytales
Interieur kidsroom moederschap My life Personal

Van kleuterkamer tot kinderkamer

Als je kinderen ouder worden, evolueert niet alleen hun persoonlijkheid, maar ook hun behoeften en voorkeuren. Dit geldt ook voor de inrichting van hun kamer. De schattige kleuterkamer moet zich aanpassen aan de snel veranderende wereld van kinderen en tieners. In dit artikel delen we enkele waardevolle tips en aanpassingen om de perfecte overgang van een kleuterkamer naar een kinderkamer te maken.

1. Gordijnen enzo!

Een van de eerste stappen bij het upgraden van de kinderkamer is het heroverwegen van de raamdecoraties. Hier komen gordijnen op maat in beeld. Kies voor andere kleuren en patronen die aansluiten bij de smaak van je opgroeiende kind. Overgordijnen met een neutraal ontwerp kunnen de ruimte een tijdloze uitstraling geven, terwijl je met gordijnen op maat een persoonlijk tintje kunt toevoegen. Wedden dat je kinderen het superleuk gaan vinden om samen met jou te kiezen?

2. Werkplekjes

Terwijl kinderen groter worden, hebben ze vaak behoefte aan een eigen plek om huiswerk te maken en te studeren. Zorg voor een bureau met bijpassende stoel en goede verlichting in de kamer. Overgordijnen kunnen handig zijn om verblinding van het zonlicht te verminderen wanneer je kinderen zich op hun taken concentreren.

3. Meer opbergruimte

Met de groei van je kinderen komt meestal meer spullen. Investeer in slimme opbergruimte om boeken, kleding, speelgoed en andere bezittingen netjes op te bergen. Kies bijvoorbeeld voor boekenplanken, lades of opbergkisten die bij de nieuwe inrichting van de kamer passen. Wij zijn nog steeds van fan de IKEA kasten. Geef toen, die zijn dan ook wel heel leuk!

4. Betrek je kinderen bij de inrichting

Laat je kinderen meedenken over de inrichting van hun nieuwe kamer. Dit kan gaan van de keuze van de muurkleur tot het selecteren van nieuwe meubels. Kinderen die betrokken worden zullen hun kamertje veel leuker vinden en het zorgt voor een leuke verbinding tussen jullie.

5. Maak een gezellig leeshoekje

Zelfs als kinderen ouder worden, moeten ze de kans krijgen om te ontspannen en te lezen. Creëer een gezellig leeshoekje met comfortabele stoelen, kussens en overgordijnen die de ruimte warm en uitnodigend maken. Zo blijft het plezier van lezen behouden.

lees ook: 10 tips voor een gezellige leeshoek

6. Flexibiliteit is belangrijk

Terwijl je de kleuterkamer omvormt tot een kinderkamer, denk aan flexibiliteit. Kies meubels en decoraties die eenvoudig kunnen worden aangepast naarmate je kinderen verder groeien en hun smaak verandert. Zo kozen wij om neutrale kleuren te gebruiken voor hun kledingkasten en die groeien eigenlijk netjes mee. Ze kunnen zowel in een babykamer, kleuterkamer als zelfs tienerkamer!

7. Een groter bed

Uiteraard is dit ook één van de dingen die interessant zijn als je kind nog geen groter bedje heeft. Wij veranderden vrij snel het formaat vanaf het moment dat ze naar de lagere school gingen en kozen ineens voor een éénpersoonsbed en geen tussenformaat. Ook handig als je nieuwe lakens aankoopt .

8. Andere accessoires

Misschien kan het ook wel eens fijn zijn om aan je kinderen te vragen welke accessoires mogen blijven en welke er weg mogen. Misschien kan je samen op zoek gaan naar nieuwigheden? Of willen ze een foto van iemand? Posters?

Heb jij al een verandering moeten doorstaan? Wat deden jullie?

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply