Unicorns & Fairytales
beddengoed - unicorns & fairytales
decoration Get inspired Interieur kids musthaves kidsroom moederschap Musthaves

Ons avondritueel en slapen met dino’s

Vince is helemaal in de ban van zijn nieuwe dekbed van Snurk. Ik dacht eerst even dat hij er misschien wat bang van zou hebben, maar nee hoor, hij vond het echt wel cool. Na ons avondritueel gaan we slapen met de dino’s.

 

Dekbedden van Snurk

Ik heb veel dekbedden voor Vince. Het Snurk Beddengoed is echt heel leuk. De kinderen kunnen iemand of iets anders worden wanneer ze in hun bed gaan liggen. Een brandweer, een dier, een sporter enz… De nieuwe collectie is trouwens superleuk. Dit Dinosaurus Rex Dekbedovertrek is zacht en mooi en het lijkt wel of Vince wordt opgegeten. Dat wou hij natuurlijk zien. Ik moest er dan ook een foto van maken. Alsof ik dat niet sowieso ging doen hé. Zo leuk! Dit leuk bed komt van MisterDesign. Zij hebben nog vele andere mooie Slaapkamer Accessoires

dekbedden - unicorns & fairytales

dekbedden - unicorns & fairytales

Ons avondritueel

Wij hebben al vrij snel rituelen thuis ingevoerd zodat Vince een houvast had. Kinderen houden daar wel van. Ook in de klas zijn er rituelen (of gewoontes). Toen we verhuisden zijn we gewoon dezelfde dingen blijven doen. Vergeten we iets, dan zal Vince dat snel genoeg zeggen. Als het tijd is om te gaan slapen dan doen we Vince zijn pyjama aan en maken we ‘pap’. Dit is groeimelk maar we zijn altijd pap blijven zeggen. Vince mag een boekje kiezen dat we dan samen lezen. De ene keer doe ik het en de andere keer papa. Nu we twee kinderen hebben moeten we onze aandacht wat verdelen maar wanneer we met Vince aan het lezen zijn zal Lex even moeten wachten (tenzij er echt iets aan de hand is natuurlijk).  Als Lex oud genoeg is kan hij er gewoon bij komen zitten en doen we met hem hetzelfde. Misschien dat ze dan allebei een boekje mogen kiezen. Nu lezen we het boekje van Vince twee keer voor. Nadien tanden poetsen en iedereen een nachtzoen geven. Eenmaal bovengekomen doet Vince zijn nachtlampje aan en kruipt hij in zijn bed. Ik geef hem nog een kus, dek hem onder en sinds kort gaat dit weer helemaal vanzelf. We hebben een tijdje wat problemen gehad met zijn slaapgedrag zoals de meeste van jullie wel weten.

Lees ook: hoe we het slaapgedrag van Vince aanpakten met een opvoedingscoach.

dekbedden - unicorns & fairytalesdekbedden - unicorns & fairytales

De juiste maat zoeken

Soms is het moeilijk om een juiste voor je dekbedden te vinden. Misschien kan dit je helpen:

Heb je een 1-persoons bed (matras is 70 cm tot 90 cm breed)?
Je dekbedovertrek maat is : 140 x 220 cm (incl.1 sloop 60 x 70 cm)

Heb je een 2-persoons bed (matras is 140 cm breed) ook bekend als type ”twijfelaar” ?
Je dekbedovertrek maat is: 200 x 220 cm (incl. 2 slopen 60 x 70 cm)

Heb je een breed 2-persoons bed (matras is160 cm tot 180 cm breed)?
Je dekbedovertrek maat is een lits jumeaux: 240 cm x 220 cm (incl. 2 slopen 60 x 70 cm)

Heb je een extra breed tweepersoons bed (matras is 200 cm )?
Je dekbedovertrek maat is: 260 x 220 cm. (incl. 2 slopen 60 x 70 cm)

dekbedden - unicorns & fairytales

 

Hebben jullie veel dekbedden? Wat vinden jullie van dit dekbedovertrek? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply