Unicorns & Fairytales
creatief DIY DIY Birthday Party Knutselen knutselen rond een thema moederschap My life

Het groeifeest van Lex

Traditiegetrouw, wanneer sommige andere kinderen hun communie vieren, viert Lex zijn groeifeest ofwel lentefeest. We hadden ontzettend veel geluk met het mooie weer. Ik laat je heel graag zien hoe wij zo’n feest organiseren, wie weet kan je nog leuke ideetjes opdoen.

Groeifeest

Een lentefeest organiseren, ofwel een groeifeest, kan heel makkelijk, maar ook heel ingewikkeld zijn. Daarvoor maakte ik een artikel dat je kan helpen : Een lentefeest of communie organiseren in 10 stappen . Wij leerden zeker enkele nuttige zaken uit het organiseren van het lentefeest van Vince. Een van de dingen die ik leerde was dat ALS je in de mogelijkheid bent om de catering uit handen te geven, je dat zeker moet doen. Zo handig. Deze keer bestelden we een frietkraam FRIT2GO. Super lieve mensen en lekkere frietjes! Ze komen alles opzetten en bakken anderhalf uur à volenté. Iedereen voldaan, het afval wordt gewoon weer meegenomen en je hebt geen zorgen. Handig!

Locatie: velden en bossen

Wij kozen opnieuw voor onze eigen school. Op Campus Kajee in Schoten hebben wij mooie velden, een speeltuin en een stuk bos waar kinderen heerlijk in kunnen spelen. Eerlijk gezegd heb je niet meer nodig dan dat hoor. Wij hebben de kinderen amper aan onze tafel gezien. Ze zijn uren aan het spelen geweest. Wil je dan graag nog wat leuks organiseren zoals een zoektocht op bijvoorbeeld Lasershooten, dan kan dat ook. Maar vrij spelen is ook gewoon kei leuk! Toch? Kinderen verzinnen hun eigen spel wel. En ja, deze locatie kan jij ook huren net zoals ik! Gewoon contact opnemen met onze school.

Knutselmobiel!

Villa Popcorn leerde ik via Instagram kennen. Zij doorkruisen België met hun knutselmobiel om kinderfeestjes en evenementen te gaan doen. Mona, de superlieve begeleidster, entertainde de kinderen met het maken van slijm. Je kan zelf op voorhand kiezen welk thema je feestje heeft. Aangezien het een mix was van leeftijden en jongens en meisjes, leek slijm maken wel tof. Villa popcorn biedt niet alleen deze kinderfeestjes of de knutselmobiel aan, ze bieden ook nog slaapfeestjes aan! Ik was supertevreden. Je moet zelf niets doen, alles wordt voor jou gedaan en de kinderen hebben een leuke tijd. Bovendien heb je geen opruimstress!

Bedankjes

Natuurlijk lieten we de mensen niet met lege handen naar huis gaan na het groeifeest.. Daarom lieten we bij Smartphoto weer erg leuke lentefeest bedankjes maken. Zo kon iedereen een deeltje uitmaken van het groeifeest van Lex. Ze kregen een kaartje met een mooie tekst die we schreven, een klein bloempotje met plantjes, een zeepje, groeiconfetti en de kinderen ook een regenbooglolly. Ook de juffen van Lex kregen een cadeautje de volgende dag in school. Wat zeker ook leuk was, waren de placemats met op de achterkant een kleurplaat. Erg leuk als je een kinderfeestje doet trouwens.

Taart Enzo!

Behalve wat apero snacks op tafel hadden we ook enkele taarten op tafel gezet. De gasten konden zelf komen kiezen en Vince had zelf een plaatje gemaakt uit hout. Tof éh! De taarten komen trouwens van Lidl. Prijs kwaliteit zeker en vast de moeite!!! De overschotjes zette ik de dag erna in de leraarskamer en geloof me, ze gingen er snel vandoor! Wij kiezen dus resoluut altijd voor Lidl taarten als we vele stuks nodig hebben. Het hoeft niet altijd duur en groots te zijn op een groeifeest.

Smartgames

Wil je graag een rustig momentje creëren voor kinderen die eventueel de drukte beu zijn of valt het weer wat tegen? Dan kan je altijd een leuk speelhoekje inrichten met kleurplaten en bijvoorbeeld SMARTGAMES. Er zijn ontzettend leuke nieuwe games die je ook met twee kunt spelen!

Lees ook: Inzetten van Smartgames in de klas (en thuis)

Springkasteel

Omdat we wisten van de vorige keer dat ze kinderen vrij kunnen spelen op onze velden, besloten we om enkel nog een springkasteel te huren. Dat vinden kinderen, groot en klein, altijd wel leuk! De communicatie en vriendelijkheid van de eigenares van het bedrijf waarbij we huurden was niet zo fijn, dus daarom dat ik het merk hier niet wil vermelden, uit respect, als was respect langs hun kant ver te zoeken helaas. De persoon die het kwam opzetten en leveren was gelukkig wel vriendelijk! Blijkbaar is deze persoon wel vaker zo, maar daar hebben we weinig boodschap aan.

Het groeifeest van Lex was hoe dan ook geslaagd! We genoten van ieders gezelschap, de leuke activiteiten en natuurlijk het zonnetje. Heerlijk!

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply