Unicorns & Fairytales
sokpop maken - unicorns & fairytales
creatief DIY Knutselen My life upcycling (kosteloos materiaal)

DIY // Maak zelf een leuke sokpop

In mijn boek staat een hele leuke activiteit, namelijk zelf een sokpop maken. Wil je graag alle andere speelactiviteiten lezen, zoals sensory play, in de natuur spelen, proefjes doen, kliederen en meer, dan kan je hem nog steeds vinden in de boekhandel en natuurlijk ook online. Check deze post onderaan. Wij maakten twee sokpoppen, met oude sokken die we vonden. Naar aanleiding van de film BLUE & CO, die vanaf 8 mei uitgekomen is.

Sokpop maken

Benodigdheden:

  • Een oude sok
  • Stukjes karton
  • Lijm
  • Lijmpistool
  • Wiebeloogjes
  • Wol
  • Knutselspullen (zoals knoopjes, pijpenragers enz…)
  • Schaar

Stappen:

Stap 1: Verzamel alle benodigdheden.

Stap 2: Trek de sok over je hand, zodat de teen van de sok je hand vormt. Dit wordt het lijf van je pop. Je knipt een ovaal uit een stuk karton en voegt dit IN de sok. Dat word de mond die je met je handen open en dicht kunt doen. De sok kan je over een fles trekken om te versieren.

Stap 3: Je kan wiebeloogjes en andere toebehoren kleven op de sok met een lijmpistool.

Stap 4: Als alles droog is, kun je je sokpop gebruiken om mee te spelen! Steek je hand erin en beweeg je vingers om de mond te openen en te sluiten, of geef je pop een stem en laat hem praten.

lees ook: / Upcycling / Poppenkast of schaduwtheater en hoe met je kinderen rond schaduwen kan werken

Freebie: activiteitenboekje van BLUE & CO

Vanaf 8 mei is er een nieuwe leuke kinderfilm in de bioscoop: BLUE & CO. Dat gaat over denkbeeldige vriendjes. BLUE & CO, van schrijver en regisseur John Krasinski, is een film over een meisje dat erachter komt dat ze iedereens denkbeeldige vriendjes kan zien. Wat zal zij met deze superkracht doen? Het wordt een magisch avontuur waarin ze probeert om de vergeten fantasievriendjes weer samen te brengen met hun kinderen.

Wil jij graag een leuk activiteitenboekje downloaden? Die kan je printen en meenemen als je met je kinderen op restaurant gaat, op vakantie of die ze gewoon voor het plezier kunnen doen.

Download GRATIS onderaan deze afbeelding!

Tips uit mijn boek SPEEL!

Ben je op zoek naar inspiratie rond Sensory play of gewoon… spelen met je kinderen? Mijn boek SPEEL! biedt een antwoord op al je vragen. Hoe speel ik met kinderen? Moet ik altijd meespelen? Waar berg je al die werkjes op? Hoe begin ik aan sensopatisch spel?  Je krijgt honderden speeltips en recepten. Het boek is na amper een jaar al in tweede druk gegaan en is ook zeer populair bij leerkrachten, therapeuten, speelkampbegeleiders en meer…

Je vindt mijn boek oa HIER

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply