Unicorns & Fairytales
activiteiten rond dino's - unicorns & fairytales
My life

De leukste boeken over dino’s voor kinderen

Wij hebben thuis heel veel boeken over dino’s. Het is eigenlijk een verzamelitem vind ik. Er bestonden zoveel verschillende dino’s dat er boeken over blijven komen. Onze kinderen waren toen ze iets kleiner waren ontzettend fan van dinosaurussen, net zoals elk kind waarschijnlijk. Hier onze mooiste, leukste en beste kinderboeken over dino’s.

1. Dinosaurus atlas

Informatieve boeken over dino’s voor kinderen zijn heel fijn. Dit boek bevat uitklapbare bladeren, wat het al sowieso aantrekkelijk maakt. Bovendien wordt het allemaal ingedeeld volgens werelddelen. Van Amerika tot Antarctica. Je komt te weten hoe dino’s leefden, waar ze zijn gevonden en over de mensen die ze hebben opgegraven. Er staan ook stukken van foto’s in die op ware grootte zijn gemaakt.

Je kan het boek hier vinden

2. Toen dinosaurussen de lucht in gingen

In dit boek ontdek je allerlei fascinerende feiten over de evolutie van vogels, zoals: – Vogels zijn ontstaan uit een groep vleesetende dinosaurussen, de theropoden. De eerste vogels leken net kleine dino’s met veren en ze hadden ook nog scherpe tanden. Vogels verloren in de loop der tijd hun tanden en kregen een snavel. Al lezend zul je van de ene verbazing in de andere vallen en je verwonderen bij de boeiende illustraties. Dit boek bewijst eens te meer dat de werkelijkheid nog bizarder is dan fictie. Stel je voor dat je oog in oog komt te staan met een duif met tanden!

Je kan het boek hier vinden

3. De dinosaurus verkiezing

De dinosaurusverkiezing is het coolste dinosaurusboek ooit, met 50 geweldige dino’s, heel veel interessante weetjes, grappige prijzen en geestige illustraties van Stephen Collins. Perfect voor dino-liefhebbers vanaf 7 jaar, of om samen te lezen vanaf 5 jaar!

Je kan het boek hier vinden

4. Het allermooiste boek over dinosauriërs

Een superleuk en mooi naslagwerk met mooie tekeningen. De moeite waard om deze in je collectie te hebben.

activiteiten rond dino's - unicorns & fairytales

5. Dino detective

Een leuk boekje met weetjes en feitjes over dino’s.

dino's - unicorns & fairytales

6. Gigantosaurus

Hiervan is de tv-serie. Deze dino’s zijn meer in stripvorm getekend maar het verhaal is wel erg leuk.

dino's - unicorns & fairytales

7. Dino’s (Willewete serie)

Voor echte onderzoekers zijn er de boeken van Clavis met heel veel informatie!

weetjesboeken voor kinderen - unicorns & fairytales

8. Groot Gluurboek Dinosauriërs

In dit boek kan je binnenkijken bij de dino’s. Op een heel makkelijke manier leggen ze de verschillende soorten dino’s uit, dagen ze kinderen uit om te gaan zoeken naar fossielen enz… Op die manier gaan ze gericht kijken naar de verschillende tanden bij de dino’s, hun skelet enzovoort. Het is een superleuk boek! 

Je kan het boek hier vinden

9. Het grote boek over dinosaurussen

Dit mooie informatieve prentenboek over dinosaurussen bevat heel wat informatie over deze machtige wezens die ooit de aarde bewoond hebben. Dit boek heeft ook 4 grote uitklapbladen, wat het lezen en ontdekken eens zo leuk maakt. Kinderen maken kennis met vele verschillende soorten dino’s! Dinosaurussen die op het land leefden, in de lucht en in het water. Het leuke aan dit boek is dat ze veel cijfers krijgen: hoe groot ze zijn, hoe oud en hoe snel ze kunnen lopen.

Je vindt het boek hier

10. Het dikke boek van bijzondere dino’s

Een indrukwekkend boek met een gouden randje (letterlijk en figuurlijk) vol ongelooflijke feiten en boeiende verhalen over dino’s en hun tijdgenoten. Ga mee op een wonderbaarlijke expeditie die start bij het ontstaan van het leven en ontdek prehistorische wezens, van blauwalgen tot de megalodon en van de diplodocus tot de mammoet.

  • Fascinerende weetjes en verhalen over dino’s, maar ook over angstaanjagende vissen en reusachtige insecten
  • Uitzonderlijk gedetailleerd
  • Adembenemende fotografie en prachtige illustraties

Je kan het boek hier vinden

Nog meer interessante activiteiten voor kinderen over dino’s

Leuke dino activiteiten met kinderen

10x DIY Dino eggs op verschillende manieren! Let the fun begin!

Een dinosaurus verjaardagsfeest geven: tips en ideetjes

DIY / Dino fossielen maken en opgraven

Een supergemakkelijke dino taart maken in no time!

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply