Unicorns & Fairytales
babygym - unicorns & fairytales
Baby musthaves creatief DIY Get inspired nursery Ontwikkeling Webshoptips

DIY | Babygym

Ik denk dat bijna iedere baby het heeft: een babygym. Het is ook iets wat vele mensen op de geboortelijst zetten. Wij ook, al was die van Vince erg kleurrijk. Iets wat baby’s best leuk vinden. Maar tegenwoordig zijn stijlvolle, minimalistische babygyms ook erg in trek. Een natuurlijke kleur, rustgevend en toch leuk voor de baby. Ik maakte er zelf eentje! Of toch deels…

 

Babygym

Een babygym is een leuk speeltje voor je baby. Meestal is het een boog waaraan knuffels, bijtringen, knisperdoekjes enz… hangen. Je vindt ze overal en in allerlei vormen, afmetingen, kleuren en prijscategorieën. Jij kan dus beslissen welke er het beste bij jullie past. Toen Vince enkele maanden was, lag hij graag op de speelmat te kijken naar de spulletjes die eraan zaten. Voor Lex wilde ik eens iets anders.

babygym - unicorns & fairytales

Wees matig met het gebruik van een babygym

Een baby van enkele weken oud heeft er meestal nog niet zoveel aan. Ook kan het de baby overprikkelen. Je moet dus goed naar de signalen kijken. Vanaf 3 maanden kan een babygym gebruikt worden. Het zou wel goed zijn voor de hand-oog coördinatie, motoriek, het oefenen van de spieren enz… Maar gebruik je dat nou niet dan komt het ook wel goed hoor. Het is niet de bedoeling dat je je baby er de hele dag onder gaat leggen. Maar het kan een leuke afwisseling zijn.

babygym - unicorns & fairytales

Scandinavisch design

Ik heb een houten babygym van Little Stars Belgium, van het merk Loullou, een Deens merk. Je kan hierbij zelf bepalen welke speeltjes je aan de babygym hangt. Hij is gemaakt uit 100% FSC-gecertificeerd berken multiplex. Het hout voelt warm aan en prikkelt zintuigen als zicht, reuk en geluid. De verf die is gebruikt is eco-certified en niet-giftig. Om het hout een mooie glans te geven werd er gebruik gemaakt van bijenwas.
De 1st Play is erg gemakkelijk in elkaar te zetten. Ik vond deze babygym enorm mooi door zijn natuurlijke look en Scandinavisch design.

babygym - unicorns & fairytales

 

DIY

Ik ben er zeker van dat je zelf ook een babygym kan maken maar daarvoor heb ik onvoldoende houtbewerking-skills. Wat ik wél zelf maakte waren speeltjes om aan de babygym te hangen. Ik kocht alle benodigdheden bij de Viltshop, een leuke webshop waar je allerlei spullen vindt om creatief aan de slag te gaan.

Benodigdheden: 

✾ houten bijtringen naar keuze
✾ zacht koord: waxkoord in het wit (je kan de kleur zelf kiezen)
✾ houten ringen van verschillende afmetingen
✾ houten kralen in verschillende afmetingen

babygym - unicorns & fairytales

babygym - unicorns & fairytales

 

Werkwijze: 

Eigenlijk is het heel gemakkelijk. Je neemt een stuk waskoord. Houd er rekening mee dat je meer neemt dan je gewenste lengte aan de babygym want je gaat lengte verliezen door de spullen die je aan je koord hangt. Je maakt de bijtring (of wat je onderaan wil hangen) vast maar zorgt ervoor dat je daar geen knoop legt. Zo ben je zeker dat dit al niet kan losspringen wanneer je baby ermee speelt. Ik koos ervoor om de knoop bovenaan de babygym te maken, aan de grote kralen (of middelgrote kralen). Ik heb een beetje mijn fantasie gebruikt.

Het leuke eraan is dat je makkelijk de speeltjes aan de babygym kan verwisselen als je ze beu bent. Je kan er eigenlijk alles aanhangen wat veilig is voor de baby. Laat je fantasie werken en kijk eens wat voor leuke speelgoedjes je zelf thuis hebt.

babygym - unicorns & fairytales babygym - unicorns & fairytales

babygym - unicorns & fairytales

 

Wat vind je van mijn babygym? Krijg je al zin om er ook eentje te maken? 

XOXO nathalie

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  17 februari 2017 at 11:43

  Wat leuk dat je je eigen speeltjes voor de babygym hebt gemaakt zeg! Dat is nieuw voor me.

 • Reply
  Robbin_en_june
  19 februari 2017 at 15:18

  Ga ik zeker eens proberen, ofwel een mobiel. Thx voor de inspiratie! ☺

 • Reply
  Nathalie
  26 februari 2017 at 23:44

  Leuk gemaakt! Ga ik zeker onthouden

Leave a Reply