Unicorns & Fairytales
dino's - unicorns & fairytales
Boeken cadeautips decoration Doeboeken kids musthaves kidsroom Musthaves Netflix Op stap Prentenboeken uitstappen Winactie & Give away Zoekboeken & aanwijsboeken

Plezier met dino’s & win het allermooiste boek over dinosauriërs

Hier thuis zijn er wel wat dino’s te vinden: in de speelkamer, slaapkamer, de boekenkast, aan de muur en zelfs in levende lijve: onze three-rex. Vince wordt bijna drie en hij verandert echt soms in een dolle dino. Dino’s zijn dan ook leuk, fascinerend en leuk om mee te spelen.

 

Dino’s in de speelkamer

Welke jongen (en meisje) heeft er geen dino’s thuis? Nou ja, dat kan ik natuurlijk niet weten. Waarom dino’s kinderen zo aanspreken dat weet ik niet. Vroeger vond ik dino’s ook heel interessant. Fascinerend zelfs… Je kan al heel veel dino’s kopen in speelgoedwinkels aan zachte prijsjes. Er bestaan zoveel soorten ! Wij hebben dino’s van de Hema, Action, Playmobil, … Maar er is zoveel speelgoed over dino’s. Bij Fun hebben ze enorm veel over dino’s.

Dino’s aan de muur

dino's - unicorns & fairytales dino's - unicorns & fairytales

Fan van dino’s? Dan is een leuke en stijlvolle poster van dino’s wel leuk. Little & Pure heeft een hele mooie schoolplaat. Past perfect in een kinderkamer of speelkamer. Bij ons hangt er eentje in de kamer van Vince of in de speelkamer. Ik wissel graag af.

dino's - unicorns & fairytales

Of misschien een dinohoofd aan de muur ? Er zijn veel mogelijkheden zoals je ziet.

 

Dino’s op het lijf

Vince heeft een superleuke pyjama met dino’s van de H&M. Hij staat er prachtig mee. Wanneer je op google pyjama dino intypt kom je erg leuke pyjama’s tegen. Laat me weten als je er eentje hebt gevonden.

 Dino’s op je bord

Je gaat lachen maar wij lusten erg graag dinoburgers. We kopen ze in de plaatselijke slager maar ze bestaan ook in de Colruyt. Lekker!! Een dinotaart gaat er ook altijd in.

Dino’s in het bed

Dit dino dekbed van SNURK moet je gewoon hebben. Het is leuk en ook een beetje griezelig. Ik dacht dat Vince het eng ging vinden maar nee hoor, hij vond het geweldig!!

beddengoed - unicorns & fairytales beddengoed - unicorns & fairytales

DIY met dino’s

Op pinterest heb ik erg leuke DIY projecten verzameld. Ik knutsel graag samen met Vince en we vonden een leuk knutselwerkje over dino’s. Heel eenvoudig en toegankelijk: een kartonnen bordje groen schilderen en er dan een dino van maken door het bord in twee te knippen en met één van de twee stukken een kop, staart en poten te maken. Alles op de juiste plek kleven en klaar is Dino.

dino - unicorns & fairytales

Op stap naar dino’s

Voor de Dino liefhebbers zijn er altijd wel pretparken of musea waar je naartoe kunt trekken. De dichtstbijzijnde zijn…

Dinopark Amersfoort 

Dinopark Middelkerke

Museum voor natuurwetenschappen

 

Dino’s op de televisie

Je hebt  leuke films over dino’s en ook series. Op Netflix heb je een aantal leuke films en series zoals Dinosaur, Dinotrux, Walking with dinosaurs, The good dinosaur en Dino train. Vroeger keek ik naar de film Platvoet en zijn vriendjes. Ik huilde natuurlijk meteen toen de mama van Platvoet stierf. Eigenlijk waren al die Disney films niets voor mij, ik was veel te gevoelig.

Dino’s op je kinderfeest

Wie fan is van dino’s verdient een heus dino feest. Kleed je feestje helemaal aan met leuke hoedjes, bekers, borden, uitdeelzakjes enzovoort.

Op deze website vind je allerlei spullen, spelletjes, knutseltips en ideetjes ivm dino’s. Een aanrader voor wie een feestje helemaal in het thema dino’s gaat organiseren.

 

Dino’s op de boekenplank

Wij hebben ook erg leuke boekjes over dino’s.

Gigantosaurus – Jonny Duddle – uitgeverij De Fontein

Leuk boekje met een dino knuffel. Vince vond het geweldig. Papa speelde de dino en Vince stelde allemaal vragen aan het knuffeltje. Zijn fantasie werkte op volle toeren. Het verhaal gaat over het knuffeltje zelf: Daantje. Hij roept telkens naar zijn vrienden dat de Gigantosaurus eraan komt. Maar het zijn telkens andere dino’s en helemaal niet zo’n gevaarlijke dino’s als hij doet vermoeden.

dino's - unicorns & fairytales

dino's - unicorns & fairytales

 

Dino Detective – Maggie Li – Kosmos Uitgevers

Een leuk informatief boekje voor dino liefhebbers met weetjes, leuke prenten, spelletjes en quizvragen. Er zit ook een vergrootglas bij!

dino's - unicorns & fairytales

dino's - unicorns & fairytales

dino's - unicorns & fairytales

 

Het allermooiste boek over dinosauriërs

Ons mooiste boek over dino’s is toch wel ‘Het allermooiste boek over dinosauriërs’ van Tom Jacksom en Rudolf Farkas. Het heeft zijn naam niet gestolen. Het is een prachtexemplaar. Staat ook geweldig in het interieur. Zeker geen boek om zomaar weg te stoppen. Met zijn prachtige prenten en informatie een musthave voor de dino liefhebber. De enorme reptielen komen uit verschillende perioden en geslachten. Er zitten afschrikwekkende jagers tussen, zoals Tyrannosaurus Rex, maar ook grote herbivoren als Dreadnoughtus (die evenveel woog als acht Afrikaanse olifanten!), vogelachtigen als Archaeopteryx en zeemonsters als Kronosaurus. Een prachtig en informatief kijkboek, waarmee je jezelf voor even 100 miljoen jaar terug in de tijd kunt wanen. Het heeft een klassieke uitstraling en past perfect bij de poster van Little & pure. Tover de leeshoek om in een dino omgeving!

dino's - unicorns & fairytales

dino's - unicorns & fairytales

dino's - unicorns & fairytales

 

Win!

Wil jij dit prachtige boek winnen? Is jouw zoon of dochter ook fan van dino’s? Of heb je een klas en zou dit prachtexemplaar prima in de boekenkast staan? Doe dan zeker mee.

 1. Laat weten in de comments waarom je graag dit boek wil winnen
 2. Volg Unicorns & Fairytales (facebook en/of Instagram)
 3. Deel deze post op je eigen sociale media (niet verplicht om te winnen)

dino's - unicorns & fairytales

WINNAAR IS J. DE GHEEST

 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

56 Comments

 • Reply
  Julie
  9 april 2017 at 07:11

  Wij doen graag mee! Voor onze eigen meisjes en voor de kleuterklas van m’n man ? beurtrol!

 • Reply
  elisabeth maria martina
  9 april 2017 at 07:12

  kleine lex gaat uit zijn plaat als mijn naam hier straks als winnaar staat, hij is megafan van dino’s

 • Reply
  Anna
  9 april 2017 at 07:14

  Mijn neefje is helemaal gek van dino’s!!

  Facebook: An Na

 • Reply
  Kelly Aarts
  9 april 2017 at 07:23

  War een mooie foto’s.toch elke keer op je blog, alles zo perfect gestyled! Eeg leuk om te zien. Ik doe graag mee voor de kindjes uit mijn klas: de dino-boeken zijn niet aan te slepen, en dit boek is wel echt prachtig!

 • Reply
  Stephanie Vandervorst
  9 april 2017 at 07:24

  Mijn Vince (4 binnen een maand) zou dit boek ook geweldig vinden! Hij is een echte boekenwurm en houdt van stoere jongensdingen.

 • Reply
  Kelly Aarts
  9 april 2017 at 07:26

  Wat een mooie foto’s toch elke keer op je blog! Zo mooi gestyled en alles zo lekker licht. Ik doe graag mee voor de kindjes uit mijn klas: de dino-boeken zijn niet aan te slepen en deze is echt prachtig!

 • Reply
  Ann Moerenhoudt
  9 april 2017 at 07:30

  Ik doe ook heel graag mee voor mijn zoontje van 5! Helemaal gek van dino’ s en hij weet er al veel over. Hij is heel leergierig dus een boek is zeker altijd welkom, heeft hij weer lectuur voor het slapen gaan. Hij zou er heel blij mee zijn!

 • Reply
  Michelle Fatima
  9 april 2017 at 07:48

  Nou wat leuk! Nu’aim is sinds kort ook echt helemaal gek van dino’s. Dus deze blog ga ik ook even opslaan. Hij zou supergraag winnen!

 • Reply
  Geertrui
  9 april 2017 at 07:52

  Ik doe graag mee voor de kinderen van mijn klas. Zo’n mooi dinoboek heb ik nog niet in de klasbib! ‘t Is zo’n boek dat niet in het boekenrek hoeft te staan, maar dat mooi tentoongesteld kan worden in de speciale boekentoonkast. 🙂

 • Reply
  judith
  9 april 2017 at 07:59

  Oooohhhh geweldig voor onze kleine dinofan de gaat zwaar onder de indruk raken!

 • Reply
  Marianne
  9 april 2017 at 08:09

  Hier een mama die als kind al fan was van dino’s en een dochter die het interessant begint te vinden. We zijn ook gek van mooie boeken dus deze is zeker een must have!

 • Reply
  Kelly Verwe
  9 april 2017 at 08:18

  Wat een leuk boek, dat is echt het allermooiste dinoboek.
  Als mama van 3 kindjes waarvan 2 jongens is dit wel een hot item. Ze zijn dan ook verzot op dinosaurussen.
  Dit boek is hier dus meer dan welkom.

  Ik waag dan ook graag mijn kans om dit boek voor mijn kids te winnen.

 • Reply
  Sharon Yana
  9 april 2017 at 08:21

  Geweldige Blog!!
  Zoveel toffe spulletjes van dino’s.
  Mijn zoontje van 5 jaar IS een dino (en daar is geen twijfel over mogelijk,hihihi)
  Hij heeft in de loop van de tijd al een superleuke dino collectie bij elkaar verzameld.
  Boeken lezen vindt hij ook prachtig en dit is natuurlijk de perfecte combi.
  Samen met papa in dit allermooiste boek over dinosauriërs lezen, gaat hij fantastisch vinden.
  Ze zijn aan elkaar gewaagd (mijn zoontje heeft zijn liefde voor dino’s niet van een vreemde… )
  Ik zie al voor me hoe ze met z’n tweetjes van dit prachtexemplaar gaan genieten.

 • Reply
  Fien Styl
  9 april 2017 at 08:25

  Ik ben zelf van van mooie boeken. Eerst zou ik hem gebruiken in de klas. En als mijn kleine jongen wat ouder is, kan hij verhuizen naar de slaapkamer 🙂

 • Reply
  Stephanie decaux
  9 april 2017 at 08:31

  Ooh, wat een mooie blogpost weeral!
  Wij zouden deze graag willen winnen omdat Emyl even grote fan is van dinosaurus als Vince 😉

 • Reply
  Roelina
  9 april 2017 at 08:35

  Ik doe zeker mee, onze Finn is heulemaal gek van Dino’s. Veel dinos ook in ons huis te vinden, net zoals het boek de Gigantisaurus. De schoolplaat en het snurkdekbed staand op onze wishlist ? Nu is Finn ooknog bijna jarig en dan zou zon prachtig boek natuutlijk een super cadeau zijn.

 • Reply
  Vanessa Cruysbergs
  9 april 2017 at 08:47

  Voor onze Sennosaurus van 4. Senne is zoals velen verzot op dino’s. Hij wil dan ook alles weten over deze gigantische beesten. Gelukkig bestaat er zoiets aks internet om mij een beetje uit de nood te helpen ? Hij zou dus dolblij zijn met dit mooie boek! ???

 • Reply
  Heleen
  9 april 2017 at 08:50

  Mijn oudste zoon is helemaal gek van dino’s. Hij slaapt in een Dino pyjama en slaapt onder een Dino dekbed. Ook halen we regelmatig informatieve boeken over dino’s uit de bieb. Hij slurpt al die informatie zo op. Dit boek zou hij dus ook geweldig vinden!

 • Reply
  Jo-Lynn
  9 april 2017 at 08:52

  Dinofans in huis, 2 exemplaren, willen boek bemachtigen! ?

 • Reply
  TinneV(naaisgerief)
  9 april 2017 at 09:15

  Ja, waarom ik wil winnen? Zoontje van 6 jaar… Do I need to say more 😉

 • Reply
  Karen de vleeschhauwer
  9 april 2017 at 09:33

  Wij doen graag mee! Heg thema voor Hugo zijn tweede verjaardag ik mei is rond dino’s dus dit zou wel heel toepasselijk zijn!!! ?

 • Reply
  Saar
  9 april 2017 at 09:35

  Oh die dinopyjama van de H&M is een supergoede tip!!! Mijn dinofan zal je dankbaar zijn. Het museum van natuurwetenschappen is superleuk. Dat zijn ze zelfs met school gaan doen. En eerlijk… Thibault vertelt over dino’s waar ik nog nooit van gehoord heb. Misschien moet ik wel wat dinoboeken doornemen 🙂

 • Reply
  Veerle
  9 april 2017 at 09:45

  Hier twee echte dino-fans thuis en 20 kleine fans in mijn klas. 😉 Het ziet er mij een fantastisch boek uit! Ik duim!!!!!

