Unicorns & Fairytales
Unicorns & fairytales - DIY woonketting
DIY

DIY | Woonketting

Zelf een woonketting maken stond hoog op mijn bucketlist. Nu het vakantie is heb ik dus af en toe wel eens tijd om weer creatief aan de slag te gaan. Het was al een hele tijd geleden dat ik nog eens een DIY postte.

Zo gezegd, zo gedaan… Ik was al even verliefd op die mooie woonkettingen maar stelde het steeds een beetje uit. Ik dacht bij mezelf: dit kan toch niet moeilijk zijn om zelf een woonketting te maken? Ik heb meerdere malen mijn winkelmandje bij enkele te gekke webshops terug leeggemaakt. Op een bepaald moment wou ik er gewoon aan beginnen. Ik kocht houten kralen van 3cm doorsnede. Je hebt er bij De Banier van verschillende afmetingen en in verschillende kleuren. Ik koos voor de naturel houten kralen en nam er 20. Ik wou het eerst eens uitproberen.

Unicorns & fairytales - DIY woonkettingEen woonketting maken is eigenlijk echt super gemakkelijk. Het enige dat je nodig hebt is touw, kralen en klemmetjes die je goedkoop bij de Hema vindt. Je rijgt de kralen aan het touw en plaatst om het aantal bollen (dat je zelf kiest) een klemmetje. Let wel goed op dat je het klemmetje er niet mee in rijgt want dan hangt het verkeerd (Uiteraard heb ik dat eerst zo gedaan om vervolgens alles er weer af te doen…). Gewoon erover hangen is al voldoende. Niet vergeten aan het begin en einde een knoop te leggen. Je kan de knopen altijd fixeren met wat lijm dicht bij de opening van de eerste en laatste kraal. En that’s it peeps… Als laatste nog een leuk plekje zoeken in huis en je hebt je eigen gemaakte woonketting in nog geen 5 minuten!

Unicorns & fairytales - DIY woonketting

Unicorns & fairytales - DIY woonketting

Ik kon niet zo goed beslissen waar ik hem nu het liefst had. Eerst had ik hem aan mijn kaartjesrek gehangen in de keuken maar nadien is hij naar de babykamer verhuist waar ik ook deze mooie outfitfoto maakte:

Unicorns & fairytales - DIY woonketting

Ik bestelde alles bij De Banier, een welbekende shop in België waar ze echt alles hebben op gebied van creatief materiaal. Van superzand tot vingerlijm, van workshops tot pakketten om zelf aan de slag te gaan… Wie graag een knutselnamiddag organiseert met zijn kids kan dus best hier eens een kijkje nemen.

PS: Mijn woonketting kostte 6 euro

XOXO

Nathalie

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Dionne
  9 juli 2015 at 20:27

  Ziet er heel tof uti!

 • Reply
  laura
  9 juli 2015 at 21:44

  Wat een goed idee om het gewoon zelf te maken! Hij is heel leuk geworden, mooie kralen ook. Ik ga direct opzoek naar kralen (in nederland hihi).

  • Reply
   Nathalie
   10 juli 2015 at 12:49

   Zeker doen! Het is echt gemakkelijk en mooi!

 • Reply
  Laura - Dagelijkse hap
  10 juli 2015 at 12:35

  Ziet er heel erg leuk uit 😀 Wij hebben alleen twee katten, en ik weet zeker dat ze dit als het ultieme speeltje zullen gaan zien xD

  • Reply
   Nathalie
   10 juli 2015 at 12:48

   Je moet ze hoog genoeg hangen hahaha. Nou, het is het proberen waard … Maar een speeltje voor de kat is ook altijd leuk, niet?

Leave a Reply