Unicorns & Fairytales
kamer met bruintinten - unicorns & fairytales
decoration kidsroom lifestyle musthaves moederschap

Zo creëer jij een leuke kinderkamer

Een kinderkamer is een plek waar kinderen zich echt thuis moeten voelen. Het inrichten van een kinderkamer is dan ook een leuke en creatieve bezigheid. Met de juiste elementen en accessoires kan je een kinderkamer omtoveren tot een magische plek waar jouw kinderen graag zullen vertoeven. In dit artikel delen we tips en ideeën om de leukste kinderkamer te creëren.

Kies een thema

Een thema kan de basis vormen voor de inrichting van een kinderkamer. Of het nu gaat om prinsessen, superhelden, dieren of ruimtevaart, een thema zorgt voor samenhang en eenheid in de kamer. Kies samen met je kind een thema dat aansluit bij zijn of haar interesses en persoonlijkheid. Een peuterbed met bijpassend beddengoed in het gekozen thema kan al een goede start zijn.

Gebruik kleur en prints

Kleur speelt een belangrijke rol in de sfeer van een kinderkamer. Kies voor vrolijke en speelse kleuren die passen bij het gekozen thema. Prints van bijvoorbeeld sterren, strepen of dieren kunnen de kamer nog meer tot leven brengen. Combineer verschillende kleuren en prints voor een levendig en gezellig geheel.

kinderkamer aardse tinten - unicorns & fairytales

Maak gebruik van opbergmogelijkheden

Kinderen hebben vaak veel speelgoed en spullen die opgeruimd moeten worden. Zorg daarom voor voldoende opbergmogelijkheden in de kinderkamer. Denk aan manden, kisten, planken en lades waarin speelgoed, knuffels en kleding netjes opgeborgen kunnen worden. Of ga voor een peuterbed met lades eronder waar je spullen in kan opbergen. 

kinderkamer - unicorns & fairytales

Creëer een speelhoek

Een speelhoek is een plek waar kinderen naar hartenlust kunnen spelen en hun creativiteit kunnen uiten. Richt een hoek van de kamer in met een tafel en stoeltjes waar kinderen kunnen tekenen, knutselen of puzzelen. Of plaats een boekenkast met kinderboeken en leg lego of blokken neer voor uren speelplezier. Je kunt ook houten speelgoed neerleggen voor je kind. Hiermee kan het helemaal zijn fantasie de vrije loop laten gaan. En een voordeel van dit speelgoed is dat het erg mooi is en ontzettend lang meegaat. 

Personaliseer de kamer

Maak de kinderkamer persoonlijk door foto’s, tekeningen en knutselwerkjes van je kind op te hangen. Een muur met een krijtbordverf of magneetverf kan dienen als creatieve plek waar kinderen hun eigen kunstwerken kunnen maken en tentoonstellen. Laat je kind zelf meebeslissen over de inrichting en decoratie van de kamer, zodat het echt zijn of haar eigen plekje wordt.

lazy lama - unicorns & fairytales

Voeg speelelementen toe

Naast meubels en accessoires kun je de kinderkamer nog leuker maken door dingen toe t4e voegen waarmee je kind kan spelen. Denk aan een speeltent, glijbaan, klimrek of schommel die de kamer omtoveren tot een avontuurlijke speelplaats. Een peuterbed met een glijbaan of klimrek kan voor extra speelplezier zorgen en tegelijkertijd dienen als slaapplek.

rustgevende speelkamer - unicorns & fairytales

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply