Unicorns & Fairytales
creatief DIY Knutselen My life Process Art

Kunstwerk van eierschalen ? Jazeker!

Dit is zéker een vorm van process art. Maar daarover later meer… Wij gingen aan de slag met lege eierschalen en onze zelfgemaakte verf en maakten… al zeg ik het zelf… een prachtig kunstwerk. Nou ja, mijn kinderen maakten deze prachtige creatie! Kijk je mee? 

Process art kunstwerk 

Binnenkort schrijf ik een artikel over process art, I promise. Op mijn Instagram account OUT OF THE BOX PLAY kan je ook al veel tips terugvinden. Het doel is hier dat kinderen genieten en leren van het proces. Het proces is hier het belangrijkste deel en niet zozeer het product. Dat maakt dat kinderen kunnen experimenteren met materialen, hun fantasie kunnen gebruiken en soms een heel andere uitkomst krijgen. Ze ervaren succes en krijgen zelfvertrouwen in wat ze doen. 

lees ook: Sensory Play? It’s easy peasy lemon squizy!

Kunstwerk met eierschalen 

Alles begint dus met die eierschalen. Na het bakken van eitjes gooide ik de schalen niet weg maar ik spoelde ze af en hield ze bij. Na het drogen konden we aan de slag gaan. Ik ga mijn zonen een hamertje en wat halve eierschalen en liet ze volledig losgaan. Dat vonden ze natuurlijk geweldig. Ze kregen een canvas van mij en dat mochten ze vol kliederen met witte hobbylijm. Ik gaf ze een penseel, spoot hobbylijm op het canvas en vertelde hen dat ze hun eierschaaltjes op het canvas mochten strooien en vastkleven. Hoe dat ze dit wilden doen maakte mij niet uit. Beiden hadden wel meteen de neiging om de schaaltjes mooi te verspreiden. Het leek wel een mooie mozaïek. We lieten ze een dagje drogen op de verwarming. 

lees ook: Tips om creatief aan de slag te gaan met (je) kinderen: do’s & dont’s

Schilderen met zelfgemaakte verf 

Zoals je al eerder kon lezen, maakten we zelfgemaakte waterverf. Dat deden we trouwens de dag ervoor in de vakantie. Ideaal om de twee te combineren. Er waren geen regels… gewoon doen. Ik zette nog wat glitters klaar. En kijk… wat voor mooie kunstwerken hier uitgekomen zijn. Vooral mijn oudste zoon, die heel graag knutselt, genoot hiervan. Want hij en enkel hij had heel dat proces mogen kiezen. Er was geen goed of fout, enkel zijn creatie! En het was prachtig! 

lees ook: DIY / Zelf (eetbare) vingerverf maken

zelfgemaakte verf - unicorns & fairytales

XOXO Nathalie 

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    Mara
    25 maart 2022 at 09:37

    Dat is tof geworden! Ook een leuke activiteit voor de paasdagen.

Leave a Reply