 • Reply
  Yvonne
  9 april 2017 at 09:47

  Ik doe heel graag mee voor mijn zoontje Levi van bijna 2. Sinds kort groot dinofan! Overal waar hij een dino ziet wijst en roept hij hard: Dino!! Dit boek kunnen we mooi samen lezen en bekijken.

 • Reply
  Hanneke
  9 april 2017 at 09:50

  Superleuk voor onze kleine dinofan, dit weekend hebben we een boekenkast in elkaar gezet op zijn kamer en ook zo’n pronkrek boven zijn bed waar dit mooie boek wel een plek op verdient!

 • Reply
  Nathalie
  9 april 2017 at 09:59

  Ohhh wat een gave kamer! Wij gaan binnenkort verhuizen en dan krijgen onze tweeling jongens ook een dino kamer. Ik steek ze zelf een beetje aan met de dino gekte want bij mij is het nooit verdwenen door de tijd heen hahaha ??.

  Wij willen dus super graag dit boek winnen ? zou perfect zijn voor op hun nieuwe kamertje ?.

  PS. Hele leuke actie!

 • Reply
  Eve
  9 april 2017 at 10:04

  Een dinoboek ontbreekt bij ons nog en zeker zo een leerrijk boek. Mijn zoontje v 6 verzint gewoon namen voor de dino’s maar hiermee kan hij de echte namen leren. Zou leuk zijn dit boek te winnen 🙂

 • Reply
  Emmeline
  9 april 2017 at 10:32

  Oh wat graag! Onze kleine man is nu 4 maanden en toch ook al een voorkeur voor dieren. Of denkt de mama dit? ☺ Ik naaide hem onlangs een broekje in dinostof en de speelgoeddino’s staan ook al klaar voor onze Arend. ☺

 • Reply
  Ivy Lynn
  9 april 2017 at 10:43

  Leuke actie!!!!

  Lijkt me erg leuk om te winnen voor me vriendjes die binnenkort een nieuwe Dino kamer krijgen.
  Ze zijn samen met hun mama helemaal weg van Dino’s ??

 • Reply
  Chantal Franken
  9 april 2017 at 11:02

  Wauuw wat een superleuke actie! En aan je verhalen te lezen onze zoon wordt ook binnenkort een echt Three-Rex, dus tijd voor een dino feestje!! Zijn dino kamer is ook bijna af incl schoolposter en leuke kleine posters/kaartjes van dino’s! En wat zou hij super blij worden van dat supermooie boek! Een topper onder de dino fans!! Zou geweldig zijn!! ??

 • Reply
  Hanneke van Beek
  9 april 2017 at 13:52

  Mijn zoontje Pim is ook al zo’n dino fan. Wat zou hij blij zijn met zo’n gaaf boek.

 • Reply
  Nathalie V
  9 april 2017 at 15:31

  Dat dekbed is gewoonweg fantastisch. Hilarische foto!
  Mijn zoon is zijn dino-fase een beetje ontgroeid, maar mijn neefje heeft het virus helemaal overgenomen. Ik maak dus zeker en vast iemand blij met het boek 🙂

 • Reply
  Dorinda
  9 april 2017 at 16:11

  Ow ik zou dit dolgraag willen winnen voor de tweeling van me vriendin ik zou de jongens er echt heel erg blij mee maken
  Fingers crossed ☺️?

 • Reply
  Renate
  9 april 2017 at 23:11

  mijn kleinzoon is gek op dino’s, daarom doe ik heel graag mee voor hem!

 • Reply
  Astrid
  9 april 2017 at 23:20

  ik doe graag mee, we hebben 3 dino-fans in huis

 • Reply
  Sharon de Ridder
  10 april 2017 at 16:16

  Mijn oudste dochter (6 jr) vind dino’s het coolste dat er is! Afgelopen weekend is zij dan op bezoek geweest bij Trix, de T-rex van Naturalis. Ze is er helemaal vol van!

 • Reply
  Evi Huys
  10 april 2017 at 20:23

  Wat een leuk boek! Mijn zoontje vindt dino’s heel interessant, maar ik denk dat het boek eenmaal zelf uitgelezen, gaat verhuizen naar school. Daar zullen ze er echt super blij mee zijn!

 • Reply
  J.
  10 april 2017 at 20:24

  DINO! 1 van de eerste woordjes van mijn zoontje!
  Wanneer je vraagt: ‘wat doet de dino?’ roept hij heel luid: GRRRAAAAW! Gek van dino’s & van boekjes.

