Unicorns & Fairytales
krullen verzorgen - unicorns & fairytales
My life

Perfecte Krullen: Tips en Trucs voor de Beste Verzorging

Krullen zijn prachtig en uniek, maar kunnen soms lastig te onderhouden zijn. Daar weet ik alles van… Of je nu natuurlijke krullen hebt of ze graag styled, krullen verzorgen vergt een specifieke aanpak. Dit artikel biedt handige tips en richtlijnen om jouw krullen er op hun best uit te laten zien.

Krullen verzorgen: de basis!

Krullend haar verzorgen is een uitdaging. Het heeft de neiging om droger te zijn dan steil haar, omdat de natuurlijke oliën van je hoofdhuid moeilijker langs de krullen naar beneden kunnen glijden. Daarom is hydratatie de sleutel. Kies voor sulfaatvrije shampoos en gebruik regelmatig een diepe conditioner om je haar gehydrateerd te houden. Het vermijden van hitte-styling tools kan ook helpen om je krullen gezond en veerkrachtig te houden.

De Curly Girl Methode

Een populaire benadering voor het verzorgen van krullend haar is de Curly Girl Methode, ontwikkeld door Lorraine Massey. Deze methode draait om het vermijden van schadelijke ingrediënten zoals sulfaten, siliconen, parabenen en uitdrogende alcoholen, die je krullen kunnen beschadigen en uitdrogen.

De basisprincipes van de Curly Girl Methode zijn:

 1. Gebruik een mild reinigingsmiddel: Vermijd sulfaten die je haar van zijn natuurlijke oliën beroven.
 2. Conditioner is je beste vriend: Gebruik veel conditioner en laat het een paar minuten intrekken voordat je het uitspoelt.
 3. Vermijd borstels en kammen: Gebruik je vingers of een grove kam om knopen te verwijderen terwijl je haar nat is en vol met conditioner.
 4. Laat je haar aan de lucht drogen: Vermijd föhnen of gebruik een diffuser op lage warmte-instellingen.
 5. Behandel je krullen voorzichtig: Dep je haar droog met een microvezel handdoek of een katoenen T-shirt om pluis te verminderen.

lees ook: Wist jij deze 10 belangrijke tips al over zonbescherming bij kinderen (en jezelf) ? Ideaal voor je Staycation!

Kerastase Curl Manifesto

Krullen verzorgen volgens de CG-methode kan voor velen tijdrovend zijn, of toch niet werken. Voor degenen die op zoek zijn naar hoogwaardige producten, is Kerastase Curl Manifesto een uitstekende keuze. Deze productlijn is speciaal ontworpen voor krullend haar en biedt intensieve hydratatie en verzorging. De lijn bestaat uit verschillende producten, waaronder een shampoo, conditioner en masker, die samenwerken om je krullen te definiëren en te voeden.

Het is belangrijk om te weten dat niet alle producten uit de Kerastase Curl Manifesto lijn Curly Girl-proof zijn, dus controleer altijd de ingrediëntenlijst.

Extra tips voor prachtige krullen

 • Slaap op een satijnen kussensloop: Dit helpt om frictie en pluis te verminderen.
 • Gebruik een leave-in conditioner: Dit houdt je krullen de hele dag gehydrateerd.
 • Probeer een krullencrème of gel: Deze producten kunnen helpen om je krullen te definiëren en pluis te verminderen.
 • Knip je haar regelmatig: Regelmatig knippen helpt om gespleten haarpunten te voorkomen en houdt je krullen in vorm.

Krullend haar kan een uitdaging zijn, maar met de juiste zorg en aandacht kun je prachtige, veerkrachtige krullen bereiken. Of je nu de Curly Girl Methode volgt of producten zoals Kerastase Curl Manifesto gebruikt die je kan vinden op Beautyplaza, het belangrijkste is om te vinden wat voor jouw haar het beste werkt. Experimenteer en geef je krullen de liefde en zorg die ze verdienen!

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

  Leave a Reply