Unicorns & Fairytales
playmobil - unicorns & fairytales
Fantasie My life Spelen

Wist je deze dingen al van Playmobil?

Wij zijn dol op Playmobil. Het is een verzamelitem, je kan het uitbreiden, het bestaat al meer dan 40 jaar en het wordt per generatie doorgegeven. Voor mij pure nostalgie. Ik herinner me nog goed dat ik een aantal figuurtjes had en bijbehorende spullen. Wij verzamelen gretig verder.

Playmobil, pure nostalgie

Voor mij is spelen met Playmobil pure nostalgie. De popjes zijn niet onnoemelijk veel veranderd in de loop der jaren, enkel uitgebreider geworden. Een simpel popje dat je door accessoires karakter kan geven. Het is speelgoed dat door onze ouders doorgegeven wordt en dat je jaren kan bijhouden. Ook in de klas nog steeds een dankbaar item. Niet alleen om mee te spelen maar ook om rollenspelen mee te doen. In de psychologie heb ik de popjes ook al zien voorbijkomen. Niet verwonderlijk dat het dus succesvol speelgoed is.

Hoera voor Playmobil 123

Ik hou ervan maar we hebben voor de kleine prulletjes een apart doosje voorzien. Lex is nog te klein voor die kleine accessoires en ik zou niet willen dat er een schoentje in zijn mond belandt. Dat vond ik als kind geweldig: die kleine details. Wij hebben de vakantievilla  en daar is echt aan alles gedacht: slippers, een bikini, blikjes eten, glaasjes, borden, … Alles in mini versie.

Daarom zeg ik hoera voor Playmobil 123 want die serie is gericht op de allerkleinsten en kunnen zeker gebruikt worden wanneer ze groter zijn. Zo hebben we een doos vol met diertjes en toebehoren.

Fantasie

Het leuke aan Playmobil is dat je er veel fantasie bij kunt gebruiken. Echte rollenspelen, samen spelen, alleen spelen… Uren plezier. Ons laatste cadeau was de Vakantievilla. Die kan je inrichten hoe je wil! Vince vond het vooral leuk om de tafel te dekken, de schoentjes aan te trekken en de kindjes in bed te stoppen. Lex vond het ook leuk. Ik had de kleine accessoires veilig in een doos gestopt. Die komen enkel boven als Vince er alleen mee speelt en later, als de kinderen groter zijn mogen ze in de speelkamer.

lees ook: laat kinderen hun fantasie gebruiken

playmobil - unicorns & fairytales

Wist je dit?

1. Playmobil is bedacht door de Duitse speelgoedontwerper Hans Beck in 1974. Hij overleed in 2009. Zijn persoonlijke favoriet uit de Playmobilcollectie was het piratenschip.

2. In 1976 kwamen de eerste vrouwelijke poppetjes. Vijf jaar later kwamen de kindjes. Geleidelijk werden de poppetjes complexer: zo kregen ze in 1982 draaiende handjes en sinds 2010 zijn er poppetjes in zwembroek of bikini. In 2012 kwam er ook de zwangere Playmobilmoeder.

3. De eerste Playmobilcollectie had drie thema’s: ridders, indianen en bouwvakkers.

4. Playmobil bestaat uit kunststofkorrels die in gesmolten toestand in mallen worden gespoten.

5. De poppetjes (de clown uitgezonderd) hebben geen neus.

lees ook: Playmobil123

playmobil - unicorns & fairytales

6. Er zijn 5 Playmobil themaparken (de Playmobil FunParken), te vinden in Malta, In Zirndorf (Duitsland), Florida, Frankrijk en Griekenland. Je kan hier spelen  en er is een grote shop. Ze staan bekend om de lage toegangsprijzen.

7. Je hebt ook de Playmobil FunStores. Dat zijn winkels waar ze alleen Playmobil verkopen. Je vindt ze in Duitsland. Bij de FunParken zijn ook altijd grote Playmobilwinkels. Je kan in de FunStores producten kopen die je in de normale speelgoedwinkel niet kan vinden. Dit zijn meestal oude sets. Je vindt de winkels in: Berlijn, Keulen, Mönchen-Gladbach, Münschen, Hamburg, Recklinghausen, Regensburg en Düsseldorf.

8. Playmobil heeft ook games ontwikkeld. De meeste kan je spelen op de website. Voor elk thema is een game. Ze hebben ook games die je moet kopen.

9. Er zijn ook veel films gemaakt. Meestal duren die 15 minuten en worden gemaakt bij elk thema.

10. Het wordt ook gebruikt in kindertherapie en in de psychologie.

 

Hebben jullie veel Playmobil thuis? Wat is je favoriete serie?

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Sarah
  8 augustus 2018 at 07:22

  Hier wordt er voornamelijk gespeeld met de Fairies en Prinsessen. Ze kan er soms uren mee zoet zijn, geweldig om haar verhalen te horen die ze maakt.

 • Reply
  Vanessa Cruysbergs
  8 augustus 2018 at 07:43

  We hebben hier al een aardige collectie! Wel speelgoed dat wel wat ruimte in beslag neemt. Maar het is wel iets speelgoed waar hij zeer regelmatig en langere tijd mee speelt. Senne speelt het liefst met de politie en de piraten.

 • Reply
  Netta
  8 augustus 2018 at 09:16

  Hier is het playmobil en lego en duplo samen hihi Aaron speelt met een vintage huis van duplo dat nog van mij geweest is. Heel erg leuk om hem er mee te zien spelen.

 • Reply
  Cindy
  8 augustus 2018 at 13:56

  Playmobil is inderdaad leuk en duurzaam speelgoed. Ik heb via je blog een playmobilset gewonnen en de kinderen in de klas waren er echt verzot op. Van de kleine accessoires ben ik dan minder fan: die liggen zeer snel op de grond en gaan dan verloren😢. Maar inderdaad echt tof speelgoed voor jongens én meisjes!

 • Reply
  Annelies
  12 augustus 2018 at 11:26

  Hallo allemaal,
  Onze meisjes kunnen ook geweldig mooi met de Playmobil spelen, hier spelen ze ook vooral met het kasteel en het schooltje. Het vakantiehuisje ziet er super leuk uit en met die echte schelpjes wat een topidee!!! Maar ik heb even een vraagje, waar zetten jullie dat wanneer ze er niet mee spelen want ik vindt precies maar geen geschikte plaats? Zonnige groetjes

Leave a Reply