Unicorns & Fairytales
boekenjacht - unicorns & fairytales
Boeken Leesboeken Op stap

Op boekenjacht samen met je kind. Vind jij ons boek?

Weet je niet wat te doen in het weekend of op woensdagnamiddag? Ga dan eens op boekenjacht met je kind (of alleen). Je bent buiten, maakt een leuke wandeling én je gaat misschien naar huis met lectuur. Beter dan op Pokémons jagen denk ik zo…

 

Op boekenjacht

Via de facebookgroep ‘De Boekenjagers‘ kan je meedoen aan deze boekenjacht. Het principe is leuk en eenvoudig en is overgewaaid van Frankrijk. In de facebookgroep kan je zien waar er in jouw buurt een boek is verstopt. Normaal staan er ook aanwijzingen bij. Ga op zoek naar het boek. Heb jij het boek gevonden? Laat het dan weten op de pagina. Je kan na het lezen het boek weer de wijze wereld insturen als je wil. Een leuke uitstap samen met je kind en nog leerzaam ook. Wedden dat ze er naar uit kijken?

 

Regels van de boekenjagers

Een boek achterlaten

Volg volgende regeltjes die in afspraak zijn met politie en milieudiensten:

Verpak het in doorzichtig plastic
✉ Steek er een boodschap bij dat het een zwerfboek is en dat vinders het kunnen melden bij de Facebook-groep van de Boekenjagers. Voorbeelden van briefjes vind je bij de bestanden.
Verstop het ergens: * uit het zicht; zo maak je meer kans dat iemand van de groep het vindt en dat je boek dus ook gemeld wordt.
* redelijk in het zicht; zo zullen vaker toevallige voorbijgangers het boek vinden. Zij komen natuurlijk hun vondst niet altijd melden, maar het is erg leuk de reacties van toevallige vinders te lezen. Vaak worden zij dan op hun beurt Boekenjager!
✉ Kom bij de Boekenjagers hints posten over de vindplaats. !! Vermeld zeker je stad in het bericht (dus niet als reactie eronder want dit pikt de zoekfunctie vaak niet op. Dit mag met foto’s of een cryptische omschrijving.
Deel je post eventueel met groepen als “Je bent van (Mechelen) als..”. Daar komt erg vaak reactie op. De jacht is dan geopend! 😀

Als het kalm is in je streek
Vraag de beheerder, Veerle, om jou te taggen in het Facebook-reclameberichtje. Dit kan je dan delen op je tijdlijn, in lokale groepen, enz.. Een persoonlijke oproep werkt wel nog beter. 🙂 Ook de tip hierboven van je verstopte boek te delen met een persoonlijke oproep erbij doet wonderen. Er zijn ook flyers beschikbaar; die vind je bij de bestanden. Bibs, muziekscholen, CC,.. zijn ideale legplaatsen hiervoor.

boekenjacht - unicorns & fairytales

Wij gingen jagen én een boek verstoppen, kan jij hem vinden?

Het was zondag mooi weer en Vince was nog steeds bij oma en opa want hij is ziek. Ik ging samen met Lex wandelen bij ons in de buurt en ging zelf een boek verstoppen in het park van Schoten. Bekijk zeker de VLOG. Dit is het boek dat ik verstopte…

boekenjacht - unicorns & fairytales

Het boek is heel luchtig en ludiek en ideaal leesvoer voor moeders. Door twee vrouwen wordt er geantwoord gegeven op vragen die beginnen met ‘Wat als…’. Ze vertellen hun mening. Soms denk je: JA! Maar er zijn ook momenten geweest dat ik niet dezelfde mening deelde. Ze delen ervaringen en verhalen over het moederschap. Ik heb het boek in een ruk uitgelezen tijdens mijn me-time momentjes in het bad en voor het slapengaan. Ik stuur dit boek graag de wereld in en ik hoop dat hij een leuke reis tegemoet gaat en vele moeders mag bekoren.

Gehaakte boekenleggers

Uitzondering op de verkoopregel (je mag niets verkopen, enkel ergens boeken leggen en vinden) zijn de gehaakte boekenleggers. Je kan Moeke Nathalie via Facebook contacteren om er te bestellen. Alle opbrengsten gaan in naam van de Boekenjagers naar ortho-agisch centrum Broeder Ebergiste (http://www.ebergiste.be/)!

 

Ga jij op zoek naar mijn boek of ga je dit zelf ook doen? Laat dan iets weten! Ik ben superbenieuwd wie mijn boek gevonden heeft. 

 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Joke
  13 maart 2017 at 07:50

  Oooh wat een geweldig concept! Ik ben zot op boeken! Ideaal als wandelingetje met de mini eens die geboren is! Ik meld me zeker aan, hopelijk woon ik een buurt waar er wat boeken te vinden zijn! Dankje voor de tip!

 • Reply
  Sabrina
  13 maart 2017 at 08:06

  Ik ga ook eens moeten uitzoeken of we hier in de buurt ook op boekenjacht kunnen!

 • Reply
  vantweetotvijf
  15 maart 2017 at 21:42

  Wat een leuk idee! Gaan we zeker eens uitproberen. Zitten er ook kinderboeken tussen? Want dan wordt het zeker een schattenjacht voor onze meisjes.

Leave a Reply