Unicorns & Fairytales
de jongen in de zeepbel - unicorns & fairytales
Boeken My life Prentenboeken Winactie & Give away

Boekentip | De jongen in de zeepbel & win

Ken je dat gevoel? Dat je wil wegkruipen in je schulp omdat je zo onzeker en verlegen bent? Wel, dit boek gaat over een verlegen jongen die zich het liefst in een zeepbel verstopt, lekker veilig. De jongen in de zeepbel is een nieuw prentenboek van Valerie Eyckmans.

 

De jongen in de zeepbel

Ik denk dat ik weet waarom ik dit prentenboek zo mooi vind. De jongen in de zeepbel gaat immers over een onzekere, verlegen jongen. Ik herken mij erg in het verhaal, zeker toen ik zelf een kind was. Soms wou ik mezelf wegtoveren omdat ik zo onzeker was. Ik leerde de onzekerheid wegstoppen en compenseren met humor. Lachen is iets wat ik graag doe. Een lach is gratis. Het gevoel dat ik krijg wanneer ik anderen kan laten lachen of wanneer ik een lach terug krijg is onbeschrijflijk. Humor maakt alles een beetje beter. Toch blijft de onzekerheid hangen, weliswaar minder opvallen… Maar goed, even terug naar het boek.

Het is een supermooi boek. Ik denk dat vele kinderen (en volwassenen) zich hierin zeker herkennen. Vooral kinderen hebben het vaak lastig. Ze zijn nog volop aan het ontdekken wie ze zijn, wat ze leuk vinden en waar ze bijhoren. Het is soms erg confronterend. Kinderen kunnen erg hard zijn voor elkaar. Maar het belangrijkste is dat iedereen mag zijn wie hij is. Dat moeten we onze kinderen duidelijk maken.

Het boek gaat over een jongen die in een zeepbel rondreist. Hij zit letterlijk in de wolken met zijn hoofd en vindt het heerlijk. Geen gezeur van niemand. Gewoon in zijn eigen bubbel, zijn eigen wereldje. Kennen wie niet allemaal zulke kinderen? Die dagdromen en in een bubbel lijken te zitten? Het jongetje ontmoet een octopus, doorstaat een storm en nog allemaal andere dingen. Na een tijdje wil hij toch terug naar huis…

Hij ontmoet ook een meisje in nood. Om haar te redden moet hij uit zijn bubbel gaan. Dat doet hij met behulp van de octopus. Het meisje is erg dankbaar. Het verhaal is zo mooi verwoord. Onderstaande passage moest ik gewoon vastleggen op foto. Het weerspiegelt volgens mij de gedachten van velen. Ook soms mijn eigen gedachten… ik ben graag in mijn gedachten ergens anders. Even weg van de ‘echte wereld’. Een droomwereld waarin je alles kan zijn wie je maar wil. Als kind heb ik vaak zulke momenten gehad.

Dit is een supermooi boek dat je gelezen moet hebben. Er staan wijze en mooie woorden in en bovendien is het een fijn verhaal. De tekeningen zijn prachtig. Iets wat ik enorm leuk vindt aan boeken. Het is een boek om voor te lezen, te laten lezen en om in weg te dromen. Ik raad het zeker aan. Volgens mij gaan vele kinderen (en volwassenen) zich hierin herkennen. En het is altijd leuk te weten dat je begrepen wordt en dat je niet alleen bent.

 

Verwerking (in de klas of thuis) 

Bij het boek zat een poster. In de bubbels kan je bijvoorbeeld je dromen opschrijven. Dit boek kan dienen als inleiding om een bepaalde les op gang te brengen. Over dromen, wensen, wat je later wil worden, sociale vaardigheden. Er zijn vele mogelijkheden volgens mij.

Je kan ook zelf zeepbellen maken met de kinderen.

Maak een dromenpotje. Begraaf ze ergens en haal ze terug boven na enkele jaren.

Een dromenvanger met de kinderen maken is ook een optie. Bekijk het thema van het boek breed!

Een knutselwerkje maken over ‘je dromen waarmaken’, zeepbellen, of hoe jij het verhaal interpreteert.

bron

 

Win dit mooie prentenboek

de jongen in de zeepbel - unicorns & fairytales

Wil jij ‘De jongen in de zeepbel’ in huis halen (inclusief poster)? Ik mag van Uitgeverij Van Halewijck een exemplaar weggeven aan één van mijn lezers ter ere van de jeugdboekenmaand. Hoe maak je kans? Eigenlijk heel makkelijk…

 1. Laat een leuke comment hier onder de blogpost achter
 2. Het zou leuk zijn moest je Unicorns & Fairytales volgens via Facebook, Instagram, Youtube, Pinterest, … (niet verplicht)
 3. Het bericht delen met vrienden mag ook altijd (niet verplicht)

 

WINNAAR IS KIM DAMAN

 

XOXO Nathalie

You Might Also Like...

