Unicorns & Fairytales
corine de farme - unicorns & fairytales
My life Personal

5 dingen waar ik er teveel van heb

Ik zou dringend wat moeten ontspullen. Je merkt pas dat je veel hebt als je verhuist. Maar ik moet eerlijk bekennen dat die bakken rommel alweer terug aangevuld zijn. Hoe komt dat toch? Twee redenen: ik verzamel graag én ik kan niets weggooien. Dat maakt dat ik van sommige dingen enorm veel heb. Té veel misschien? Of niet? Beslis zelf…

Boeken 

5 dingen waar ik er teveel van heb - unicorns & fairytales

Al vanaf ik kon lezen had ik boeken. De bibliotheek was mijn favoriete plek als kind. Elke keer vond ik het spannend om nieuwe boeken te kiezen en verhalen te lezen. Lezen was voor mij geen straf maar een beloning. Ik leefde zodanig mee met de personages dat ik soms een dik boek in één keer uitlas. Daar was ik dan een hele dag zoet mee. Series vond ik ook geweldig. Ik kon dan helemaal blij worden als er een nieuw boek uitkwam. Ik heb ze nog, in een doos. Gloednieuw. Want een ezelsoor of geplooide bladen, daar kon ik niet tegen. Mijn boeken zijn heilig. Nu ik mama ben is mijn interesse verschoven naar kinderboeken en prentenboeken. Wij kunnen een bibliotheek beginnen. De leukste boeken (volgens ons) kan je hier op de blog dan ook vinden onder de categorie ‘boeken’. Je zou kunnen zeggen: waarom heb je zoveel boeken nodig als je een bibliotheek in de buurt hebt? Maar ik kan het niet laten. Zet me niet in een boekenwinkel want ik kom elke keer met een nieuw boek buiten… Maar noem het een gezonde verslaving. Lezen is belangrijk, niet? 

 

Schoenen 

5 dingen waar ik er teveel van heb - unicorns & fairytales

Ook al draag ik vaak dezelfde (favoriete) schoenen, er blijven maar exemplaren bijkomen. Een schande is het eigenlijk. Omdat ik vaak geen afscheid kan nemen van oudere schoenen en er zoveel heb, slijten ze ook minder. Het leukste zijn de koopjes en al zeker in de zomer. Toffe sandalen, voor elke outfit een exemplaar. Vind ik er leuke dan durf ik wel eens hetzelfde paar kopen maar in een andere kleur. Mijn laatste aanwinsten: deze eenvoudige, maar leuke sandalen, kocht ik bij Sacha. Omdat ik ze mooi vond wou ik ze meteen in twee kleuren…  In Santorini kon ik de Romeinse sandalen niet weerstaan. Ai ai…weer drie paar erbij…

 

Kinderkledij 

activiteiten in de zomervakantie - unicorns & fairytales

Ze hebben niet zoveel kledij nodig, die twee kinders van me, maar toch ligt hun kast vol. De helft wordt niet gedragen en kan ik beter maar weggeven of verkopen. Maar dan zie je toch weer dat leuke broekje, pakje of schoenen en dan zie je je jongens er al helemaal in rondlopen. Het is ook zo gemakkelijk om iets te kopen dezer dagen. Webshops genoeg. Scrollen door al die leuke mamafeeds op Instagram helpt ook niet. Ach ja, hopelijk is iemand anders er nadien dan weer zoet mee. Binnenkort is het weer opnieuw kinderkleding shoppen voor de herfst. Ze groeien er ook zo snel uit hé. Wie heeft dit probleem ook?

 

Servies, potjes en pannetjes

banaan choco flap - unicorns & fairytales

Ik heb plek tekort in mijn keuken en dat komt door al die verschillende tassen, borden en kommetjes. Help! Ik heb teveel (verschillend) servies. Ik kan geen afscheid nemen van oud servies en ben te lui om het allemaal te sorteren denk ik. Dan laat ik alles maar staan. Ook gaan er soms glazen stuk waardoor er van een setje niet veel meer overblijft. Ik word er stiekem helemaal gek van want ik merk dat, wanneer ik opruim en sorteer, ik rustiger word. Dringend tijd om te beslissen welke er blijven en welke er gaan…

Verschillende half opgebruikte verzorgingsproducten

urtekram verzorgingsproducten - unicorns & fairytales

Elke keer wanneer ik een promotie zie in het Kruidvat dan neem ik het mee.  Ik wil ook soms andere dingen proberen. Soms is het een miskoop en gebruik ik het niet meer. Dan is het maar half gebruikt en zit ik ermee. Ook krijg ik soms producten opgestuurd die ik probeer. Alleen de producten van Corine De Farme gebruik ik helemaal op. Dat zijn mijn lievelingsproducten. Omdat shampoo en conditioneer nooit tegelijk op zijn zit ik ook altijd met verschillende soorten shampoo. Zo vervelend.

 

Hebben jullie ook zo’n verzamelitems? Waarvan hebben jullie er veel te veel? 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Wendilita
  10 augustus 2018 at 08:22

  Heeeeeeeel herkenbaar, mss ook typisch leerkrachten, ik moet er dus nog eentje aan toevoegen: (knutsel)spullen voor school – ik denk altijd – ik kan t mss nog gebruiken op school 🙈

 • Reply
  Sofie Lambrecht
  10 augustus 2018 at 10:43

  Ik ruim heel vaak op, geeft zoveel voldoening en rust!

  Er zijn wel zaken dat ik niet opruim, soms kan je van bepaalde zaken niet teveel hebben en dat kan verschillende redenen hebben. Maar voelt het als teveel: doe er iets aan!!

Leave a Reply