Unicorns & Fairytales
vingerafdrukken - unicorns & fairytales
Boeken creatief painting

Fun met vingerafdrukken

Vorig jaar kregen we een superleuke kerstkaart in de bus van onze nichtjes. Ze hadden namelijk zelf een kerstkaart gemaakt met hun persoonlijke vingerafdrukken en dat vonden wij natuurlijk heel leuk. Het was ook origineel. Met het boek ‘Fun met vingerafdrukken’ kan je trouwens nog meer leuks maken met je vingerafdrukken. Ideaal tijdens de koudere dagen als bezigheid!

 

Fun met vingerafdrukken

Kinderen spelen graag met verf, niet waar? Meestal proberen we ze proper te houden en liefst zoveel mogelijk. Wat zitten ze toch graag in de verf, nietwaar? Maar voor deze opdracht moeten ze hun handen (beter gezegd hun vingers) vuil maken. Dat zal zeker in de smaak vallen… In het boek ‘Fun met vingerafdrukken’ leren ze leuke figuurtjes te maken. Voor beginners en gevorderden. Als dit geen leuke boekentip is dan weet ik het ook niet.

vingerafdrukken - unicorns & fairytales

vingerafdrukken - unicorns & fairytales

Zelf een kerstkaart maken

Nou, het is bijna kerstmis. Wij gaan een leuke kerstkaart maken voor oma en opa met vingerafdrukken. Het leuke is om van ieder gezinslid een vingerafdruk te hebben en daarvan een rendier te maken. Of een sneeuwman of een kerstman natuurlijk. Zo is het een écht gepersonaliseerd kaartje.

vingerafdrukken - unicorns & fairytales

Of een nieuwjaarsbrief?

Misschien ook wel leuk: een nieuwjaarsbrief! Wij knutselen normaal gezien elk kaar onze nieuwjaarsbrief zelf. Dit jaar gaat Vince nieuwjaarsbrieven meekrijgen van school. Maar het leuke is toch nog altijd een zelfgemaakt exemplaar denk ik. Geen idee of ons dit gaat lukken met de komst van de baby maar we gaan het wel proberen. Zeker voor baby’s peuters en kleuters zijn deze soort brieven (met vinger-, hand- of voetafdrukken erg dankbaar.

Wij besloten vorig jaar een alternatief te maken voor een nieuwjaarsbrief.

 

Een tekening voor…

Natuurlijk kan je gewoon ook een leuke tekening maken met de vingerafdrukken. Wanneer je het op een canvas doet (erg goedkoop te verkrijgen in de Action) kan je hem zelfs ophangen. Ideaal als cadeau voor oma, opa, meter, peter, familie… Wij gaan op een druilerige dag in de kerstvakantie aan de slag! Met de vingerverf van SES kunnen de kleinsten ook meedoen!

vingerafdrukken - unicorns & fairytales

[bol_product_links block_id=”bol_584b1037986df_selected-products” products=”9200000059721005″ name=”vingerafdrukken” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Heb jij al eens geknutseld met vingerafdrukken? 

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply