Unicorns & Fairytales
https://www.flinders.nl/wonen-kinderkamer
Interieur kidsroom My life

Natuurlijke materialen in de kinderkamer

Er was een tijd dat ik hield van monochrome in de kinderkamer. Die tijd is echter stilaan voorbij en sinds ik zwanger was van Lex hou ik meer van natuurlijke materialen in de kinderkamer. Eigenlijk over heel ons huis. Sinds we verhuisd zijn vind je bij ons voornamelijk de volgende kleuren: wit, hout en een andere kleurtint. Die laatste durft wel eens veranderen. Ook in de babykamer van Lex vind je deze kleuren terug.

Scandinavische touch

Wanneer je een Scandinavische touch wil dan kan je best met natuurlijke materialen in de kinderkamer werken zoals hout, wol en zachte kleurtinten. Wij gebruikten bij Lex in de kamer vooral heel zacht grijs, hout, een licht kleurtje groen en bloemetjes. Dat kwam ook allemaal terug in het geboortekaartje en doopsuiker. Bij meisjes vind ik de kleur ‘oud roze’ wel heel mooi. Een canopy mag tegenwoordig ook niet meer ontbreken. Niet enkel leuk aan het bedje, maar ook om een gezellig leeshoekje of verstopplekje te creëren. Wij hebben zelf een witte, maar eerlijk gezegd vond ik die van Sebra ook wel mooi. Ik bestelde hem bij Flinders in het donkerblauw omdat ik binnenkort graag de kleuren wat zou willen veranderen. De canopy van Sebra valt supergoed, komt net niet tegen de grond en is gemaakt van gekreukt katoen en voelt zacht aan. 

natuurlijke materialen in de kinderkamer - unicorns & fairytales

Houten speelgoed

Natuurlijke materialen in de kinderkamer geven een bepaalde rust en uitstraling maar zijn ook duurzaam en het gaat normaal gezien (als het van goede kwaliteit is) heel lang mee. Het stimuleert de fantasie en draagt bij tot de ontwikkeling. Vaak is houten speelgoed eenvoudiger van opzet, zodat de creativiteit van de kinderen aangewakkerd wordt. Het oogt mooi en is nog eens veilig ook. Let natuurlijk altijd wel op de afwerking en het merk. Zorg dat er geen splinters of scherpe randjes aan zijn. Dat voel je wel snel.

natuurlijke materialen in de kinderkamer - unicorns & fairytales

natuurlijke materialen in de kinderkamer - unicorns & fairytales

Grote jongenskamer

Binnenkort is het weer zover… dan maakt het babybedje plaats voor een groter bedje en gaan we het kamertje van Lex restylen. Nog enkele maandjes geduld. Maar ik ben nu al aan het nadenken. Ik vind het zo ontzettend fijn om een kinderkamer aan te kleden… Je kan er zoveel leuke dingen mee doen. Ik wil vooral dat het tijdloos is en niet té veel prikkels veroorzaakt. Het moe mooi zijn en uitdagen tot spelen en ontdekken. Waarschijnlijk ga ik het extra kleurtje in de kamer wel veranderen. Het mag eens iets anders zijn. Het voordeel van lichtgrijs of wit op de muren is dat het combineerbaar is met vele andere kleuren, zo hoef je niet steeds de muren opnieuw te verven maar kan je door accessoires al een fijne verandering teweeg brengen.

natuurlijke materialen in de kinderkamer - unicorns & fairytales

Mooi behang

Helemaal ‘in’ is een accentmuur. Ook daar is het belangrijk dat het rust uitstraalt. Al kan die accentmuur wel wat drukker zijn. Het geeft een ‘warmer’ gevoel dan enkel witte muren. Wij hebben in Vince zijn kamer één muur behangen met een drukkere print en het gaf meteen een knusser gevoel. Geen spijt van!

natuurlijke materialen in de kinderkamer - unicorns & fairytales

Planten en bloemen

Ik vind planten en mooie bloemen erg leuk. Jammer genoeg ben ik niet gezegend met groene vingers. Ik los dat op door mooie namaakplanten en bloemen te gebruiken. Vaak valt het zelfs niet op. Ze zijn misschien wel wat duurder maar ze gaan niet stuk. Het geeft meteen iets extra aan de kinderkamer en je bent ook zeker dat ze langer meegaan. Groen en natuurlijke materialen in de kinderkamer gaan altijd samen.

natuurlijke materialen in de kinderkamer - unicorns & fairytales

 

Wat vinden jullie van natuurlijke materialen in de kinderkamer?

XOXO Nathalie

 

 

 

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply