Unicorns & Fairytales
moederschap Ontwikkeling Uncategorized

Weer een stap vooruit!

Ja hoor, kleine man maakt weer een stap vooruit. Deze keer zowel letterlijk als figuurlijk…

Sinds Vince op 10 april 2015 één jaar is geworden heeft hij plots enkele vooruitgangen geboekt! Hij is sowieso al heel actief en brabbelt veel. Wanneer we vragen waar de bal is kan hij die zoeken, vinden en aanwijzen of nemen. Het lijkt alsof hij een hele conversatie houdt met zichzelf of met ons. Wanneer hij merkt dat anderen lachen om hem zal hij er alles aan doen om de aandacht naar zich toe te trekken. Hij is best grappig, vinden wij. Op dat gebied voorlopig geen problemen. Motorisch is hij ook goed vooruit gegaan. Potjes in elkaar zetten gaat heel vlot en precies en ook ringen rond een stokje doen gaat alsof hij nooit iets anders gedaan heeft.

vince

Hij was altijd een beetje later met kruipen. Nooit té laat, maar gewoon niet vlug. Tot hij plots doorhad hoe hij op zijn knietjes vooruit kon komen en toen was meneertje weg… Op 1 dag kon hij plots supergoed kruipen. Hoera! Van zich optrekken was nog lang geen sprake.  Tot enkele dagen geleden… Het begon met zich aan onze benen vast te klampen. Dan moesten we hem op zijn voetjes zetten. Maar dat deden we al lang. Plots kon hij zich rechttrekken en stond hij. Toen was de aanzet gegeven. Eerst kon hij zich enkel rechttrekken aan zaken die hij kon vastpakken in zijn handjes. Nu kan hij zijn handjes op de zetel zetten en zich zo rechtduwen. Yay!

IMG_7179

Ook het eerste kleine stapje aan de zetel is gezet. Het gaat snel. Ik ben benieuwd hoelang het duurt voor hij zijn eerste stapjes zelf zet, zonder houvast. Blijkbaar kan dit vlug gaan.

vince piano

Wat nog plots van de ene op de andere dag gebeurde: Vince sliep door! Na een jaar vol onderbroken nachten was dit meer dan welkom. Dit is nu al een volle week. We moeten hem zelfs wakker maken wanneer hij niet naar de onthaalmoeder moet… Thank you! Het geduld heeft geloond. We hebben trouwens Vince nooit laten brullen ‘s nachts. Altijd gaven we een flesje en hij dronk dit volledig leeg. Onze kinderarts zei dat hij dit waarschijnlijk nodig had. Sinds een week drinkt hij ‘s avonds en ‘s morgens zijn flesje prima leeg en hoeft hij blijkbaar geen nachtvoeding meer. Halleluja! Het was dus een FASE … Goed nieuws voor lezers die met hetzelfde probleem kampen?

Nou, ik ben in ieder geval een trotse mama. Het is echt leuk je kind al deze kleine mijlpalen te zien doorkomen.

Wanneer kon jullie spruit stappen? Sliep hij goed door?

XoXo Nathalie

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Woohoo by Davina
  27 april 2015 at 09:06

  Een dikke proficiat voor Vince en geniet van de extra nachtrust! 🙂

  • Reply
   Nathalie
   27 april 2015 at 20:58

   Thanx, al was het vannacht toch weer even huilen. Hij had wel een hele drukke dag met veel nieuwe dingen.

  • Reply
   Nathalie
   30 april 2015 at 13:36

   Bedankt!!!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  28 april 2015 at 11:16

  Mijn waren niet heel snel met lopen, maar ook niet superlangzaam. Heel gemiddeld geloof ik.

  • Reply
   Nathalie
   30 april 2015 at 13:35

   Ach, uiteindelijk kunnen ze het allemaal en merk je niet wie snel of traag was hé 😉

Leave a Reply