48 Comments

 • Reply
  Anna
  12 maart 2017 at 08:20

  Ik doe graag mee voor mijn dochter…
  Facebook: An Na

 • Reply
  Femke Dekker
  12 maart 2017 at 08:36

  Dit zou een mooi boek zijn om samen met mijn dochter te lezen. Ik hoop dat ze herkenning vindt en er van mag groeien!

 • Reply
  elisabeth maria martina
  12 maart 2017 at 08:48

  tof kado voor jarige kleinzoon tije

 • Reply
  Linda vergouwen-vermaire
  12 maart 2017 at 08:51

  Dolgraag… als vooezitter van pretletters lezen wij graag boeken voor bij het gehandicapte kind en bij volwassenen met verstandelijke handicap! Nog mooier is het als het een boek is waar een positieve lading in zit die hun zelfvertrouwen en kracht overbrengen. Ik doe dus graag mee

 • Reply
  Merel
  12 maart 2017 at 08:58

  Ik zou het boek graag willen winnen! Ik studeer aan de Katholieke Pabo in Zwolle. Voor het vak Godsdienst & Levensbeschouwing moet ik op mijn stage een verhaal vertellen met een achterliggende betekenis, waarover we in gesprek gaan. Dit boek is hier heel geschikt voor! Ik zou het ook zeker tijdens mijn volgende stages en in mijn verdere carrière voor kunnen lezen.

 • Reply
  silke
  12 maart 2017 at 09:23

  ooh dat zou super leuk zijn voor op stage en later in mijn klasje! ?

 • Reply
  Susan
  12 maart 2017 at 09:25

  Alweer zo’n prachtig boek! We hebben net gister het grote monster bulderboek cadeau gegeven en die vonden ze helemaal geweldig ? we maken graag kans op dit boek ?

 • Reply
  Ann
  12 maart 2017 at 09:26

  Ik kan dit alleen maar aanmoedigen om zo’n boeken meer te maken. Weg taboes! Ik zou dit boek heel graag willen voorlezen in mijn klas en aan mijn 2jongens thuis.

 • Reply
  Nele
  12 maart 2017 at 09:31

  Dit zou echt leuk zijn om te winnen in mijn klas. Sommige van mijn leerlingen zouden zich hier zeker in herkennen…

 • Reply
  Saskia
  12 maart 2017 at 09:33

  Ik doe graag mee voor mijn werk. Ik denk dat heel veel kinderen bij de NSO dit een herkenbaar boek vinden, en wij lezen vrij weinig voor: iets wat ik vaker wil gaan doen. Dit boek zou daar een mooi begin van zijn!

 • Reply
  Myrthe
  12 maart 2017 at 09:44

  Wat een prachtig boek. Dit zou super tof zijn voor mij als juf om voor te lezen, in mijn stage klassen nu en laterin mijn eigen klassen. ?

 • Reply
  Elien l
  12 maart 2017 at 09:49

  Dit boek zou ik heel graag winnen om in de klas mee aan de slag te gaan. Ik denk dat heel veel kinderen zich wel eens voelen als de jongen in het boek…

 • Reply
  lynn
  12 maart 2017 at 09:51

  Ik lees heel graag voor en hou van mooi geïllustreerde boeken. Deze zou hier dus heeeel welkom zijn! 😀

 • Reply
  Liesbet Rombaut
  12 maart 2017 at 09:56

  Mooie illustraties en een mooie inhoud! Ik doe graag mee voor mijn dochtertjes en kan het ongetwijfeld ook goed gebruiken in de klas.

 • Reply
  Yvette
  12 maart 2017 at 10:08

  Wauwie wat een super mooi boek met geweldig mooie tekeningen. Het zou een cadeautje zijn om dit te mogen voorlezen aan de kinderen in de klas en aan mijn eigen zoontjes.
  Je bent veel sterker als jezelf denkt te zijn! je mag jezelf zijn! Blijf dromen! Een thema dat op een perfecte manier beschreven is en waar zelfs volwassenen van kunnen leren. Een boek om in je hart te sluiten!
  Ik maak dromenvangers en zoek al lange tijd naar een introductie boek. Dit zou geweldig zijn!

 • Reply
  Hanna
  12 maart 2017 at 10:15

  Wat een fijn onderwerp, één waar veel kinderen zichzelf aan kunnen spiegelen. De combinatie met de prachtige tekeningen maak dit boek volgens mij een topper. Als ik een exemplaar kan winnen, zou dat een heel leuk cadeau zijn.

