Unicorns & Fairytales
ontwikkeling baby - unicorns & fairytales
Baby & peuter Ontwikkeling zwangerschap

De eerste 1000 dagen van onze baby zijn voorbij….

De zwangerschap en de eerste twee jaar van een baby zijn een belangrijke tijd. Een magische tijd met veel liefde, nieuwe dingen die ze leren en een razendsnelle ontwikkeling. Ook voeding speelt hier een rol.

De eerste 1000 dagen

De eerste 1.000 dagen van jouw kleine, vanaf de bevruchting tot de 2e verjaardag, zijn heel belangrijk. Je baby groeit enorm snel en zijn ontwikkeling maakt grote sprongen. Dat hebben we tot twee keer toe mogen ontdekken. Liefde en de juiste voedingsstoffen zijn een ideaal recept voor een gezonde groei, zowel lichamelijk als geestelijk.

Geen gemakkelijke periode

Lex werd op 25 december twee jaar. Onze 1000 dagen zijn officieel voorbij. Ze waren pittig, dat moet ik wel echt zeggen. Zou ik dingen anders doen? Absoluut. Ben ik tevreden over hoe we het uiteindelijk volbracht hebben? Als ik zie naar Lex, hoe hij ontwikkeld is en hoe vrolijk hij is, dan denk ik dat we toch een goede taak volbracht hebben. We beginnen nu aan de rest van zijn leventje.

Ontwikkeling baby

Tijdens de eerste 1.000 dagen groeit je baby heel snel en maakt zijn ontwikkeling reuzensprongen. Zijn lichaam en de organen groeien en de hersenen, spijsverteringssysteem en immuunsysteem ontwikkelen. De groei en ontwikkeling van je kleine gaat nooit meer zó snel als tijdens deze eerste 1.000 dagen.

De juiste voeding

ontwikkeling baby - unicorns & fairytales

Om die ontwikkeling te kunnen maken heeft je kindje veel voedingsstoffen nodig. Tijdens de zwangerschap kreeg Lex voedingsstoffen van mij binnen. Het is dus belangrijk dat je zelf gezond eet. Wat je allemaal wel en niet mag eten vind je in boeken, op het internet (hier bijvoorbeeld) en ik vond zeker steun bij blogs. Ik was zwanger tijdens de feestdagen. Niet makkelijk maar niet onoverkomelijk.

Meteen na de geboorte gaf ik borstvoeding. Iedereen is het er hopelijk mee eens dat dit de beste keuze is in eerste instantie. Jammer genoeg was dit voor ons van korte duur. Na een lange zoektocht ontdekten we dat een speciale dieetvoeding voor Lex de beste oplossing was. Ik voelde me een beetje schuldig maar uiteindelijk, als ik zie hoe Lex gegroeid is en hoe goed hij ontwikkelt, dan denk ik dat ik me niet schuldig moet voelen.

Vanaf 4 maanden zijn we begonnen met vaste voeding bij Lex. Dat ging heel goed. Hij smulde van allerlei patatjes. Wij hebben ervoor gekozen om zowel zelfs patatjes te maken als voeding uit potjes. Daar smult hij enorm van. Hij gaat zelf zijn potje kiezen door te kijken wat er op het etiketjes staat. We liggen telkens in een deuk.

lees ook: hoe begin je aan de eerste keer vaste voeding?

 

Geen fruit, wel groenten

ontwikkeling baby - unicorns & fairytales

Lex is nog altijd niet dol op fruit. Behalve appel eet hij amper stukken fruit. We hopen eigenlijk dat dit gaandeweg gaat komen en laten hem proeven van verschillende soorten fruit. Vince daarentegen is dol op fruit. Wat we wél doen zijn smoothie ijsjes maken van de knijpzakjes van Olvarit. Lex is nog niet goed en wel wakker en hij vraagt naar een ijsje. Op die manier krijgt hij toch wel wat fruit binnen.

Hij is wél dol op groenten zoals paprika en komkommer. Hummus gaat ook goed binnen. Als vieruurtje kiezen wij dus vaak voor een potje met verschillende groenten, een worstje en crackers erbij. Ze zijn er dol op.

 

En qua ontwikkeling?

Lex is mega snel in zijn ontwikkeling, dat zeggen onze onthaalouders ook en dat merken we. Hoe slecht zijn slaappatroon is, hoe goed is de rest. Hij kon al vrij snel lopen en praten gaat ook heel goed. Zijn taalbegrip is enorm groot. Ook zijn hart is groot. Hij is een echte lieverd en knuffelt supergraag. Een manusje van alles eigenlijk. Wij zijn erg benieuwd naar zijn verdere ontwikkeling…

 

Hoe zagen de eerste 1000 dagen (ontwikkeling baby) er bij jullie uit? 

XOXO Nathalie

 

 

 

 

 

You Might Also Like...

3 Comments

  • Reply
    Moederschip
    30 december 2018 at 14:56

    Ik blijf het boeiend vinden dat kindjes waarbij de ontwikkeling razendsnel gaat, vaak slechte slapers zijn. Je zou toch net het tegendeel verwachten? Ik heb hier thuis ook zo’n exemplaar rondlopen. Ik troost me met de gedachte dat Einstein ook maar een paar uur per nacht sliep. Onze kindjes zullen de wereld veranderen! 😉

Leave a Reply