 • Reply
  Kathleen
  10 april 2017 at 20:33

  Oooh helemaal fan van dino’s hier! En natuurlijk de kleuters in mijn klasje ook hoor 🙂 Wat zouden ze dat boek fantastisch vinden!!
  Ik waag dus zeker een kansje! 😀

 • Reply
  Alyt van der Heide
  10 april 2017 at 22:03

  Doe heel graag mee voor mijn vijfjarig neefje.
  Hij kent alle dino’s bij naam. En weet er al heel veel van.
  Dit boek zou ik hem graag willen schenken.
  Ala echte diehard dino fan moet hij dit moet gewoon hebben.

 • Reply
  Linda Raaijmakers
  11 april 2017 at 10:00

  Ik doe heel graag mee omdat onze stoere tweeling lucas en eva dol zijn op dino’s 😀 er hangt ook een grote dino poster op de deur van het toilet haha

 • Reply
  Patricia de crom
  11 april 2017 at 10:48

  Omdat ons mannetje gek is op dino’s

 • Reply
  shanna
  11 april 2017 at 14:14

  Dit zou perfect zijn voor mijn neefje, de grootste dino-fan die er is!

 • Reply
  Corinne de Graaf
  11 april 2017 at 19:52

  Leuk voor mijn zoon van 7.Die is gek op dinos

 • Reply
  Anita te Gussinklo
  11 april 2017 at 21:07

  Wat een tof boek, super leuk.
  Ik doe graag mee en volg je via Facebook & Instagram

 • Reply
  Merian Boon
  12 april 2017 at 01:30

  Wat leuk dit! Ik doe graag mee voor zoontje Stein. Hij is net grote broer geworden. Er komen vele cadeautjes binnen voor zijn zusje, hij mag nu ook aan de beurd zijn!

 • Reply
  melissa
  12 april 2017 at 10:20

  Wat superstoer dit. beide kids zijn (voornamelijk dankzij de ah / freek) helemaal gek van dino’s. want die zijn lekker stoer. al vonden ze het Oertijdmuseum met de T-Rex buiten toch wel spannend. een boek is veiliger 😉 ik doe graag mee. ik volg via fb en ig. liefs melissa

 • Reply
  Marian B
  12 april 2017 at 14:04

  Mijn zoontje is dol op voertuigen en dino’s. Dit boek zal hij vast kunnen waarderen. Als ik de gelukkige mag zijn dan mogen de kinderen in mijn klas er ook van genieten.

 • Reply
  Elke Vandamme
  12 april 2017 at 14:43

  Voor onze stoere meid Lio, omdat ook meisjes van dino’s houden.

 • Reply
  Miss Wobie
  12 april 2017 at 21:01

  Waaaw, dino’s!
  Hier met alleen maar zonen ben ik ook helemaal ondergedompeld in de dinowereld!
  Het boek zou ideaal zijn om niet per ongeluk gewoon ‘een grote dino’ te zeggen tegen een T-rex…
  Mijn kennis kan nog wat bijgeschaafd worden. 🙂

 • Reply
  Jolanda Nicolai
  13 april 2017 at 19:21

  Wij doen graag mee met de winactie. Onze kleine man is helemaal gek op Dino’s! <3

 • Reply
  Liesbeth
  14 april 2017 at 17:06

  Superleuk voor in mijn groep 3! Ik heb echte Dino-fans in de klas! En de juf kan er vast ook nog wat van leren!

 • Reply
  Suzan
  14 april 2017 at 21:15

  Wauw! Wat een mooi boek, dit boek past heel goed op de kamer van mijn zoon van 6. Hij leest alles wat los en vast zit en vooral over dinosauriër, het thema op school is ook dinosaurus, dus zeer welkom.

 • Reply
  ellemieke
  15 april 2017 at 11:26

  Onze Lennert heeft een dinokamp gedaan, zelf een dino gemaakt en heeft zelfs een dinoboekentas. Dit boek zou zeker een leuke verrassing zijn!

 • Reply
  Anita H.
  16 april 2017 at 01:03

  Ik wil dit boek graag winnen voor het pleegkind van een goede vriendin. Zij is dol op dino’s.

 • Reply
  Femke Dekker
  16 april 2017 at 21:00

  Leuk voor mijn zoon Gijs…. hij is groot dino-fan. ik zou hem heel blij kunnen maken met dit boek. Hij vindt het vast ook goed als ik het boek even mee naar school neem. Ook bij mij in de klas zitten dino-fans … heel veel blije kinderen dus met dit boek!

Leave a Reply