Unicorns & Fairytales
hacks met vochtige doekjes - unicorns & fairytales
moederschap My life zwangerschap

20 verrassende dingen die je kan doen met vochtige doekjes

Ik denk dat iedere nieuwbakken moeder dit wel in huis heeft: magische vochtige doekjes. En zelfs als je kinderen wat groter zijn slingeren ze nog steeds door je huis. Want eens je de vele mogelijkheden ontdekt van vochtige doekjes wil je ze altijd bij jou. Wij kozen in eerste instantie voor doekjes die lief zijn voor de kinderhuidjes. Kijk je mee welke hacks met babydoekjes er zijn?

Onze keuze: vochtige doekjes van WaterWipes

Eerst en vooral wil ik natuurlijk even stilstaan bij de keuze van babydoekjes, in ons geval de vochtige doekjes van WaterWipes. Waarom ? Omdat ze bestaan uit 99,9 procent water en een kleine druppel vruchtenextract. Ze zijn de zuiverste ter wereld! Heeft je baby net zoals onze kinderen een gevoelige huid? Dan kies je het beste voor doekjes die lieve ingrediënten bevatten. Kijk dus daarom altijd goed naar wat er in de vochtige doekjes zit. WaterWipes is Microbiome-friendly en is getest geweest. Ze hebben een certificaat ontvangen door Skin Health Alliance en zijn dus niet alleen vriendelijk voor de huid, ze zijn ook vriendelijk voor het milieu. Redenen voor ons genoeg om te kiezen voor WaterWipes.

Wij namen onze WaterWipes standaard mee in onze luiertas. Een ware musthave want je kan echt alles reinigen met babydoekjes. Vuile billen, handjes, mondjes? Geen probleem! Maar ook wanneer we ergens gingen eten gebruikten we babydoekjes om bijvoorbeeld de tafel even af te vegen. Wanneer Lex spaghetti at, kon je ook wel wat naast het bord vinden…

Wij hadden op verschillende strategische plekken een pak WaterWipes liggen: in de luiertas, het toilet, de keuken, in de auto… Uitgedroogd? Met een druppel water weer helemaal bruikbaar voor bepaalde doeleinden.

hacks met vochtige doekjes - unicorns & fairytales

Hacks met vochtige doekjes

Met jouw WaterWipes vochtige doekjes kan je meer dan alleen de billetjes van je baby afkuisen. Eigenlijk kan je babydoekjes het voor heel veel gebruiken. Alles kan je afvegen met WaterWipes, maar deze 20 hacks met babydoekjes wil ik toch even meegeven… en ja deze hacks gelden ook voor volwassenen 😉

1. Vuile handen

Niet alleen snoeten en billen afvegen, maar gewoon vuile handen en voeten opfrissen kan ook. Of heeft je kindje besloten zijn ijsje te laten druppen over heel zijn lijfje? Vochtige doekjes to the rescue!

2. Make-up verwijderen

Probeer er maar eens restjes make-up mee te verwijderen. Lief voor de huid! Ook de jouwe…

3. Toiletbril

Gebruik babydoekjes om eerst de toiletbril te reinigen voor je erop gaat zitten. Leg misschien meteen een pakje vochtige doekjes aan je toilet. Altijd handig! En ja…ze kunnen ook voor de billen gebruikt worden… just saying…

4. Winkelkar

Reinig even de winkelkar voor je eraan komt met de handen. Check!

5. Eetplek proper maken

Kruimels, gemorst drinken, saus… reinig de eetplek voor of na het verorberen van de maaltijd.

6. Klinken van deuren

Vuile klinken? Neem een babydoekje en kuis ze even af. Klaar!

7. Dashboard van de auto

Stof in je auto? Neem een vochtig doekje en ga over je dashboard. Meteen terug proper!

8. Sneakers weer laten blinken

Wil je je sneakers weer wit laten zien? Ga er dan eens over met een babydoekje. Ook zolen of de binnenkant van bijvoorbeeld sandalen kan je afvegen.

9. Vingers op spiegels

Vuile vingertjes op meubels en spiegels? Veeg ze snel weg met vochtige doekjes.

10. Krijtbord / whiteboard

Schrijven op een whiteboard of krijtbord is leuk. Veeg het weg met een babydoekje en de oppervlakken zijn weer proper. Daarom raad ik ook aan om een pakje WaterWipes in de klas te leggen…

11. Glitter

Knutselen met glitters? No problem. Gebruik een babydoekje om al de glitters weer op te vegen. Good Luck!

12. Toiletpapier

Geen toiletpapier bij de hand? Gebruik de doekjes!

13. Make-up borstels proper maken

Dringend je make-up borstel proper maken om een ander kleurtje te gebruiken? Met de doekjes kan dat…

14. Stempels schoonmaken

Wanneer de kindjes stempelen gebruik ik altijd een babydoekje om de stempels af te kuisen vooraleer een ander kleurtje te gebruiken. Zo blijft het inktpad proper en kan je nadien ook de stempels opruimen zonder overal inkt te vinden…

15. Koud doekje (in de koelkast)

Warme dagen? Leg dan enkele doekjes in de koelkast en gebruik ze om te verkoelen

16. Tattoos zetten

Je kan met de doekjes ook tijdelijke tattoos zetten. In plaats van een nat washandje kan je een vochtig doekje gebruiken.

17. Deo strepen

Heb je witte strepen op je kledij door deodorant? Ga er dan eens over met een doekje.

18. Toetsenbord afkuisen

Je toetsenbord mag ook wel eens afgekuist worden. Gebruik maar eens een babydoekje. Al het stof en de vuile plekken zijn weg in no time.

19. Neus snuiten

Uiteraard kan het ook gebruikt worden als zakdoekje. Zeker bij kleine kinderen is dit een milde manier om snottebellen weg te vegen. Zeker als ze wat ziek zijn. Veel milder voor het neusje.

20. Nagellak

Gemorst met nagellak ? Veeg de overtollige lak af met een doekje.

Nog meer hacks nodig?

Ik schreef nog een handig artikel met allemaal hacks voor ouders. Lees het hier:

Handige “Mommy hacks” die je moet gelezen hebben

Leuke brooddooshacks om voor je kinderen een lunch te voorzien

DIY / rekenmonsters: handige hack voor het optellen en aftrekken tot 10

Mommy hack! De een multifuctionele staafmixer

Gebruik jij je vochtige doekjes nog voor andere doeleinden?

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply