Unicorns & Fairytales
mary poppins - unicorns & fairytales
My life Personal

Boodschappen van Mary Poppins die ik ga meenemen in 2019

Wie kent er Mary Poppins niet? Ik denk dat de meeste mensen haar wel kennen, of ze de film nu gezien hebben of niet. Ik mocht de première meemaken van Mary Poppins Returns en als één van de eersten de film zien. Ik heb een glimlach op mijn gezicht gehad, nostalgie gevoeld en duidelijke boodschappen gekregen die ik ga meenemen in 2019.

Nostalgie

Na afloop van de film Mary Poppins returns hoorde ik enkele ‘jonge gasten’ die er ook waren (waarom ze er waren dat weet ik überhaupt ook niet…) dat ze het raar vonden, dat het saai was, teveel gezang enz.. Zij hebben duidelijk de boodschap gemist van deze film en eerlijk gezegd zijn ze gewoon de doelgroep niet voor deze film. Iedere ouder zal een gevoel van herkenning hebben bij deze film. Ook kinderen en mensen die van musicals houden. Er zit immers veel gezang en dans in. Maar dat stoort niet en al van toen ik kind was hou ik van films zoals The Sound Of Music. Ik had eigenlijk meer een gevoel van nostalgie. De actrice speelt het ook enorm goed en ze lijkt best op de vroegere Mary Poppins. Reviews op het internet zijn verdeeld. Sommigen vinden het een stoffige remake van de oude versie, anderen vinden het fantastisch, nog anderen vinden het weinig vernieuwend. Ik denk dat de makers ook niet de bedoeling hadden om een futuristische sequel te maken maar nét dat vleugje nostalgie wilden geven aan de Mary Poppins fans. Het verhaal speelt zich trouwens af in de jaren 30, 20 jaar na Mary Poppins (The Original).

ontwikkeling baby - unicorns & fairytales

 

Quotes to remember

Er zaten een héleboel boodschappen in de film. Mooie boodschappen, geen cheezy stuff. Maar dingen om over na te denken. Althans, bij MIJ is de boodschap echt wel aangekomen. Het deed me nadenken over bepaalde dingen. Ik ben daar heel gevoelig aan. Sommige dingen zijn me heel goed bijgebleven.  Deze quotes van Mary Poppins Returns hebben me aan het denken gezet en ga ik in 2019 met me meedragen.

1. “When the world turns upside down, the best thing to do is turn right along with it”

Haar zus had een moeilijke dag en voelde zich zoals een schildpad op haar rug. Ze zag het allemaal even niet meer zitten. Het leek (en in de film was dat letterlijk) alsof haar wereld op zijn kop stond. Mary Poppins zei deze wijze woorden en ik had écht zo’n gedacht van: ja…dat is zo waar. Even iets in een ander perspectief bekijken kan wonderen doen. Hoe vaak zeggen we niet: oh ja, zo had ik dat nog niet bekeken? Er zijn ook vaak momenten dat we het even niet zien zitten. Ook dan kunnen we iets van een andere kant bekijken.

 

2. “You’re too focused on where you’ve been, to pay attention to where you’re going”

Dit vind ik een hele goeie. Ik (en vele anderen) zullen wel eens merken dat je soms in dezelfde negatieve spiraal blijft zitten met bepaalde gedachten en gevoelens of dingen die er gebeurd zijn. Je kan het verleden toch niet meer veranderen dus waarom er blijven aan vasthouden? Ik ga proberen (want het is niet altijd makkelijk) het verleden te laten rusten en me meer te concentreren op wat écht belangrijk is in het hier en nu.

 

3. “Let the past take a bow. The forever is now”

Eigenlijk hoort deze quote even goed bij de vorige quote. Twee om af te drukken en op te hangen. Soms blijven we te lang in het verleden hangen en worden we daar ongelukkig van. Ik heb wel die neiging om dat te doen.

 

4. “There’s a different point of view awaiting you, if you just look up”

 

Soms maak ik me te druk in dingen die mensen doen of zeggen. Of in gebeurtenissen. Ik vraag me dan af hoe het komt dat die dingen gebeuren of waarom mensen bepaalde acties doen. Misschien moet ik gewoon dingen anders bekijken. Ik ga in 2019 onbenullige zaken minder naar me toe trekken. Het leven is nu eenmaal niet altijd eerlijk en er zijn altijd mensen die ‘naar’ doen of die ‘valsspelen’ of anderen naar beneden willen trekken.

5. “Nothing’s gone forever, only out of place.”

Mensen die er niet meer zijn zitten nog steeds in ons hart en in onze gedachten. Vince zegt dit heel vaak. “Bompa zien we niet meer maar wel nog op foto en hij zit in ons hart”, zegt hij. Wijze woorden van mijn vierjarig mannetje. Ik heb in mijn leven al veel dierbare mensen moeten afgeven en het doet pijn, enorm pijn. Maar als je dit wat kan ombuigen naar een positievere gedachte, dan komt het wel goed met je.

 

6. “Some people like to splash and play. Can you imagine that? As we’ve learnt, when the day is done, some stuff and nonsense could be fun. Can you imagine that?”

Een quote die goed bij mij past. Ik zie overal wel humor in en laat graag mensen lachen. Ik hoop dat ik in 2019 die positieve noot kan verderzetten en nog veel mensen aan het lachen kan brengen over kleine dingen die soms nonsens lijken. Can u imagine that?

ontwikkeling baby - unicorns & fairytales

 

Wat zijn de boodschappen die jullie willen meenemen in 2019?

XOXO

Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply