Unicorns & Fairytales
oxo
moederschap Ontwikkeling

Eten met je dreumes #2 • het juiste servies

Het tweede blogje over eten met je dreumes. In het eerste blogje sprak ik al over het eetschema van Vince. Hij gaat naar de 13 maanden en eet ‘s avond mee met ons aan tafel.

Wanneer hij honger heeft en in een goede bui is dan zie je hem gewoon smullen aan tafel! Hij vindt het heerlijk om mee aan tafel te zitten, een eigen bestek te krijgen en ermee te experimenteren. Ook bij de onthaalmoeder krijgt hij een lepeltje of vorkje en soms lukt het hem al om zelf een schepje te nemen. Vaak prikken wij met zijn vorkje in een stukje aardappel of groente en dan kan hij verder. Eten gaat gepaard met goed smossen en uitproberen, maar hey, zo leer je het! De grond dweilen we dan wel…

Zijn lievelingseten is wel nog het soort eten dat je met de handjes kan nemen. Spaghetti hoort daar ook bij. Pasta vindt hij reuzelekker. Ook groentjes! Behalve tomaatjes, dat vindt hij maar niets.

vince eet

Wanneer ze alleen beginnen eten zijn er wel een aantal voorwaarden waar een goed servies aan moet voldoen, volgens mij (dit zijn dingen die ik persoonlijk handig vind):

• het bordje moet stabiel staan en liefst met een antislip eronder (of zuignap).
• wat hogere randen aan het bordje zodat het eten er niet meteen over valt.
• kort bestek, de lepel niet te groot/breed.
• bestek dat goed in het handje valt.

Ik kreeg van vrienden voor Vince zijn eerste verjaardag het Aqua Tot servies van OXO. Ik testte het meteen uit. Het bordje heeft een opstaande rand zodat het eten er niet uit kan vallen en de kindjes hun eten goed op hun lepeltje kunnen mikken. Ook is de bodem verzwaard, wat zorgt voor meer stabiliteit. Wanneer je kindje zonder smossen kan eten doe je de rand eraf . Handig! Het heeft een antisliplaag aan de onderkant zodat het niet zomaar verschuift op tafel. Het design is strak en mooi. Het bordje mag ook in de magnetron en vaatwasser.

IMG_7366

Het lepeltje en vorkje hebben wederom een strak design in de kleuren van het bordje en een antisliplaagje zodat het goed in de handjes ligt. Past ook perfect in zijn mondje en is echt wel deftig materiaal. Het is al vele malen gevallen ondertussen en er is nog niets stuk aan. Oef!

Dit servies is beschikbaar in 4 kleuren: groen, blauw, rood en felroze. Ook zijn er bordjes met een indeling (verschillende vakjes). Dat lijkt me ook handig.

Voor mij is dit servies van OXO dan ook goedgekeurd! Volgende keer vertel ik meer over het servies van Babybjörn en mijn ervaringen. Ik vind hun collectie alleszins heel fijn. 

Wat is voor jullie belangrijk bij een servies voor beginnende eters?

XoXo Nathalie

 

 

 

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Linda
  29 april 2015 at 23:28

  Heerlijk bord en servies is dat. Hier ook regelmatig in gebruik. Leert veel beter opscheppen. Vrolijk kleurtje ook!

  • Reply
   Nathalie
   30 april 2015 at 13:35

   Ja hé ik ben er ook tevreden van 🙂

  • Reply
   Nathalie
   2 mei 2015 at 17:34

   Ja ik vind ze ook enorm handig!!!

Leave a Reply