Unicorns & Fairytales
Unicorns & fairytales - brief aan vince 15 maanden
Brieven aan Vince

Brief aan Vince| 15 maanden

Liefste boefje,

Je bent een echte jongen! Zo onstuimig en hevig, zo bruut en energiek. Geen minuut zit jij stil, zelfs niet als je moe bent. Enkel wanneer je slaapt ben je rustig. Je bent nu 15 maanden en ze zeggen dat dan het opvoeden begint. Het klopt ook wel wat ze zeggen hoor: je bent humeurig, hangerig en wil alles, maar dan ook alles, alleen doen. Soms lukt dat niet en dan raak je gefrustreerd. Maar als er wél iets lukt raak je vaak overmoedig hoor. Je wil bijvoorbeeld heel graag de trap op, dat kan je ook netjes (als je dus niet te enthousiast wordt) maar naar beneden lukt uiteraard nog niet alleen. Je vindt het dan niet leuk dat papa moet helpen…

Unicorns & fairytales - brief aan vince 15 maanden

Je bent enorm humoristisch en kan iedereen aan het lachen brengen met je gekke bekken en grappige gebaren. Zo expressief! Elk woordje dat je hoort herhaal je . Een echte spons! Je doet alles na, we moeten erg oppassen met wat we doen. Wanneer ik “Voila” zeg, dan herhaal je dat met zo’n schattig stemmetje… Smelt… Je kent al vele woordjes en je begrijpt heel veel van wat we zeggen. Je bent meer met woordenschat bezig dan met stappen want dat laat je even zo. Vorige week probeerde je nog zelf recht te staan, maar nu is het enkel praten en zingen. Ach, alles op zijn tijd! Je linkt ook woordjes aan het voorwerp en herkent ze goed. Schoenen zijn niet enkel je eigen schoenen maar je herkent verschillende soorten schoenen. Vaak kom je dan af met mijn schoenen om ze aan mijn voeten te doen.

Unicorns & fairytales - brief aan vince 15 maanden

Jouw grote helden zijn papa en opa momenteel. Mama is goed tot papa in de buurt is en dan wil je dolgraag bij hem zijn. Gelukkig is dit een fase want soms is dat niet zo leuk. Maar papa speelt ook veel met je natuurlijk! Ravotten hoort daar ook bij en we weten dat jij graag ravot.

Unicorns & fairytales - brief aan vince 15 maanden

Waterrat! Je bent verzot op water en spettert vrolijk in het rond, gaat kopje onder en speelt met de badspeeltjes. Het leukste is natuurlijk met je grote held in bad gaan, dan kunnen jullie samen spetteren en gek doen. Rechtstaan in bad is ook heel leuk!

Unicorns & fairytales - brief aan vince 15 maanden

Je kan plots veel vlottere bewegingen maken. We zien dat tijdens het eten, het spelen en bij nog vele andere dingen. Alles gaat gewoon vlotter en minder robotachtig. Blokjes stapelen en met je auto’s spelen… Maar het liefst neem je al je boeken en kijkt erin. Stiekem vind je diegene met geluidjes het leukst denk ik.

Unicorns & fairytales - brief aan vince 15 maanden

Eten… Een van je favoriete momenten van de dag. Wat kan jij goed eten… Alles lust je en alles wil je proeven. Ik hoop dat dit géén fase is. Je eet dan (zelf) met smaak en je geniet. Heel leuk om te zien. Af en toe steel je iets van mama’s bord! Je schept dan met je lepel wat van mijn bord om het dan in je eigen bord te leggen. Eh…

Unicorns & fairytales - brief aan vince 15 maanden

Je speelt graag met andere kindjes. Wanneer je alleen bent wil je steeds spelen met mama en papa. Alleen spelen is niet zo leuk. Maar als er kindjes op bezoek komen die jou ook aandacht geven dan ben je helemaal in je nopjes. Je slaapt nu ook heel goed door. Eindelijk is er een routine! Daar hebben we lang op moeten wachten. Wanneer je grote boodschap hebt gedaan kom je dit mooi melden. Danku! Haha. Nu nog stilliggen op het verschoningskussen alstublieft!

Unicorns & fairytales - brief aan vince 15 maanden

Liefste boefje van me… ik kan uren naar jou staren en met je spelen… Ik hou van je!

XOXO mama

 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Sonja
    12 juli 2015 at 20:00

    Wat heb je toch een mooi mannetje en wat is hij geweldig gekleed! Ik ben heel benieuwd hoe mijn kids zijn rond die tijd, vind ze nu af en toe al behoorlijk enerverend 😉

Leave a Reply