Unicorns & Fairytales
creatief DIY Get inspired Interieur knutselen rond een thema

DIY // Zelf een dreamcatcher maken

Ben je creatief en wil je graag iets decoratief voor in je woonkamer, slaapkamer of kinderkamer? Dan heb ik een leuk idee: maak zelf eens een dreamcatcher. Het is niet moeilijk en je kan het zelf naar jouw wensen maken. 

Zelf een dreamcatcher maken

Toen ik met de kinderen van mijn klas een dromenvanger/dreamcatcher maakte dacht ik bij mezelf dat het wel leuk zou zijn er zelf ook eentje te maken voor in Vince zijn kamer. Een zwart-witte uiteraard! Zo gezegd, zo gedaan. Ik keek even op de website van De banier, waar ik eerder ook al een blog over schreef. Toen maakte ik een * woonketting * Ze hebben er een ruime keuze voor het maken van dromenvangers. Je kan grote of kleine ringen bestellen en je kan ook kiezen uit metalen en houten versies. Ik koos voor de ring van 25cm doorsnede. Met de kinderen van mijn klas heb ik het met metalen kapstokken gedaan en die gebogen tot cirkels. Je kan het ook met wat stevigere ijzerdraad doen. Dat vind je ook in hobbywinkels trouwens.

Wat heb ik allemaal gekocht voor mijn dromenvanger? 

– een metalen ring van 25cm doorsnede
– katoenkoord, wit en zwart
– witte en zwarte parels
– natuurveertjes

dreamcatcher - unicorns & fairytales

dreamcatcher - unicorns & fairytales

dreamcatcher - unicorns & fairytales

Hoe maak je een dromenvanger

Eerst wikkel je het koord om de metalen ring met de kleur die je wil. Nadien begin je te knopen. Je kan op verschillende manieren knopen. Ik knoopte op de gemakkelijke manier en eigenlijk heb ik een klein foutje gemaakt. Wanneer je het geconcentreerd doet kan het niet mislukken. Je rijgt een parel aan het koord wanneer je een parel wil en stopt op tijd. Je moet altijd een gat houden in het midden anders werkt de dromenvanger niet.

dreamcatcher - unicorns fairytales

bron: indianen-in-brazilie.jouwweb.be

 

De betekenis van een dromenvanger

Een dreamcatcher moet opgehangen worden op een plek waar hij ‘s morgens de eerste zonnestralen kan opvangen. De dromenvanger vangt de akelige, nare dromen in haar web en houdt ze vast. De eerste zonnestralen vernietigen dan de slechte dromen. Een droom die op deze manier wordt gevangen en vernietigd kan de dromer niet achtervolgen en kan ook niet meer op zoek gaan naar een andere dromer.

Er zijn ook speciale dromen die specifiek voor jou bestemd zijn omdat ze een persoonlijke boodschap bevatten. Deze dromen zullen altijd door het web glippen, zodat je de belangrijke symbolen of boodschappen toch zult kunnen ontvangen. Een aangename of zinvolle droom volgt de steen of de kraal naar het midden van het web en van daaruit naar de persoon die onder de dromenvanger ligt te slapen.

Positieve dromen kunnen beide kanten op door het midden van de dromenvanger. Ze kunnen dus steeds opnieuw worden gedroomd door dezelfde persoon, maar ook door andere dromers.

dromenvanger maken - unicorns & fairytales

Mijn dreamcatcher

Ik ben best trots op mijn zelfgemaakte dreamcatcher. Hij hangt boven het bedje van Vince. Je kan de dromenvanger natuurlijk ook als decoratie gebruiken wanneer je niet zo echt in de betekenis gelooft.

dreamcatcher - unicorns & fairytales

dromenvanger maken - unicorns & fairytales

 

Pin it

dreamcatcher maken - unicorns & fairytales

 

Ga jij ook eens een dreamcatcher maken? Welke kleuren zou hij dan hebben ?

XOXO Nathalie

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Sanne
    14 januari 2016 at 00:20

    Crea! Leuk gedaan hoor

Leave a Reply