 • Reply
  Vanessa Cruysbergs
  12 maart 2017 at 10:39

  Lijkt mij een supermooi verhaal en wat een mooie prenten. Heel herkenbaar. Mijn zoontje mist ook wat zelfvertrouwen en heeft af een toe een duwtje in de rug nodig, mss dat dit verhaal wel een manier is om het op zijn niveau te vertellen.

 • Reply
  Nele D.
  12 maart 2017 at 11:21

  Wat een prachtig geïllustreerd boek!
  Het zou zeer goed van pas komen om te gebruiken gedurende stages en later in klas!
  P.s.: Je kan het boek ook gebruiken om het thema ‘lucht’ in te leiden.

 • Reply
  ilona
  12 maart 2017 at 12:19

  Wow dit boek is voor mijn jongens geschreven. Het lijkt mij geweldig om deze te mogen voorlezen. Onze jongste, kleiner dan anderen, kan minder hard rennen en mag vaak met dingen niet meedoen. Graag geven wij hem een boost aan zelfvertrouwen mee voor zijn leventje. Hij heeft een hartafwijking en dat is best pittig als je 4 bent. Wij zijn ouders die de mogelijkheden zoeken voor hem maar een paar spierballen vol zelfvertrouwen zou tof zijn!

 • Reply
  Nick
  12 maart 2017 at 12:34

  Een verhaal dat alle leeftijden kan aanspreken. Iedereen droomt fantastische dingen en wil fantastische dingen kunnen. De tekenen spreken mij persoonlijk enorm aan. Ik weet nu al dat mijn 2e leerjaar er enorm van zal genieten. Win ik het niet dan schaf ik het me sowieso aan.

 • Reply
  Naomi Beltman
  12 maart 2017 at 15:13

  Dit zou zo superleuk zijn om met de kids op stage in de klas te lezen. Zou het superleuk vinden als beginnend Juf !?

 • Reply
  Wendy De Paepe
  12 maart 2017 at 21:22

  Fantastisch thema en mooi weergegeven met prachtige tekeningen.
  Herkenbaar voor elke leerkracht denk ik.
  Ik werk dit schooljaar in het buitengewoon onderwijs waar bijna elke leerling binnenkomt in een zeepbel.
  Met een volledig team van leerkrachten wordt elke zeepbel zachtjes gestuurd en gevoed zodat elke bel op zijn eigen tempo en kunnen kan verder zweven om uiteindelijk in onze echte wereld terecht te komen.

  Het zou fijn zijn onze leerlingen te laten wegdromen bij dit fantastische boek.

 • Reply
  Linda bolsius
  12 maart 2017 at 22:09

  Sprookjes bestaan. Bij mijn zoontje is dit weekend de tandende nog langsgeweest.
  De kinderen van mijn klasje zullen dit super vinden. Vooral om dat de verwerking hier ineens bijzit.
  Wij willen winnen en beginnen.

 • Reply
  Joyce
  12 maart 2017 at 23:37

  Het lijkt mij een prachtig boek om te delen met mijn collega’s in het speciaal basisonderwijs!

 • Reply
  Sofie
  13 maart 2017 at 11:28

  Het zou geweldig zijn dit boek voor te lezen als ik in klasjes ga gaan voorlezen, ook mijn 3 dochters zouden dit verhaal apprecieren!!

  Wat een leuk boek dat jij promoot zeg!

 • Reply
  S. Hubregtse
  13 maart 2017 at 11:50

  Het lijkt me een geweldig boek, waren onze 2 kids zich vast herkennen…en ik mezelf misschien ook wel. We kijken er al naar uit dat we erin mogen lezen… Nu maar duimen…

 • Reply
  mirella
  13 maart 2017 at 14:57

  Dit boek zou zo fijn zijn voor mijn zoontje die t momenteel zo moeilijk heeft met de scheiding van zijn papa en mama.
  Hij leeft nu zo in twee verschillende werelden en hij zou (volgens hem) wel eens in dromenland willen wonen waar alles is zoals hij graag ziet.
  Ik zou m zo graag wat meer zelfvertrouwen meegeven zodat hij de echte wereld wat beter aan kan…en zou hem graag handvaten geven zodat hij in zijn hoofd eens lekker kan ontsnappen en kan wegdromen.

 • Reply
  Sharon de Ridder
  13 maart 2017 at 16:03

  Wow… Dit leest al als een prachtig boek voor mij als volwassene… Ik kan niet wachten om het met mijn dochters te lezen!

 • Reply
  Kathleen
  13 maart 2017 at 16:18

  Wooouw zo een mooi boek, prachtige tekeningen! Ik wil ook graag winnen!

 • Reply
  Liesbeth
  13 maart 2017 at 23:03

  Wat een mooi boek lijkt mij dit! Ik doe heel graag mee om dit in mijn groep 1/2/3 voor te lezen en mee aan de slag te gaan!

 • Reply
  melissa
  21 maart 2017 at 10:38

  Wat een ontzettend leuk en leerzaam boek. Mooi verhaal, prachtige tekeningen. ik doe graag mee.

 • Reply
  Anita te Gussinklo
  21 maart 2017 at 12:37

  Dit boek ziet er heel goed uit.
  Ik doe graag mee en volg je oa op Facebook & Instagram.

 • Reply
  Christin@
  21 maart 2017 at 13:36

  Mag ik meedoen ?

 • Reply
  Kim
  21 maart 2017 at 14:39

  Er was eens een klein meisje dat heel verlegen was… 🙂 Langzaamaan groeide ze uit tot een zelfzeker(der)e vrouw. Vandaag de dag staat ze sterker in het leven en geniet met volle teugen wat op haar pad komt… Sinds een jaar heeft ze zelf een dochter en wil ze haar alvast een mooie levensles meegeven!
  Dit boek lijkt me niet enkel mooi qua tekeningen, maar ook prachtig qua verhaal! Ideaal om voor te lezen aan de dochter tot ze het zelf kan lezen… X #fingerscrossed

 • Reply
  Bodil Mulder
  21 maart 2017 at 15:51

  Wauw, wat een bijzonder mooi boek! De afbeeldingen zijn ook echt schitterend.
  Perfect voor ‘boekje ruilen’ op school, dan kunnen heel veel kinderen er (met hun ouders, broertje/zusjes) van genieten!

 • Reply
  Inge Stroobandt
  21 maart 2017 at 23:09

  Perfect voor ééntje dat verslaafd is aan boekjes 🙂

 • Reply
  Karen
  22 maart 2017 at 10:20

  Ook een leuk boekje count me in!! Wij doen graag mee!! ?

 • Reply
  Linda Post
  23 maart 2017 at 17:02

  Mooi boek, ik maak hier graag kans op!

 • Reply
  Lizelot Scheffer
  24 maart 2017 at 18:36

  Er was eens een jongetje, boordevol grappige invallen en overborrelend van fantasie…Een jongetje dat altijd bereid was zich in te zetten en te proberen, ondanks het langzaam doordringende besef dat hij anders was dan anderen. Hij miste de aansluiting met leeftijdgenootjes, die hem vaak niet goed begrepen. Dat deed hem pijn. Hij raakte heel erg gehecht aan de vrijwillige juf die hem een paar keer per week hielp met zijn taal en lezen. Ze stak er veel energie en liefde in. Hij was bijzonder voor haar en zij voor hem. En ze leerden van elkaar, want ook voor haar was contact niet vanzelfsprekend…
  Ze zouden samen genieten van de jongen in de zeepbel, die hen allebei kon sterken!

 • Reply
  Aniek
  25 maart 2017 at 16:30

  Ik loot graag mee.

 • Reply
  Patricia de crom
  28 maart 2017 at 07:51

  Dat zou mooi zijn voor ons meisje destiney ze is op school verlegen en mag meer opkomen voor zichzelf

 • Reply
  Barbara
  28 maart 2017 at 07:55

  Ik zou heel graag dit boek eens willen doornemen met mijn zoontje. Hij heeft dcd en het gevoel dat hij anders is dan de anderen. Hij heeft er faalangst doorgekregen en als mama breekt dit natuurlijk be hart.
  Babs

 • Reply
  Marian B
  31 maart 2017 at 22:39

  Leuke ideeën! Ik zou het graag in de klas gebruiken en voor mijn zoontje.

 • Reply
  Anna B
  2 april 2017 at 10:50

  wat ziet het boek er mooi uit,ik wil mijn zoontje er graag uit voorlezen

 • Reply
  Evi Huys
  2 april 2017 at 20:32

  Prachtig boek, zou mooi zijn voor in de klas!

 • Reply
  Marian
  2 april 2017 at 22:38

  Wat prachtig! Je zou het bijna voor je eigen plezier gaan lezen.

 • Reply
  Marianne
  9 april 2017 at 08:53

  Oh, zo’n mooi boek!
  Dat zou de dochter heel leuk vinden

 • Reply
  Astrid
  9 april 2017 at 23:23

  een prachtig boekje, ik doe heel graag mee

Leave a Reply